Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Cik kārtas numuriem jābūt? К списку тем
Cik kārtas numuriem jābūt?
Tāds dumjš jautājums no manis
Man ir KTPR, kuras jāreģistrē gan KTPR ienākošo reģistrācijas žurnālā, gan izejošo, turklāt vēl ir arī kopējais KTPR reģistrācijas žurnāls... Tā nju beigās man iznāk ka uz KTPR jāraksta nevien kontējums, bet vēl arī divi kārtas numuri- teiksim ienākošo KTPR reģistrācijas žurnāls un kopējais KTPR reģistrācijas žurnāls, kur hronoloģiski tiek reģistrētas dienā ienākošās KTRP un izejošās KTPR.
vai tiešām jāliek divi kārtas numuri, vai tomēr var izvēlēties vienu no reģistriem un likt tā kārtas numuru?
Tas pats sanāk ar PPR, kas apmaksātas skaidrā - Preču dokumentu reģistrācijas žurnāls un avansa norēķins (ja maksā par precēm avansa norēķinu persona).
Ответы (8)
Un vēl mani šokēja kāda paziņa, sakot, ka viņai VID teicis, ka pie kases ieņēmumu ordera j;aliek klāt pasaknītis no čeku grāmatiņas... KO tad jāglabā 3 gadus - čeku grāmatiņas vāku?
Varu tikai komentēt otro jautājumu - es domāju, ka runa nav par čeku grāmatiņu (kur ņem naudu no bankas), bet par kvīšu grāmatiņas pasakņiem , jo tur tak ir vēl viens eksemplārs ko nodot grāmatvedībā... Varbūt tā...
Bet , ja nu tiešām ir domāta čeku grāmatiņa , tad ABSURDS!!!!
Veetrasputne, nē, tiešām tā tika domāta čeku grāmatiņa. auditore izteicās, ka pie kases ordera jābūt klāt pasaknītim no čeka ar kuru izņemta nauda no bankas konta. Es paziņai protams ieteicu uzjautāt auditorei lai nosauc normatīvo aktu, pēc kura man būtu pēc tam jāglabā 3 gadus tukši čeku grāmatiņas vāki un jāplēš ārā pasaknītis. Tik tiešām absurds.
Kvīšu grāmatiņa tas ir skaidrs, tur ir eksemplārs, kas domāts grāmatvedībai un viens eksemplārs paliek kvīšu grāmatiņā.
Cleo, vai tad tik traki viss jāsarežģī? Man ir tikai izejošo un ienākošo KTPR žurnāls un pie tam elektroniskā veidā, nekādu numerāciju virsū nelieku, jo viss ir sakārtots pēc datumiem, un pēc datuma var sameklēt, ja kādam vajag....
To patiešām tik stingri kāds skatās???? Cik manā pieredzē ir bijuši auditi neviens neko tādu nav prasījis....
Casy, tad informācijai uz MK 252 noteikumu pamata (12.1.punkts) ir jāved vietā, kur notiek kokmateriālu kustība "Kokmateriālu transporta pavadzīmju - rēķinu reģistrācijas žurnāls", kur hrono loģiski tiek ierakstīta visa KTPR kustība pa datumiem - ienākošie un izejošie. Brīdī, kad pieņēma šo žurnālu, gāju uz VID pie konsultantiem un vaicāju, ja jau ir tāds kopējs žurnāls, tad varbūt ir atcelti atsevisķie reģistri. Man uz to atbildēja, ka nē, atcekti tie nav.
Bet par numerāciju uz dokumenta- tas ir likumā par grāmatvedību, noteikumos par grāmatvedības kārtošanu, ka uz attaisnojuma dokumenta ieraksta kārtas numuru, tas jau te kaut kur tika diskutēts, ka arī čeki teiksim jānumurē pēc avansa norēķina kārtas numuriem, lai tos jebkura trešā persona var identificēt. Tas attiecas uz pilnīgi visiem dokumentiem - čekiem, PPR, KTPR, rēķiniem.
es nesarežģīju Casy, to jau paspēja pirms manis izdarīt MK. Es tik domāju, kuru numuru likt? atsevišķā reģistra vai kopējā, pagaidām lieku atsevišķo reģistru numerāciju, bet kā citi domā?
Sākās...kārtējā birokrātija...:((( Paldies, ka informēji, būšu kaut ko palaidusi garām, jāpalasa kārtīgāk....
Es jau dzīvoju ar domu, ka man vairāk vai mazāk viss kārtībā, bet še tev...:(((
Casy, man jau arī tas pats, visu laiku kaut ko uzzinu, un šausmās saķeru galvu un metos ātri to visu labot.
Закрыть
Краткое описание нарушения