Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Sākuma inventarizācija
Labdien!
Septembra beigās dibināju SIA. Pēc likuma ir jāveic sākuma inventarizācija. Bet kā tā ir jāveic reāli? Labi - visu dabā apskatu, nosveru, salīdzinu utt. Bet vai PL un materiāli ir jāliek ar summu vai nē? Ja jā, tad ir jābūt tirgus cenai? Vai PL, kas būs uz patapinājuma līguma, ir jānosaka lietošanas ilgums un ir jārēķina nolietojums? Vai obligāti ir vajadzīgi PL dokumenti (piem., pirkuma čeki). Patapinājumā ņemtie PL ir jāliek zembilancē?
Iepriekš jau paldies!
Ответы (9)
Kristing
E-pasta adrese ***
Reģistrācijas datums 29.01.2008 19:30
Nodarbošanās Grāmatvedis
Tēmu skaits forumā 1
Ziņojumu skaits forumā 0
Pēdēja apmeklējuma laiks 11.10.2011 23:21
Извините за нескромный вопрос,а что Вы хотите инвентаризировать в только что открытой фирме?
И если уж делаете инвентуру,то почему только основные средства?
Есть ещё и дебиторы с кредиторами...
Steidzami meklējiet zinošu grāmatvedi! Tādu, kurš patiešām ir grāmatvedis.
Jūsu jautājumi ir pārāk ābečnieciski un, piedodiet, infantili, kas amata nosaukumam "grāmatvedis", kādu Jūs sev esat ierakstījusi, dara kaunu!
Likums par grāmatvedību 11. pants.nosaka- Uzņēmums, kas uzsāk darbību, veic inventarizāciju, kurā nosaka visas uzņēmuma mantas un lietojumā esošās mantas apjomu dabā, kā arī salīdzina uzņēmuma un debitoru un kreditoru prasījumu un saistību summas.
Redz es to pati neizdomāju, ka ir jāveic inventarizācija. Un esmu arī zinošiem un ar pieredzi bagātiem grāmatvežiem jautājusi, un arī tādiem, kas patiešām ir grāmatvedis. Neviens neko prātīgu man nav atbildējis, jo neviens reāli to nekad nav darījis, jā visi zin, ka vajag, bet kā utt, neviens nezin. Arī Jūs nezinat atbildi, jo ja zinātu, Jūs atbildētu, nevis sāktu rieties.
Nu kā, vienkārši uzskaitiet, kas Jums uzsākot darbību ir? Man piemēram bija tikai pamatkapitāls un nauda pa otru pusi. Jums varbūt ir mantas ieguldījums.
Sākuma bilance! Būtībā personīgi es savam 1 latam pamatkapitāla un naudai kontā 1,00 sākuma inventarizāciju nekādu netaisīju. Ko man inventarizēt? Kontu bankā? Sastādīju tikai sākuma bilanci un viss.
Uzsākot darbību šai inventarizācijā neiet iekšā tas, ko Jūs sākat jau pirkt pēc dibināšanas, šeit ir jāuzskaita tas, kas ir uz dibināšanas brīdi.
72. Pārskata gada sākumā uzņēmumā iekārto grāmatvedības reģistrus un atver kontus galvenajā grāmatā vai žurnālā-virsgrāmatā, kā arī ieraksta kontu atlikumus pārskata gada sākumā:
72.1. uzņēmums, kas sāk darbību, — pamatojoties uz inventarizācijas sarakstos, statūtos, līgumos vai citos dokumentos ietverto informāciju (sākumbilances dati);
http://www.likumi.lv/doc.php?id=80418
Mk 585.
Закрыть
Краткое описание нарушения