Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Valūtas kursa starpības К списку тем
Henrietes 26.10.2011 20:17
118 сообщений на сайте
118 сообщений на сайте
Ответы (6)
Valūtas konvertācijas starpības iet uz ieņēmumiem vai izdevumiem. 8190 vai 8290
Mazais 27.10.2011 10:21
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Jā es ar tāpat
no sākuma uz konvertācijas kontu, pēctam ar papildus grāmatojumu norēķ ar piegād
izskatās šādi:
1.EURD8910 K2620
2.LVLD5311 K8910
no sākuma uz konvertācijas kontu, pēctam ar papildus grāmatojumu norēķ ar piegād
izskatās šādi:
1.EURD8910 K2620
2.LVLD5311 K8910
Es darītu tā: ja Lietuvas uzņēmums veic uzskaiti USD un jānorēkinās arī USD - es gramatotu rēķinu USD - tikai PVN deklarācijā rādītu summu LTL, kā to prasa likums.
Tad arī norēkinoties USD būtu tikai valūtas kursa svārtības.
Lai novērstu nesaprašanos ar piegādātāju, maksātu tikai USD - tad arī salīdzināšanās aktā visas summas būtu USD un nebūtu nekādu jautajumu.
Es grāmatoju caur 5310:
rēķins: D21,7 K5310 - USD
apmaksa:D5310 K2620 - USD
val.k.sv gramato LVL: 5310 konts korespondē ar 8150 vai 8250, skatoties vai ir ienākumi, vai zaudējumi.
Ja maksā citās valūtās, tad gan sanak tie konvertācijas konti, bet tad ir neskaidrības ar piegādātāju.
Konvertējot lielas naudas summas bankās var dabūt ļoti izdevīgus kursus.. padomājiet..
Tad arī norēkinoties USD būtu tikai valūtas kursa svārtības.
Lai novērstu nesaprašanos ar piegādātāju, maksātu tikai USD - tad arī salīdzināšanās aktā visas summas būtu USD un nebūtu nekādu jautajumu.
Es grāmatoju caur 5310:
rēķins: D21,7 K5310 - USD
apmaksa:D5310 K2620 - USD
val.k.sv gramato LVL: 5310 konts korespondē ar 8150 vai 8250, skatoties vai ir ienākumi, vai zaudējumi.
Ja maksā citās valūtās, tad gan sanak tie konvertācijas konti, bet tad ir neskaidrības ar piegādātāju.
Konvertējot lielas naudas summas bankās var dabūt ļoti izdevīgus kursus.. padomājiet..
Bet man ir pilnīgi vienalga, kādā valūtā uzskaite otram uzņēmumam. Man nav tādas sīkas vaļas visus apzvanīt un painteresēties - kādā gan valūtā jūs šo rēķinu uzskaitīsiet? Un nākamo kādā?
Normāls grāmatvedis ļoti labi saprot, ka starpība ir uz valūtas kursu svārstību rēķina.
Un es neticu, ka lietuvieši savus rēķinus grāmato svešās valūtās!
Normāls grāmatvedis ļoti labi saprot, ka starpība ir uz valūtas kursu svārstību rēķina.
Un es neticu, ka lietuvieši savus rēķinus grāmato svešās valūtās!
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть