Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mikrouzņēmuma nodoklis
Labdien!
Esmu pašnodarbinātā persona un PVN maksātājs. Apstākļi spiež, ka manā pakļautībā ir jāņem darbinieks, līdz ar to jākļūst par mikrouzņēmumu, jo IK manā gadījumā nebūtu izdevīgi. Tad rodas jautājums, vai ejot reģistrēties kā MU, es varu palikt ka pašnodarbinātā persona un pieņemt ne vairāk kā piecus darbiniekus?
Es kaut kā īsti nesaprot to ideju - ja esi vnk pašnodarbinātā persona, tad nedrīkstu pieņemt darbinieku savā pakļautība, bet ja esmu MU pašnodarbinātā persona - tad drīkstu?
Ответы (14)
Кто вам эту ерунду сказал? Вы имеете право принять на работу до 5 человек. Если хотите больше, то нужно стать ИК. И не факт, что в вашем случае выгоднее быть плательщиком микроналога. Возможно, как раз наоборот.
Uzskatu, ka izdevīgāk, jo sniedzu informatīvus pakalpojumus. Ienākumi nepārsniedz 500Ls bez PVN. Izdevumi - nav tik daudz cik gribētos.
Bet es tad tā īsti nesapratu - Вы имеете право принять на работу до 5 человек - vai tad pašnodarbinātā persona var? Man vairāki grāmatveži apstiprināja, ka pašn.pers. nevar!!!
Тогда начнем сначала.
pašnodarbinātā persona - это плательщик соц.налога.
Вы - лицо, ведущее хоз.деятельность, и имеете право принять на работу до 5 человек. Если число работников превысит 5, вам нужно будет зарегистрироваться в качестве ИК.
Лицо, ведущее хоз.деятельность, может быть плательщиком микроналога, но только с нового года.
Nu tie vairākie grāmatveži acīmredzot nav kompetenti, vai arī nepareizi pajautājāt, bet Albina raksta 100% taisnību.
На сколько мне известно, то PAŠNODARBINĀTĀ PERSONA не может принимать работников, а вот INDIVIDUĀLAIS KOMERSANTS может до 5 человeк.
Aktiv2011, вам неправильно известно. Почитайте закон.
Albinai taisnība, līdz 15.decembrimjāiesniedz iesniegums, ja vēlaties kļūt par MUN maksātāju.
Paldies par atbildēm, bet tad paliek vēl neatbildēts jautājums - vai ejot reģistrēties kā MU, es varu palikt ka pašnodarbinātā persona??
Un kur man meklēt informāciju par to, ka pašnodarbinātais var pieņemt ne vairāk kā 5 darbiniekus?
Par pašnodarbināto nav runas, pašnodarbinātais it termins tikai priekš VSAOI maksāšanas. Reģistrējas par saimnieciskās darbības veicēju.
Arī SDV var būt MUN maksātājs.MUN maksātājs var būt arī SIA. Tā kā varianti daudz.
SDV nevar PIEŅEMT VAIRĀK KĀ 5 DARBINIEKUS, tad viņam jākļūst par IK.
Lasiet
www.vid.gov.lvpie IIN liekas bija pie jautājumiem un atbildēm un gan jau arī citur.
Ну и у МУН есть ограничения по работникам
Ienākumi nepārsniedz 500Ls bez PVN
Я бы и 1 работника не потянула бы.:-x
ИК и самозанятый это не одно и то же
Galvenās atšķirības starp individuālo komersantu (IK) un vienkārši pašnodarbināto ir tāda, ka IK ir ierakstīts arī Komercreģistrā, tātad ir reģistrēta attiecīga firma (nosaukums) un reģistrācijas nr. No tā izriet, ka IK atšķirībā no pašnodarbinātā var nodarbināt vairāk nekā 5 darbiniekus un ieņēmumi gadā var pārsniegt 200 000 Ls.
Visas atskaites ir tādas pašas. Vienīgā atšķirība papīros ir tikai reģistrējoties, jo jāiesniedz pieteikums arī Uzņēmumu reģistrā.
Закрыть
Краткое описание нарушения