Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

kļūdainais UIN pz aprēķinā К списку тем

kļūdainais UIN pz aprēķinā
Labdien! Vēršos pie Jums pēc padoma kā labāk rīkoties. Man lieta sekojoša - esmu pārņēmusi citas grāmatvedes darebu un tagad saskaros ar tādu lietu - sākot no 2008.gadagrāmatvedībā ir grāmatoti gan UIN avansa maksājumi, gan pats aprēķinātais UIN, taču gada beigās nav koriģēti atlikumi, kad tiek konstatēts vai avansa maksājumi bijuši par daudz, vai par maz. Un līdz ar to sanāk tagad uz 2011.gadasākumu tā, ka pēc grāmatvedības datiem veidojas, ka būtu UIN parāds Ls13797.81, taču pēc VID izdrukas ir pārmaksa uz gada sākumu Ls1885.00. Ar šādu situāciju saskaros pirmo reizi. Vēl japiebilst, ka pašā p/z aprēķinā katru gadu ir dažādi cipari, vienu gadu ir tā kā pienākas, ka būtu jāuzrāda aprēķinātais UIN, citu gadu atkal klāt aprēķinātam ir atliktais UIN, un arī atsevišķa ailītē zemāk ir uzrādīts tas pats atliktais UIN, tad vēl citu gadu atkal kautkas mistisks, arī bilancē šie skaitļi katru gadu ir savādāki, nevis kā vajadzētu uzrādīties rezultātam, vai nu UIN pārmaksai vai nu UIN parādam. Vēl brīnos kā VID neko nav teikuši, ka dati nesaskan gada pārskatā un pēc viņu datiem, bet laikam to viņi nepārbauda. Un tad nu man tagad ir jautājums kā lai šogad taisot gada pārskatu rīkojos, jo man sanāk tā, lai uz gada sākumu dabūtu pēc VID datiem uzrādīto veicu grāmatojumu D5710 K8810 - 15682.81Ls. Bet kur es uzrādīsu p/z aprēķinā šo skaitli? man pavisam ir saputrojies tas viss, ka nezinu kā to atrisināt pareizāk.
Inga2105
Inga2105 25.10.2011 11:27
89 сообщений на сайте

Ответы (8)

1.jāpaņem izdrukas par periodu no 2008.gada

2.jāsagrāmato viss pareizi.

3.Jajālabo deklarācija, tad izlabot.

4.kļūdas atspoguļot 2011.gadapārskatā.
Sola
Sola 25.10.2011 11:32
2446 сообщений на сайте
Savādāk nekā? Es jau gribēj vienkāršāk visu...

Paldies, tad jau laikam jāķeras klāt labošanas darbiem...:-(
Inga2105
Inga2105 25.10.2011 11:41
89 сообщений на сайте
Ja starpība būtu niecīga, tad varētu vīenkārši nogrāmatot un miers, bet te tādas summas, ka domāju bez labošanas neiztikt un pašai arī būs mierīgāks prāts.
Sola
Sola 25.10.2011 11:51
2446 сообщений на сайте
ja budžetā jāmaksā tik liela starpība, nodosit labojumu UIN deklarāciju un VID tūlīt nobloķēs kontu
Linete
Linete 25.10.2011 12:18
2994 сообщения на сайте
Nu pašai UIN deklarācijai nav ne vainas, tur viss ir kārtībā (nu vismaz tajos aprēķinos), nav kārtībā P/Z aprēķinā un bilancē. Jo katrā vietā ir ņemti savādāki skaitļi, vnk man sanāk ka pēc bilances sanāk UIN parāds 13797.81Ls, taču tas neatbilst patiesībai, jo VID izdrukā parādās PĀRMAKSA Ls1885.00 un visu pārbaudot VID dati ir pareizi. Un UIN deklarācijas arī ir iesniegtas tā kā nākas, nesakritības rodas bilancē un pz aprēķinā, ka tur nav likti reālie skaitļi, bet gan ņemts dubultā klā UIN avansa maksājumus. Šajā gadījumā tas vairāk atsaucas uz peļņu.
Inga2105
Inga2105 25.10.2011 13:14
89 сообщений на сайте
Tad jau VID nav pārbaudījis bilanci un p/z kā arī finašu pielikumus, kur visiem posteņiem jabūt atšifrētiem
Colin
Colin 25.10.2011 15:05
101 сообщение на сайте
Nu to es arī tagad secinu, ka VID neko nepārbauda laikam, jo tie nav daži lati, kas atšķirtos, tā ir pietiekami liela summa, taču VID to nav ievērojis.
Inga2105
Inga2105 31.10.2011 13:04
89 сообщений на сайте
nav tā bilance ar UIN deklarāciju nodota papīra veidā
Linete
Linete 31.10.2011 16:27
2994 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.