Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Uzņēmuma līgums / Ziņas par darba ņēmējiem К списку тем

Uzņēmuma līgums / Ziņas par darba ņēmējiem
Šodien rokas līkas - neko nevaru atrast Tātad noslēgts uzņēmuma līgums, cilvēks nav reģistrējies kā pašnodarbinātais. Kad jāiesniedz kustība? Ar izmaksas datumu (pieņem atlaiž vienā dienā) vai ar līguma noslēgšanas datumu pieņem un ar akta par darbu pieņemšanu datumu atlaiž?

MK noteikumos par kustību vispār viss tikai par darba ņēmējiem rakstīts - ka pieņem cik tur dienas pirms darba uzsākšanas. Man pirmkārt nav darbinieks, otrkārt - kā lai es zinu kad šis uzsāk darbu un kad beidz - varbūt viņš visu pēdējā naktī sarauj, nevis visu līguma laiku strādā?
_susurs_
_susurs_ 20.10.2011 13:45
856 сообщений на сайте

Ответы (2)

1. Jūs pieņemiet "izpildītāju", kas likuma izpratne ir darba ņēmējs.

2. Ziņas par kustību saucās "ziņas par darba ņēmējiem" nevis par darbiniekiem

3. Ja persona nevar uzradīt reģ.apliecību, tā priekš jums ir darba ņēmējs un nodokļu ziņā tāda pati kā darbinieki. Līdz ar to, speciāli un atsevišķi par uzņ. līgumu izpildītajiem nekas nebūs rakstīts.

4. Sūtīt ziņas drīkst vienlaicīgi pieņemot uz atlaižot.

5. Aktu par izpildītiem darbiem nekur nav jāuzrāda - tas ir priekš jums.
Mu-maija
Mu-maija 20.10.2011 15:31
15888 сообщений на сайте
Ja tiek slēgts līgums, šajā gadījumā uzņēmuma līgums, tad tāpat kā darba līguma gadījumā ir jābūt norādītiem termiņīem - sākums un beigas. Es parasti "ziņas par darba ņēmējiem" norādu līgumā minēto sākuma termiņu un kad darbi pabeigti un parakstīts akts, kā beigu datumu norādu akta parakstīšanas datumu. Diemžēl praksē ir grūti noziņot dienu iepriekš, bet tās jau ir katra paša iekšējās problēmas.
Zinme
Zinme 22.10.2011 12:47
1190 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.