Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Vienīgais valdes loceklis- dekrētā! К списку тем

Vienīgais valdes loceklis- dekrētā!
Labdien gaišās galvas!

Nojaušu, ka kādreiz jau ir apspriests, bet nelamājiet!

Mikrouzņēmums- vienīgais valdes loceklis un dibinātājs (šobrīd darba līgums) dodas dekrētā un pēc tam bērnu kopšanas atvaļinājumā.

Kā noformēt doukemtus, lai nezaudētu šajā laikā paraksta tiesības un arī sociālos pabalstus maternitātes gadījumam?

1. Vai es drīkstu pēc darba līguma iesniegt kodu 40 un uz dekrēta un bērna kopšanas atvaļinājuma laiku noslēgt bezatlīdzības pilnvarojuma līgumu par vadības un pārstāvības funkciju veikšanu?
Inga.ru
Inga.ru 11.01.2012 11:41
533 сообщения на сайте

Ответы (3)

Saskaņā ar grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" 1.panta2.c punktu, kas stājās apēkā ar 01.07.2009., komercsabiedrības valdes, padomes loceklis, kā arī cita persona, kura ieņem amatu, kas dod tiesības uz atlīdzību, ir darba ņēmējs, ja viņam atlīdzība ir faktiski noteikta. Izmaiņas likumā paredz iespēju personai vērsties Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un slēgt darba ņēmēja statusu, nezaudējot valdes locekļa statusu, jo informāciju par personas darba attiecībām VSAA saņem no VID.

Līdz ar to, ja uzņēmumā, kurā esat valdes loceklis, atlīdzību nesaņemat un neesat pieņemta kā darbinieks, tad no šīs darba vietas pirmsdzemdību/ pēcdzemdību darbnespējas lapā nav nepieciešams darba devēja apstiprinājums. Attiecīgi arī vecāku pabalstu ir tiesības saņemt
Sibylla
Sibylla 12.01.2012 15:16
1499 сообщений на сайте
Manuprāt, ja mikrouzņēmuma valdes loceklis,tad nevar būt nekādi citi līgumi, kā tikai darba līgums ar valdes locekli.
Inz
Inz 12.01.2012 15:21
661 сообщение на сайте
Darba līgums ar valdes locekli ir un būs, tikai pēc šī līguma es iešu dekrētā iesniedzot VID kodu 40, bet turpināšu parakstīt dokumentus pamatojoties uz bezatlīdzības pilnvarojuma līgumu. Es ceru, ka māmiņu algu man neatņems.
Inga.ru
Inga.ru 13.01.2012 15:50
533 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.