Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Компенсация за использование личного авто К списку тем

Компенсация за использование личного авто
Уважаемые коллеги!

Работник использует личное авто для нужд фирмы (пишет путевые листы), фирма платит ему амортизацию 0,10 сант.км.,какие налоги возникаюту работника? Правильно ли я понимаю что без налогов фирма может компенсировать только 0,03 сант.км., а все что свыше т.е. 0,07 сант. облагается и подоходным и социальным налогами независимо от того сколько км. проездил в месяц?
Ezhik111
Ezhik111 02.10.2011 17:57
2 сообщения на сайте

Ответы (3)

соцналог платим за доходы, связанные с трудовыми отнощениями
Iriss
Iriss 02.10.2011 21:50
12893 сообщения на сайте
Likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 8.pantaotrā daļa nosaka, ka pie ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā algas nodoklis, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem tiek pieskaitīta darba alga, prēmijas, vienreizēja un sistemātiska atlīdzība un citi ienākumi, ko darbinieks saņem uz pašreizējo vai iepriekšējo darba attiecību pamata komercsabiedrībās, kooperatīvajās sabiedrībās, Eiropas komercsabiedrībās, Eiropas kooperatīvajās sabiedrībās, Eiropas ekonomisko interešu grupās, valsts un pašvaldību iestādēs, biedrībās, nodibinājumos, individuālajos uzņēmumos, zemnieku vai zvejnieku saimniecībās, organizācijās un no fiziskajām personām (arī individuālā komersanta), kā arī atlīdzība par valsts dienesta pienākumu izpildi un ienākumi no cita darba līguma izpildes.

Ministru kabineta 1998.gada31.marta noteikumu Nr.112 "Noteikumi par ienākumiem, par kuriem jāmaksā algas nodoklis" 4.3.punktsnosaka, ka pie ienākumiem, par kuriem nav jāmaksā algas nodoklis tiek pieskaitīti darba devēja piešķirtie labumi un maksājumi, kas saistīti ar izdevumiem, kuri radušies darbiniekam sakarā ar darba pienākumu izpildi, kā arī maksājumi, ko darba devējs veicis, lai kompensētu darbinieka izdevumus, kas saskaņā ar likumu "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" un likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" attiecināmi uz darba devēja izdevumiem.

Likuma „Par valsts sociālo apdrošināšanu” 14.pantapirmā daļa nosaka, ka darba devēja un darba ņēmēja obligāto iemaksu objekts ir visi algotā darbā aprēķinātie ienākumi, no kuriem jāietur iedzīvotāju ienākuma nodoklis, neatskaitot neapliekamo minimumu, nodokļu atvieglojumus un attaisnotos izdevumus, par kuriem nodokļu maksātājam ir tiesības samazināt apliekamo ienākumu.

Saskaņā ar likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 9.pantapirmās daļas 16.punktugada apliekamajā ienākumā netiek ietvertas un ar nodokli netiek apliktas kompensācijas izmaksas likumos un Ministru kabineta noteikto normu ietvaros, izņemot kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu.

Ministru kabineta
Apriori7
Apriori7 03.10.2011 09:50
127 сообщений на сайте
Ministru kabineta 2010.gada21.septembra noteikumu Nr.899 „Likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” normu piemērošanas kārtība” 43.punktsnosaka, ka likuma 9.pantapirmās daļas 16.punktaizpratnē kompensācijas izmaksas ir arī summas, ko darba devējs darbiniekam izmaksā sakarā ar darbiniekam piederoša personiskā transportlīdzekļa (kas atbilstoši darba līgumam tiek izmantots darba vajadzībām) nolietošanos un kas noteikta 0,03 latu apmērā par katru nobraukto kilometru, bet ne vairāk kā 40 latu mēnesī.
Apriori7
Apriori7 03.10.2011 09:52
127 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.