Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
хранение перенятых документов К списку тем
хранение перенятых документов
Добрый вечер.
Переняли бухгалтерию у другой фирмы. Они все документы подшили в папки, пронумеровали страницы и т.д. необходимо хранить переданные документы в таком виде, или можно переложить в более удобные папки, как удобно новому бухгалтеру? спасибо..;-)
Ответы (14)
Я бы прошлые периоды хранила как передали. А дальше делайте как удобно.
А ещё вопрос - если в их документах некоторые счета были копии, а сейчас у нас есть оригиналы. Могу ли я их приложить в папки, где подшита переданная бухгалтерия?
Да делайте как вам нравится, все ведь теперь ваше.
Они все документы подшили в папки, пронумеровали страницы
Ja kaut ko labosiet, mainīsiet,turpmāk būs jūsu atbildība.Domāju, ka labs grāmatvedis nomainīts uz nezinīti.:-)
А, может, это была работа делопроизводителя (пронумеровать и прошить), а не бухгалтера?
Кстати, абсолютно не требующее никаких бухгалтерских знаний занятие, так что я бы на Вашем месте, Japaina, воздержалась от таких выводов.
Доводилось получать от бух.фирмы документы в подшитом и пронумерованном виде, все красиво, вот только потом пришлось делать исправления в балансе, ибо подшить и пронумеровать еще не значит правильно провести.
А, может, это была работа делопроизводителя (пронумеровать и прошить), а не бухгалтера?
Jā, protams, katrā sevi cienošā firmā ir tāda štata vienība.:-/
Ja kaut ko labosiet, mainīsiet,turpmāk būs jūsu atbildība..
Bet, ja atrastas daudz kļūdu dokumentos, kas smuki saliktas un cauršūtas mapes? Iepriekšējais grāmatvedis pat pieņemšanas nodošanas akta pierakstīja - kēmēr cauršūtas - atbild par to..
Uzņēmuma īpašnieks grib dabūt atpakaļ kaut kādu summu par "tādu grāmatvedību"
Ka Jums liekas - tas ir iespējams?
Var atnākt trešais grāmatvedis un pateikt, ka tiem diviem nekas nav pareizi.Arī labot ir jāprot.
Lai īpašnieks sūdz tiesā.Secinājums>>nav laimējies arī ar otro grāmatvedi.:-(
Par grāmatvedības (grāmatveža) darbu atbildība gulstas uz pašu uzņēmuma vadītāju!
To Jūs, Olga, cerams paskaidrojāt?
Livijano - grāmatvedis ir līdzatbildīgs sava amata ietvaros. tas nu ir jāsaprot beidzot katram grāmatvedim, negaidot ENAP vai FP vizīti, kas ļoti tieši to paskaidros.
Uzņēmuma vadītājs to visu saprot... BEt es arī uzskatu ka grāmatvedim jābūt līdzatbildīgam, vismāz par savu tiešu darbu..
Pats pa sevi saprotams , ka trešai grāmatvedis var pateikt kaut ko citu...
Bet ja dokumenti salikti vienkārši čupiņa un viss...
Lucse hranitj ka peredali, a to potom mozno konci nenajti:-)
Es personīgi nekad nejaucos (izņemot apskatīšanos nepieciešamības gadījumā) tajos dokumentos, ar kuriem ir strādājis kāds cits.
Kādā kārtībā pieņēmāt, tā arī glabājiet.
Закрыть
Краткое описание нарушения