Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Pašnodarbinātais vs mikrouznēmums К списку тем

Pašnodarbinātais vs mikrouznēmums
Labdien!

Vēlos uzzināt, kas manā gadījumā būs izdevīgāk!

Vēlos pārslēgt ar uzņēmumu, kurā strādāju, līgumu kā pašnodarbināta pers. vai kā mikrouzņ.

Meneša ienākumi būs ap 500ls.

Ko ir iespējams norakstīt izdevumos? ja esmu kā pašnodarb. Darba vajadzībai izmantoju savu auto-tas ir degvielu! cik % no manis iztērētās naudas par degvielu viņi ņem pretī!

itkā lieli izdevumi man nav, ko varētu uzrādīt,

es sliecos, ka man izdevīgāk ir nomaksāt 9% no 500ls nekā 15% no peļņas, ja es būšu pašnodarb.!

Paldies jau iepriekš,

NLO
Nlo
Nlo 01.11.2011 17:09
6 сообщений на сайте

Ответы (5)

Ienākumu gūšanu no algota darba raksturo vismaz viena no šādām pazīmēm.

1. Fiziskās personas ekonomiskā atkarība no uzņēmuma, kuram tā sniedz savus pakalpojumus.

Runa varētu būt par gadījumiem, kad persona gūst ienākumus tikai no viena izmaksātāja. Šo pazīmi raksturo arī ienākumu regularitāte (piemēram, izmaksas ik mēnesi) un ilglaicīgums (vairākus mēnešus vai gadus pēc kārtas).

2. Finanšu riska neuzņemšanās peļņu nenesoša darba izpildes vai zaudētu debitoru parādu gadījumā.

Šo pazīmi meklējot, Valsts ieņēmumu dienests, visticamāk, gribēs redzēt ar personu noslēgtā līguma noteikumus. Tādējādi līgumā būtu jāietver noteikumi par finanšu riska uzņemšanos.

3. Fiziskās personas integrācija uzņēmumā, kuram tā sniedz savus pakalpojumus.

Integrācija šī panta izpratnē ir darba vai atpūtas vietas esamība, pienākums ievērot uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumus un citas līdzīgas pazīmes. Piemēram, ilglaicīgs darbs piecas reizes nedēļā no plkst. 9 līdz 18 noteiktā vietā būtu algotā darba pazīme.

4. Fiziskās personas faktisko brīvdienu un atvaļinājumu esamība un to ņemšanas kārtības saistība ar uzņēmuma iekšējo darba kārtību vai citu uzņēmumā nodarbināto fizisko personu darba grafiku.

Ja pašnodarbinātās personas izvēlas ņemt atvaļinājumu, tad diemžēl neviens to neapmaksā.

5. Fiziskās personas darbība notiek citas personas vadībā vai kontrolē un fiziskajai personai nav iespējas piesaistīt darbu izpildē savu personālu vai izmantot apakšuzņēmējus.

Šis kritērijs būs izpildīts, ja, piemēram, pašnodarbinātā persona regulāri atskaitās par savu darbu uzņēmumam un aizpilda laika tabeles.

Fiziskā persona nav pamatlīdzekļu, materiālu un citu saimnieciskajā darbībā izmantoto aktīvu īpašniece (šis kritērijs neattiecas uz personīgo autotransportu vai atsevišķiem personīgiem instrumentiem, kas tiek izmantoti darba uzdevumu izpildē).

Ne visiem pašnodarbinātajiem ir nepieciešami materiāli vai pamatlīdzekļi pakalpojumu sniegšanai vai darbu izpildei. Tomēr darba devēja transporta, ēdināšanas, apģērba u.c.
Japaina
Japaina 01.11.2011 17:29
10269 сообщений на сайте
es sliecos, ka man izdevīgāk ir nomaksāt 9% no 500ls nekā 15% no peļņas, ja es būšu pašnodarb.!

Почему 15%? С утра было 25%.
Albina
Albina 01.11.2011 19:08
64739 сообщений на сайте
Ja cilvēks neizprot grāmatvedību, tad arī rodas tādi jautājumi.:-/
Kirsbauma
Kirsbauma 01.11.2011 19:10
1581 сообщение на сайте
vai tiek maksata slimibas nauda mikrouznemuma?
Ievaklesnika
Ievaklesnika 31.05.2014 10:46
1 сообщение на сайте
Maksājama jau ir, jautājums: cik liela...
Ja A lapa kā parasti, tad B - nav diez ko...
Mu-maija
Mu-maija 31.05.2014 11:56
15885 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.