Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
tests:)
Biju darba pārrunās un man bija tests jāaizpilda, daži jautājums - 1.kādas darbības Jūs veiktu peļņas samazināšanai? 2. Vai aizdodot naudu uzņēmuma vadībai samazināsies peļņa?
Gribēju apjautāties, ko Jūs būtu rakstījuši uz šādiem jautājumiem, es tur nerakstīju neko
Mani pārsteic cik gudri cilvēki, savāc info no testa rezultātiem, un rullē tālāk:)
Ответы (14)
2. nē
1. es, kā grāmatvede, nekādas darbības veikt peļņas samazināšanai veikt nevaru, bet varu par to pabrīdināt vadību.
Un varu Jums pateikt vēl ko - tikai uz āķīgiem jautājumiem atbildējušu grāmatvedi arī pieņems darbā.
Par 2. skaidrs, ka protams nesamazināsies.Bet var iznākt maksāt lielāku UIN nodokli, jo par nesaņemtajiem % ( ja nav noteikti līgumā kā saņemami) jāpalielina apliekamais ienākums.
Par 1. principā manuprāt nav grāmatveža pienākums domāt kā to samazina.Varjau viherēt visādi piem. ar krājuma atlikumiem.;-)
Piekrītu Anadai - grāmatvedis jau ir vajadzīgs lai domātu atrisinājumu āķīgiem jautājumiem:-D
Nu laikam jau tā ir kā Jūs rakstiet...
Godīgi sakot - domāju Jūs testu neesat izturējusi... ļoti ceru, ka maldos.
Godīgi sakot, man pēc tāda testa (tur bija ļoti daudz jautājumu)un pārrunām, nemaz uz turieni nevelk:)
Neteikšu ka esmu grāmatvede - GURU, bet pietiekoši daudz zinu un protu. Kā saka - galvenais trāpīt īstajā laikā, īstajā vietā!:-)
Pakomentēšu tikai pirmo jautājumu.
Vispirms bija jāpaskaidro, la peļņa un apliekamais ienākums ir divi dažādi lielumi.
Uzņēmuma vadību (īpašniekus) visticamāk, ka vairāk interesēja atbildes otrā daļa - apliekamais ienākums.
Uz to jau nu gan ir likumīga atbilde - PL periodiska atjaunošana, pirmkārt.
Un tāpēc, nav jābūt grāmatvedības guru, bet jābūt elementārām zināšanām ekonomikū un finansēs.
Ja es būtu šī jautājuma uzdevējs, es arī Jūs neņemtu darbā, ja Jums nebija ko atbildēt.
Vēl arī tāpēc, ka Jūs kaut kas "pārsteic" nevis pārsteidz.
Tas arī par daudz ko liecina. Jums vēl skolā jāpamācās - jāsāk ar kādu 4.klasi
... ka peļņa ...
... ekonomikā ...
Atvainojos - steidzos.
NU ja Aivars007 steidzās, laikam uz 5.klasi:))
Pats raksta ar kļūdām, bet par citiem smieties māk
Aivars ar savu zināšanu bagāžu drīkst atļauties arī gramatiskas kļūdas tekstā ielaist!
Tās gramatiskās kļūdas te rodas nevis aiz nezināšanas, bet gan no ātras rakstīšanas - nejauši kāds burts iesitas ātrāk nekā vajadzētu vai paslīd garām. Nenoliedzami arī man tā te gadās, bet es uz to neiespringstu, ja vien vārds tād nemaina savu nozīmi. Gadījās tā ātri rakstot diplomdarbā ierakstīt "naudas līdzekļu" vietā "baudas līdzekļi".
bez naudas nav baudas
Bello
Ja mazliet pakustinātu smadzenītes (ja tādas ir), tad pamanītu, kādas kuram tās kļūdas.
Es nesmējos - man skumji, ka grāmatvede neprot latviski uzrakstīt vārdu. Iespējams, ka raksta "tolete" un tml.
Закрыть
Краткое описание нарушения