Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
SIA Pamatkapitāla otras daļas apmaksa. К списку тем
SIA Pamatkapitāla otras daļas apmaksa.
Labdien!
Jautājums sekojošs, kā tas notiek? Saprotu, ka ir nepieciešamas visas šīs lietas:
•Pieteikums (18. veidlapa)
•Pamatkapitāla iemaksas apliecinošs dokuments
•Dalībnieku reģistrs.
•Kvīts par valsts nodevas samaksu(20,00 LVL).
•Kvīts par sludinājuma apmaksu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis"(8,00 LVL).
Bet... kā, lai es tieku pie šī dokumenta -Pamatkapitāla iemaksas apliecinošs dokuments?
Pateicos jau iepriekš!
Ответы (50)
Ja iemaksājiet PK bankā tad pietiks ar maksājuma uzdevuma izdruku ( apliecina pats ar savu parakstu MU ), ja kasē tad kases ieņēmumu orderis. Kūk arī dokumenti gatavi.
Tas viss, protams, būtu ļoti jauki, bet vai pastāv iespēja šo otro daļu apmaksāt no firmas peļņas, neizņemot naudu ārā no firmas konta? Jo nu.. firmai ir viens kontš tāpēc pārskaitīt tā īsti neko nevar..
vai pastāv iespēja šo otro daļu apmaksāt no firmas peļņas, neizņemot naudu ārā no firmas konta? Jo nu.. firmai ir viens kontš tāpēc pārskaitīt tā īsti neko nevar..
А вы вообще бухгалтер?
Albina
Jūs arī kādreiz sākāt no 0.. nevajag ar apvainojumiem, labi?
Нет, я не начинала с нуля. Я закончила бух.курсы.
No firmas peļņas var izmaksāt dividendes un tad dalībnieki savas dividendes var iemaksāt kā pamatkapitāla iemaksu. Kā citādi Jūs iedomājaties iegrāmatot? Pati padomājiet, no firmas konta izmaksājot - kā var iegrāmatot pamatkapitāla apmaksu?
Kaut kā aizgāja nepareizajās sliedēs... mums firma ir knapi pirmo gadu un jā, mūsu grāmatvedei Evijai nav dziļas pieredzes šajā konkrētajā jautājuma, tāpēc arī vērsāmies te.
Paldies Ilmai par atbildi, tas it kā bija skaidrs ka var vienkārši iemaksāt atlikušo tūkstoti bankā un uzrādīt maksājumu - tas, ko Evija nenorādija sākumā, bet precizēja ir - vai ir iespējams šo apmaksu veikt no firmas peļņas? Intuitīvi ir skaidrs, ka to varētu darīt, ja teiksim būtu 2 konti (piemēram, pirmajā ir pamatkapitāla nauda, otrajā peļņa ) un tad vienkārši veikt pārskaitījumu no viena konta otrā. Problēma ir, ka ir viens vienots konts, un arī man nav skaidrs, kā un vai ir iespējams pateikt ka lūk šis tūkstotis tagad būs nevis peļņa bet pamatkapitāls neizņemot to no firmas ārā un kā privātpersonai neiemaksājot atpakaļ. Es ceru, ka noformulēju problēmu precīzi, cerams , ka kāds varēs paskaidrot.
На счет дивидендов не уверена. Займ можно капитализировать, и то через оценщика.
Ptz, найдите себе нормального бухгалтера.
Celo - par dividendēm skaidrs, bet tad tas ir stulbi no likumdošanas viedokļa, jo nu divdendes jau maksā, tāpēc ka firmas peļņu izmaksā dalībniekiem , savukārt šī ir operācija, kur nauda tik un tā atgriežas firmā, izņēmējs no tās negūst nekādu labumu, tāpēc maksāt dividenžu nodokli ir neizdevīgi. Man bija hipotēze ka to varētu risināt ja firmai būtu 2 konti, bet nu acīmredzami ar vienu nekādīgi. Tas ka ar vienu kontu nekādīgi tas ir skaidrs, bija naiva cerība ka likumā kāds varbūt par šo niansi ir aizdomājies un paredzējis veidu kā kaut dokumentāri ( teiksim ar valdes apstiprinātu papīru) pateikt - lūk šo tūkstoti no peļnas mēs tagad liekam pamatkapitālā.
Albina, kāpēc negācijas un apvainojumi? Visiem ir jāsāk, ja tikai ņemsims esošos tad jau jaunu darba vietu nebūs, studentiem arī ir ar kaut ko jāsāk.
Bet par tēmu, bija jā doma par aizņēmumu, bet nu tas tik un tā tai privātpersonai kam tas ir izsniegts būs jāatdod, tātad tik un tā ilgākā laika periodā būs jāpaņem līdzekļi no malas.
Albina, bet cik noprotu neiet runa par aizdevumu. Tā, ka kapitalizēt nav ko. Runa iet par peļņu!!! Savas domas saistībā ar peļņu izteicu iepriekš un plus vēl jānomaksā IIn no dividendēm, ja izdomāsiet sadalīt peļņu dividendēs.
Bet vienkāršākais variants - iemaksāt kasē kā pamatkapitāla iemaksu un pievienot pie reģistram iesniedzamajiem dokumentiem kases ieņēmumu ordera kopiju.
Varbūt es daudz ko nezinu, bet manuprāt veikt pamatkapitāla otrās daļas iemaksu no uzņēmumā jau esošās peļņas nav iespējams. Pat nestādos priekšā kāds tur varētu būt grāmatojums.... D 3410 K 3110 izskatās visai dīvaini.
Потому что скупой платит дважды... В вашем случае трижды, четырежды...
Komerclikumā nav noteikts, ka pamatkapitālu drīkst iemaksāt tikai bankas kontā. Tad kāpēc gan negribat iemaksāt kasē? Papīrs jau pacieš visu.
Cleo liels paldies, nu tā izskatās, tad vnk būs jāņem nauda no personīgajiem līdzekļiem un pēc tam jāizņem dividendēs, bet man liekas ka tas ir ļoti dīvaini un likumā tam vajadzētu būt atstrādātam. Es piekrītu ka viena konta ietvaros tas izskatās dīvaini, bet man būtu interesanti uzzināt vai kādam ir viedoklis - ja ir 2 konti, piemēram vienā ir nolikts tikai pamatkapitāls, otrā apgrozāmā nauda, vai tad varētu vnk pārnest.
Cien. Albina, nu re, atkal apvainojumi par skopumu - tiešām grūti saprast kāpēc tādas negācijas, Evija līdz šim ir strādājusi ļoti labi, nav bijis nekādu problēmu, un es domāju ka ir tikai dabiski ka ir kāda nianse kas ir sastopama pietiekami reti un par ko nav zināšanu. Ceru, ka nākotnē Jūs apvainojumu vietā koncentrēsieties uz konstruktīvu darbību.
Divi koti neko šai gadījumā nemaina. Pāmest uzņēmuma naudu no konta uz kontu ir konta papildināšana nevis pamatkapitāla iemaksa. Pamatkapitāla iemaksa ir dibinātāju personīgo līdzekļu ieguldījums, bet peļņu lai kaut kur virzītu - nu diemžēl jānomaksā IIN.
Pamatkapitāla būtību Jūs vispār saprotat? Tas jau ir tas sākuma kapitāls, ar kuru uzņēmums darbojas, to lieto saimnieciskajā darbībā- tam nav jāstāv nekādā atsevišķā bankas kontā kā neaizskaramai rezervei.
bet man būtu interesanti uzzināt vai kādam ir viedoklis - ja ir 2 konti, piemēram vienā ir nolikts tikai pamatkapitāls, otrā apgrozāmā nauda, vai tad varētu vnk pārnest.
Это вам тоже Эвия сказала? На курсы её и срочно. Проблемы начнутся при первой проверке. Разумеется, я вам желаю чтобы их не было.
Даже если дивиденды капитализировать, разумеется после уплаты всех налогов, без сертифицированного оценщика не обойтись. Что стоит достаточно много денег. Хотя я и сомневаюсь, что их можно капитализировать. Это не займ.
Jā saprotu tā būtību, un no vienas puses jāpiekrīt, kā tā sākotnēji tas ir privāto līdzekļu ieguldījums, tad jā, būtu negodīgi ja pēc gada ļautu vnk ieguldīt peļnu, nenomaksājot vismaz dividendes, tas būtu negodīgi pret tiem kas sākumā ir apmaksājuši visu uzreiz ar naudu par ko kaut kādā brīdī ir maksāti nodokļi - par tasinīguma aspektu nebiju aizdomājies , paldies. Es to atseviško kontu nedomāju kā neaizskaramu rezervi, jo saprotu ka pamatkapitāls piedalās saimn. darbības nodrošināšanā, bet man tas likās kā tehnisks risinājums dokumentāra apliecinājuma iegūšanai, bet jūsu arguments par personīgajiem līdzekļiem visu paskaidroja. Liels paldies, lai veicas darbos.
Закрыть
Краткое описание нарушения