Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Valūtas kursa starpības К списку тем

Valūtas kursa starpības
Saņemam preces no Lietuvas,invoice izrakstīts divas valūtas LTL un USD,uzņēmums Latvija veic uzskaiti LTL,bet Lietuvas USD.Apmaksapar precem notiek dažādas valūtas USD.EUR.LTL.Esto grāmatoju uz konvertācijas kontu un pēc tam ar otru grāmatojumu norēķinos ar piegadātāju.Lietuvas uzņēmums saņemot naudas arī grāmato uz konvertācijas kontu un pēc tam uz norēķiniem,pilieto dažreiz komerc.kursujā notiek banka konvertācija,dažreiz pēc Lietuvas bankas kursa.Sagatavojusalidzināšans aktu,un viņš nesakrīt uz lielam summam deļ tam starpībam uz konvertācijam.Kā rīkoties???Paldies
Henrietes
Henrietes 26.10.2011 20:17
118 сообщений на сайте

Ответы (6)

В какой валюте у Вас акт сверки?

Попросите у них акт сверки и по нему уже сверяйте.
Tatajna
Tatajna 26.10.2011 21:21
4215 сообщений на сайте
Valūtas konvertācijas starpības iet uz ieņēmumiem vai izdevumiem. 8190 vai 8290
Mazais
Mazais 27.10.2011 10:21
нет сообщений на сайте
Jā es ar tāpat

no sākuma uz konvertācijas kontu, pēctam ar papildus grāmatojumu norēķ ar piegād

izskatās šādi:

1.EURD8910 K2620

2.LVLD5311 K8910
Elvital
Elvital 27.10.2011 10:49
148 сообщений на сайте
Es darītu tā: ja Lietuvas uzņēmums veic uzskaiti USD un jānorēkinās arī USD - es gramatotu rēķinu USD - tikai PVN deklarācijā rādītu summu LTL, kā to prasa likums.

Tad arī norēkinoties USD būtu tikai valūtas kursa svārtības.

Lai novērstu nesaprašanos ar piegādātāju, maksātu tikai USD - tad arī salīdzināšanās aktā visas summas būtu USD un nebūtu nekādu jautajumu.

Es grāmatoju caur 5310:

rēķins: D21,7 K5310 - USD

apmaksa:D5310 K2620 - USD

val.k.sv gramato LVL: 5310 konts korespondē ar 8150 vai 8250, skatoties vai ir ienākumi, vai zaudējumi.

Ja maksā citās valūtās, tad gan sanak tie konvertācijas konti, bet tad ir neskaidrības ar piegādātāju.

Konvertējot lielas naudas summas bankās var dabūt ļoti izdevīgus kursus.. padomājiet..
Ligucite
Ligucite 27.10.2011 11:33
347 сообщений на сайте
Bet man ir pilnīgi vienalga, kādā valūtā uzskaite otram uzņēmumam. Man nav tādas sīkas vaļas visus apzvanīt un painteresēties - kādā gan valūtā jūs šo rēķinu uzskaitīsiet? Un nākamo kādā?

Normāls grāmatvedis ļoti labi saprot, ka starpība ir uz valūtas kursu svārstību rēķina.

Un es neticu, ka lietuvieši savus rēķinus grāmato svešās valūtās!
Andaz
Andaz 27.10.2011 11:39
27892 сообщения на сайте
Var paskatīties arī līgumā.
Lieneb
Lieneb 27.10.2011 18:57
114 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.