Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
par pašnodarbinātajiem
Sveiki, mīļie grāmatveži!
griežos pie Jums ar jautājumu - kā pareizi sākt grāmatvedības kārtošanu pašnodarbinātajai personai?
[jāsāk praktiski no nulles]
Ответы (18)
paldies liels
Tāpat kā visiem pārējiem.
Atšķirība tikai tā, ka jāiekārto žurnāls.
Es izmantoju grāmatvedības programmu Zalktis, kas veido žurnālu.
Es sāku ar Ingunas Leibus grāmatu, semināru, attiecīgo likumdošanu, lietotāju failos atradu ļoti labu žurnāla variantu ar visām deklarācijām, un protams, jau minētā saite, kur var atrast visu ko vajag.
...atradu ļoti labu žurnāla variantu ...
Variants gan drīkst būt tikai viens - tas, kas apstiprināts ar MK noteikumiem.
Aivar007, vai man būtu iespējams viņu apskatīt?
liels paldies
var kārtot žurnālu excel formātā (ja ir licencēta programma uz datora) vai papīra formātā (ja licences nav uz datora) vai iegādāties Krivulis, kur ļoti skaisti var veidot žurnālu un izdrukāt.
Es žurnālu atradu Cleo failos. Loti liels Paldies viņai par visiem materiāliem ar kuriem viņa dalās.
Bet, protams, var arī nopirkt žurnālu veidlapu veikalā, izdrukāt no vid mājas lapas utt., ir dažādas programmas, cik nu katram tās vajadzības lielas.
Jautājums bija ...kā pareizi sākt grāmatvedības kārtošanu... - ļoti daudzi pašnodarbinātie paši kārto savu grāmatvedību, bet iesākumā bez konsultācijām pie grāmatveža diez vai varēs iztikt, jālasa MK noteikumi un jābūt gatavam mācīties. Te forumā grāmatvedību no nulles neiemācisies:-)
Zinme, tieši tā, par to arī bija jautājums!
Ar ko vispār sākt?
sajēga, protams, par to visu neliela ir, bet bez konsultācijām neiztikt
Tāpēc jau vērsos pēc palīdzības
Tak atbilde jau izskanēja, sākt ar noteikumu izlasīšanu + ir arī VID metodika kā kārto grāmatvedību vienkaŗšā ieraksta sistēmā.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/ieien/met_iin_gramatv_kart_vienk_ier_sist.doc
Pašnodarbinātajiem grāmatvedības kārtošana jau arī sākas ar žurnāla iekārtošanu. Uz pirmdokumentu rekvizītiem attiecas visi tie paši noteikumi, kas uz SIA.(Likums par grāmatevdību, MK 585 Par grāmatvedības kārtošanu..) Par cik neizskanēja nekāds konkrēts jautājums, tad arī atbildes ir attiecīgas.
Vienīgais variants datorā kārtot ir, ja ir licenze datoram?
Ja pašnodarbinātā saimnieciskajā darbībā nav datora vispār, viņš nedrīkst mājās savā datorā (bez licenzes ;)) kārtot?
Oficiālam excel jābūt (nevis nokačātam)
Visticamāk, grāmatvedības programmas, lai gan arī uz Excel tas attiecas.
Bet, ..Ja pašnodarbinātā saimnieciskajā darbībā nav datora vispār.., tad nekas cits neatliek kā ar rociņām uz papīrīša:-)
Excel вовсе не обязателен. Может быть и опен офис. А бух.программа для самозанятых стоит совсем недорого. У Аккора, к примеру, есть специальный модуль.
Закрыть
Краткое описание нарушения