Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
авансы и предналог К списку тем
Vitas 07.09.2004 10:16
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (7)
1. Что значит счета-фактуры на оплату товаров? Да ещё и из магазинов? Должен быть чек ЭКА (и квитс если реквизитов не хватает). Что касается даты поставки, то это вопрос темный. Есть мнение, что требовать отдельную дату поставки на чеках - это верх идиотизма. Более того, большинство ныне используемых кассовых аппаратов не позволяют пробивать 2 даты, так что надо думать, народ обходиться без них.
2. См. предыдущий ответ
2. См. предыдущий ответ
Komarik, счета-фактуры выписываем в магазинах и оплата идет перечислением. Фирма у нас не торговая и покупаем что-то для своих нужд. Вот мне и не понятно можно ли при оплате таких счетов списывать сразу предналог, если в них вообще нет даты поставки товаров, а все указывается в накладных, но их то мы получаем вместе с товаром только после оплаты счета и можем получить в следующем мясяце, а не в том, когда оплатили счет.
Vitas 07.09.2004 11:35
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Такой счет на товары без накладной может быть выписан только на аванс. Поэтому и вычитайте предналог как со всех остальных авансов.
Es saprotu,kā saņemtie rēķini ir avansa rēķini (izrakstīšanas datumam tur gan jābūt).Priekšnodoklī var likt kad pārskaitīsiet avansu par precēm(avansa apmaksas datums).
Frezy 07.09.2004 12:01
1986 сообщений на сайте
1986 сообщений на сайте
Me ar ir galīgi sajucis ar PVN priekšnodokli. No vienas puses, likumā it kā skaidri un gaiši norādīts, ka tiesības atskaitīt ptiekšnodokli rodas brīdī, kad saņemtas preces vai pakalpojums, saņemts PVN rēķins, vai atlīdzība samaksāta avansā. Bet tajā pat laikā teikts arī, ka priekšnodoklī drīkst atskaitīt no citiem PVN maksātājiem piestādītajos nodokļa rēķinos norādītās PVN summas. Tātad jautājums - vai pirms DERĪGA (ar visiem rekvizītiem) nodokļa rēķina saņemšanas drīkst atskaitīt priekšnodokli vai nē?
Xau 07.09.2004 14:02
297 сообщений на сайте
297 сообщений на сайте
Vitas, es jūsu vietā PVN priekšnodoklī liktu saskaņā ar PPR kuru saņemat kopā ar preci, ja uz avansa rēķina nav vismaz divu datumu, jo stiep kā gribi nodokļa rēķins skaitās tikai tad ja atbilst likuma par PVN 8.panta5.1.daļai (ja virs 100Ls), ja zem, tad attiecīgās 8.pantadaļas. Ja VID pārbaude ļoti gribēs piekasīties, tad tas varētu būt iemesls, nav likumā noteiktā datuma, bet ja ļoti gribas lai apmaksājot avansa rēķinu uzreiz varētu iekļaut priekšnodokli, es palūgtu rēķina izrakstītājus avansa maksājuma rēķinā tomēr ierakstīt preču piegādes datumu (to pašu kas ir rēķina izrakstīšanas datums), it kā jau prece skaitās piegādāta, ja izpildās viens no nosacījumiem - prece piegādāta, izrakstīts rēķins vai samaksa veikta avansā.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть