Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN nomnieku rēķinos К списку тем

PVN nomnieku rēķinos
Ir sekojoša situācija. SIA ir PVN nemaksātāja,iznomā telpas un izraksta rēķinus arī par elektrību un apkuri.

Pēc PVN likuma 8.p.5 (2) daļas rēķinos par kom.pak drīkst izrakstīt izdalot šo PVN, 933.not 186.punktsnosaka, ka rēķinā jānorāda faktiskais pakalpojuma sniedzējs , rēg.nr. un no tā saņemtais rēķins, tālāk vēl met,norādījumos ir piemērs par rēķina izrakstīšanu.

neskaidrs ir viens, ko nozīmē 186.p.teikums

"attiecīgo maksu ar nodokli pilnā apmērā pārskaita apliekamajām personām, kas tiek uzskatītas par faktiskajiem šo preču piegādātājiem vai pakalpojumu sniedzējiem"

vai tas nozīmē, ka šādu rēķinu drīkst izrakstīt tikai, ja visu ienākošā rēķina summa sakritīs ar izraktīto rēķinu summu ?
Sola
Sola 04.11.2011 12:19
2446 сообщений на сайте

Ответы (5)

Ienākošā rēķina summa var būt lielāka par summu ko pārskaita tālāk īstajam pakalpojumu sniedzējam par to kas ir pašas SIA PVN nemaksātāja pakalpojumi, tikai tos nav jāapliek ar PVN, tā domāju.;-)
Ilma
Ilma 04.11.2011 12:23
30495 сообщений на сайте
Ar elektrību man tā kā viss it kā ir skaidrs, nomniekiem pēc saviem skaitītājiem, pēc latvenergo tarifa - PVN atsevišķi izdalu.

Bet ar apkures gāzi māc šaubas, vai drīkst tāpat. Latvijas gāzei maksājam avansa maksājumus pēc viņu rēķina, tas nozīmē ka maksāsim arī vasarā, bet nomniekiem rēķinus rakstīsim pēc fakt.patērētā - respektīvi lielāks patēriņš un summas, lūk arī šaubas vai PVN drīkst izdalīt ?
Sola
Sola 04.11.2011 12:31
2446 сообщений на сайте
Jūs varat izrakstīt rēķinu saviem klientiem tikai pamatojoties uz pakalpojuma sniedzēja rēķina pamata. Momentā nepateikšu likuma punktu, bet bija minēts, ka jānorāda arī pakalpojuma sniedzēja rēķina numurs.
Kirsbauma
Kirsbauma 04.11.2011 13:09
1581 сообщение на сайте
tas pats manis minētais pants vien ir, tikai man ir neskaidrības tieši par gāzi.:-(
Sola
Sola 04.11.2011 13:14
2446 сообщений на сайте
attiecīgo maksu ar nodokli pilnā apmērā pārskaita apliekamajām personām, kas tiek uzskatītas par faktiskajiem šo preču piegādātājiem vai pakalpojumu sniedzējiem"

vai tas nozīmē, ka šādu rēķinu drīkst izrakstīt tikai, ja visu ienākošā rēķina summa sakritīs ar izraktīto rēķinu summu ?

- Es pēc tā arī vados- ja var 'savākt" uzskaitē precīzi šo piegādātāja rēķinu un to attiecīgi arī parādīt klientu rēķinos, tad var izdalīt PVN, ja to nevar ievērot , tad PVN nevar izdalīt. Mums gan Latvijas Gāze raksta rēķinus pēc faktiskā patēriņa.
Inz
Inz 05.11.2011 15:27
661 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.