Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
mikrouznemuma nodoklis К списку тем
Ответы (16)
piem. Aizdevums, tas nav ienākums, uzņēmums to atdos.
piem. Ja rakstīsiet Ziedojums, tad to apliks ar 9%.
105 сообщений на сайте
piem. Aizdevums,tas nevienā veidā nesaistās ar PZA.
ta jau arī iemaksāto pašu kapitālu var "piesiet" kā apliekamu ar 9%, nauda tak ienāca kontā.
105 сообщений на сайте
"īstenībā, kā jautājumu uzdeva tā arī atbild."
105 сообщений на сайте
1.pants Likumā lietotie termini :
5) apgrozījums — mikrouzņēmuma saimnieciskās darbības ieņēmumi;
105 сообщений на сайте
un aizdodot naudu darbiniekam tie ir jāuzrāda vid?
11 сообщений на сайте
Ja grāmatvedība tiek kārtota vienkāršā ierakstu sistēmā, tad MUN apgrozījums ir 13+14+15+16.aile. 17.ailepaliek "ieņēmumi, kas nav attiecināmi uz ienākuma nodokļa aprēķināšanu," šajā ailē man prasītos piefiksēt personīgi ieguldītos līdzekļus u.c. Bet....apjautājoties VID tika paziņots, ka visi ieskaitījumi kontā un kasē, kā arī bankas komisijas maksas un izmaksas par iepirktajām precēm netiek atrēķinātas , ir uzskatāmi par saimnieciskās darbības ieņēmumiem.
Piemēram, es iepērku preci par Ls 15,00, pārdodu to par Ls 15,10. Veicot preces pirkumu banka man atskaita komisiju par pārskaitījumu Ls 0,15. Beigās esmu mīnusos - Ls 0,05 un plus man vēl jāatskaita 9% MUN par pārdoto preci(Ls 15,00 x 9% = Ls 1.35):-| zaudēju Ls 1.40, hmmmmm
kas tad tā par uzņēmējdarbību?!!! Moš, es kko skaidri neesmu sapratusi... 1 сообщение на сайте
LV ir daudz zinošu grāmatvežu!
10269 сообщений на сайте
Estev, tie kas dara kā Jūs nereģistrē uzņēmumu kā MUN maksātāju.
Bet Uzņēmuma vadītājam pēdējais laiks noalgot zinošu grāmatvedi.