Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Lietota nekustamā īpašuma pirkšana un pārdošana. К списку тем

Lietota nekustamā īpašuma pirkšana un pārdošana.
Labdien.

Nekad nav bijusi darīšana ar nekustamajiem īpašumiem, lūdzu palīdziet tikt skaidrībā.

Uzņēmums, PVN maksātājs, izsolē iegādājas lietotu NĪ ar nolūku to vēlāk pārdot.Pēc trīs mēnešiem tas tiek pārdots, vai darījums ir apliekams ar PVN?

Lasu PVN likuma 6. pantu." Izņēmumi (1) Ar nodokli neapliek šādu preču piegādes un pakalpojumus: 23) nekustamā īpašuma pārdošanu, izņemot nelietota nekustamā īpašuma pārdošanu un apbūves zemes pārdošanu; " Tā kā šis nav nelietots NĪ, tad, manuprāt, pārdodot PVN nepiemēro un šo darījumu uzrāda PVN atskaites 49.rindā, bet par cik par savu viedokli nebija 100% pārliecības,aizgāju uz konsultāciju pie izbijušas zvērinātas revidentes, kura apgalvo, ka PVN jāpiemēro.
7viesis
7viesis 15.11.2011 22:14
195 сообщений на сайте

Ответы (6)

Interesanti, man arī liekas ka nepiemēro PVN. Un ka viņa pamatoja savu viedokli piemērot PVN?
Brita
Brita 16.11.2011 00:08
1868 сообщений на сайте
Pēc tam, kad dzirdēju, ka zemei rēķina nolietojumu,pamatojumu atsaucoties uz likuma pantiem neprasīju.
7viesis
7viesis 16.11.2011 09:30
195 сообщений на сайте
если она действительно lietota, и не после реконструкции, то мнение ревизора меня удивляет
Kel
Kel 16.11.2011 10:20
12066 сообщений на сайте
Меня нисколько не удивляет, начисление износа на землю- обычное дело. Только, что чуть не купили землю по остаточной стоимости.
Brita
Brita 16.11.2011 11:21
1868 сообщений на сайте
(1) Pirmo reizi pārdodot ēku vai būvi pēc renovācijas, rekonstrukcijas vai restaurācijas darbu pieņemšanas ekspluatācijā, ar nodokli apliekama starpība starp ēkas vai būves pārdošanas vērtību un šīs ēkas vai būves bilances vērtību vai uzskaites vērtību pirms renovācijas, rekonstrukcijas vai restaurācijas darbu uzsākšanas, ja šajā likumā nav noteikts citādi.

(2) Pirmo reizi pārdodot ēku vai būvi pēc renovācijas, rekonstrukcijas vai restaurācijas darbu uzsākšanas, bet pirms renovācijas, rekonstrukcijas vai restaurācijas darbu pieņemšanas ekspluatācijā, ar nodokli apliekamā vērtība ir starpība starp ēkas vai būves pārdošanas vērtību un šīs ēkas vai būves bilances vērtību vai uzskaites vērtību pirms renovācijas, rekonstrukcijas vai restaurācijas darbu uzsākšanas, ja šajā likumā nav noteikts citādi.

(3) Atkārtoti pārdodot ēku vai būvi pirms renovācijas, rekonstrukcijas vai restaurācijas darbu pieņemšanas ekspluatācijā, ar nodokli apliekamā vērtība ir starpība starp ēkas vai būves pārdošanas vērtību un tās iegādes vērtību.

(4) Pārdodot nepabeigtās celtniecības objektu, ar nodokli apliekamā vērtība ir objekta pārdošanas vērtība.

(5) Pārdodot nepabeigtās celtniecības objektu, par kura iegādi sākotnēji netika atskaitīts priekšnodoklis, ar nodokli apliekamā vērtība ir starpība starp objekta pārdošanas vērtību un tā iegādes vērtību.

(6) Ja noslēgts nomaksas pirkuma līgums par nekustamā īpašuma piegādi, bet līguma nosacījumi netiek izpildīti un tādēļ nekustamais īpašums paliek piegādātāja īpašumā, nodokli piemēro kā nomas darījumam un attiecina uz visiem iepriekš veiktajiem nomaksas pirkuma maksājumiem (izņemot kredītprocentus). Šī norma nav piemērojama dzīvojamo telpu nomaksas pirkuma darījumiem, ja dzīvojamā telpa nav izmantota saimnieciskai darbībai.
Linete
Linete 16.11.2011 13:32
2983 сообщения на сайте
Линете, недосуг лезть в закон, но, кажется слова "Pirmo reizi" исчезли после очередных грозиюмсов
Kel
Kel 16.11.2011 13:36
12066 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.