Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN 1 II daļa
Ko rakstīt pie "No darījumu partnera saņemtais rēķins", ja esam iemaksājuši naudu par preci avansā?
Pamatojums jau ir bankas maksājums, jo PVN atskaita uz avansa pamata. No klienta mums ir vienīgi necils, pa faksu sūtīts Orfer confirmation.
Ответы (22)
Ja avansa maksājumam nav nodokļa rēķina es visu summu grāmatoju uz 2.grupuun priekšnodokli atskaitu tikai tad kad saņemta prece vai pakalpojums ar rēķinu, jo cik no likuma saprotu tad priekšnodokli atskaita tikai tad , ja arī avansa maksājumam ir nodokļa rēķins ar visiem nepieciešamajiem rekvizītiem.
Bet ailītes formulējums ir "No darījumu partnera saņemtais rēķins", I daļā ir "Attaisnojuma dokuments", kur arī ierakstās maksājuma uzdevums. Bet šinī gadījumā.... maksājuma uzdevums nav rēķins... Ko darīt???
Sola! Es pilnīgi tā neinterpretēju... Pastāstiet tieši pēc kuras vietas Jūs tā izpratāt. Vēl tiko palasīju visu, kas man bija par šo tēmu. Piem.pēdējā "Bilancē"- Avansa maksājuma rēķins nav nodokļu rēķins un uz tā pamata nevar neko atskaitīt, tikai pēc samaksas.
Zvanīju arī uz VID un viņi man skaidroja, lai skricelēju vien sava necilā faksējuma numuru, jo citas iespējas šī ailīte neparedz.
Casy, attaisnojuma dokuments par avansa maksājumu ir maksājuma uzdevums. Tas ka veidlapās ir drusku neatbilstības terminiem, tā jau nav pirmā reize. Rēķins būs tajos gadījumos, ja tas nebūs par avansu, bet priekšnodoklis būs iekļauts vēl neapmaksājot rēķinu. Kā man skaidroja, tad jāraksta ir tas dokuments uz kura pamata ir priekšnodokļa tiesības konkrētajā gadījumā, ja uz maksājuma uzdevuma, tad MU, ja uz PPR- tad jāraksta PPR kā attaisnojuma douments.
О чём тут речь? Вопрос был про PVN 1 II daļa - это Ваша поставка товара в страны ЕС и без инвойса этого сделать нельзя. В PVN 1 I daļa отражается покупка товара и "Attaisnojuma dokuments" может быть как счет, так и платёжное поручение.
Может там заполнять только при получении товара. В графах везде -Preču piegāde.
Bet tas ir "Pārskats par priekšnodokļa summām, kas iekļautas PVN deklarācijā"
Извините II часть спутала с PVN2. В PVN1 II daļa указывается только счет полученного товара. И пока Вы его не получите реверс не делается. А с аванса не будет никакого ПВН.
А по какой дате- получения счета или получения товара? Не понимаю - по какой дате делать этот реверс . Счет мы получаем по факсу - а оригинал при получении товара - и разница в днях доходит по полумесяца . И по какой дате оприходовать товар - валюта все-таки? Спасибо
Буквально на этих выходных уже был такой вопрос. По дате получения товара.
Ui, ui... Es jau uztaisīju reversu... Kur tas tieši ir rakstīts, ka revers ir jātaisa pie preču saņemšanas???
Kolēģes, lūdzu izstāstiet pēc kura likuma panta vai skaidrojumiem Jūs izpratāt, ka PVN no ES aprēķina tikai no preču piegādes. Laikam esmu kaut ko palaidusi garām:(
"И пока Вы его не получите реверс не делается. А с аванса не будет никакого ПВН." - раньше с аванса надо было НДС учитывать (с полученных - отдавать в бюджет, а с уплаченных - в предналог). А сейчас на аванс не надо обращать внимание?
Pa, arī tagad no saņemtajiem avansiem jāmaksā PVN kā realizācijas PVN un arī no samaksātajiem avansiem uz avansa rēķina pamata (ja rēķins ir apmaksāts) ir tiesības uz iekļaušanu priekšnodoklī. Tikai te runa iet par avansu ES dalībvalstīm un te ir reversais PVN ja nemaldos (jautājumā runa iet par PVN1 otro daļu pārskatu par priekšnodokļa summām no darījumiem ar ES dalībvalstīm).
Piekrītu Makssoft 13.09.2004 09:35 izteiktajam slēdzienam. Pilnībā.
Bet pēc kāda likuma vai noteikumiem Jūs to izsecinājāt? No PVN metodikas? Es vēl neesmu tikusi skaidrībā ar šo jaut.
Неправа Makssoft, с авансе ещё как будет ПВН. В объеме собственно 18% от уплаченной суммы аванса. О чем черным по белому написано в законе о ПВН
А что тогда написать в PVN1 II daļa? Нет ни счета (авансовый не берем во внимание), ни товара, только перечисленные деньги. Графа-то называется "счет полученного товара", выходит из ЕС пока товар не получишь, реверс не делаешь. О каком ПВН с аванса, Комарик, Вы говорите, это ж не внутренняя территория?
Man VIDā teica, lai rakstu iekšā to pašu Order Confirmation numberu
Закрыть
Краткое описание нарушения