Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Struktūrvienības reģistrēšana К списку тем

Struktūrvienības reģistrēšana
Vai garāžu ( tur mašīnas stāv un paūtītājus tur mēs nepieņemam) arī ir jāreģistrē kā struktūrvienību? Ļoti būšu pateicīga par atbildi.Kurto varētu izlasīt likumā? Cik par nereģistrēšanu ir sods?
Sia_variants
Sia_variants 11.09.2004 13:08
15 сообщений на сайте

Ответы (18)

es varu arī kļūdīties, bet ja tur nenotiek saimnieciskā darbība, tad tā nav struktūrvienība. Ja es turēšu mašīnu savas dzīvojamās mājas pagalmā, man taču nebūs jāpiereģistrē pagalms kā struktūrvienība. Tas tāds mans subjektīvs viedoklis, ka struktūrvienība ir vieta, kur notiek saimnieciskā darbība.
Cleo
Cleo 11.09.2004 13:20
19234 сообщения на сайте
Tur mašīnas tiek novietotas vakarā , pēc līguma par garāžas nomu un pagalma nomu mēs maksājam. Uz vietas saimnieciskā darbība nenotiek, bet saimnieciskie izdevumi tie ir. Patlaban mums ir VID audits un šis jautājums mani samulsināja. Es arī domāju , ka nav jāreģistrē, ja mēs neveicam tajā vietā pasūtījumu pieņemšanu, tirdzniecību u.t.t. Nezin kur varētu par to izlasīt vairāk.
Sia_variants
Sia_variants 11.09.2004 13:27
15 сообщений на сайте
LR MK noteikumi Nr.150 pieņemti 27.03.2001.

"Noteikumi par nodokļu maksātāju un nodokļu maksātāju struktūrvienību reģistrāciju Valsts ieņēmumu dienestā"

http://www.vid.gov.lv/5likumi/vc.asp?source=3nodpam/_MK_150.html
Vgk_redaktors
Vgk_redaktors 11.09.2004 13:41
2608 сообщений на сайте
man tā arī īsti skaidrs nepalika vai garāža ir struktūrvienība? Lasīju, bet nesapratu:

10. Reģistrējot nodokļu maksātāja struktūrvienību, galvenais uzņēmums iesniedz (uzrāda) Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē šādus dokumentus:

10.1. pieteikumu (3.pielikums);

10.2. iesniedzēja (pilnvarotās personas) pasi un pilnvarojumu iesniegt dokumentus;

10.3. struktūrvienības telpu īpašuma vai lietošanas tiesības apliecinošus dokumentus vai to kopijas (uzrādot oriģinālus);

10.4. galvenā uzņēmuma lēmumu par struktūrvienības izveidošanu.

Varbūt kāds pieredzējušāks grāmatvedis var palīdzēt.
Cleo
Cleo 11.09.2004 14:32
19234 сообщения на сайте
Es tagad visur meklēju vārda "Struktūrvienība" skaidrojumu un formulējumu kādā likumā. Ja būtu teikts, ka struktūrvienība ir kā filiāle, kur notiek saimnieciskā darbība , tad saskaņā ar likumu "Par Uzņēmuma ienākuma nodokli" saimnieciskā darbība ir darbība , kas vērsta uz preču ražošanu, darbu izpildi, pakalp.sniegšanu, u.c.darbību pret atlīdzību. Garāžā tā nenotiek.)))
Sia_variants
Sia_variants 11.09.2004 14:40
15 сообщений на сайте
Мы тоже арендуем место на автостоянке, где держим машину после рабочего дня. По-моему, регистрировать там struktūrvienību было бы нелогично. А на что ссылаются ваши проверяюшие?
Martinas
Martinas 11.09.2004 14:51
38532 сообщения на сайте
ja garāža būtu uzņēmuma īpašumā, viņa tiktu uzskaitīta kā būve vai ēka (nekustamais īpašums), bet manuprāt tāpēc, ka tur glabā mašīnas nez vai vajag to reģistrēt kā struktūrvienību. Hmm, nez, es laikam neiedomātos reģistrēt.
Cleo
Cleo 11.09.2004 14:54
19234 сообщения на сайте
Viņi jautā

1.Kāpēc nav reģistrēts

2.Kāpēc mēs maksājām par elektr., nomu.

Pirms tam cita garāža bija īpašumā, maksājām NĪP nodokli, deklarējām pašavaldībā. Par to arī bija jautājumi. Tagad īrējam, par šo arī ir jatājumi tie paši.
Sia_variants
Sia_variants 11.09.2004 14:58
15 сообщений на сайте
Es domāju, ka tas ir parasta pakalpojumu apmaksa, ja mašīnas stāv tur vakarā, vienkārši stāv zem jumta. Nesaprotu, kāpēc to jumtu ir jāreģistrē.
Martinas
Martinas 11.09.2004 15:36
38532 сообщения на сайте
Es arī nesaprotu, man ko tagad uz katru pakalpojumu jāreģistrē, varbūt Lattelekom un Latvenergo un daļa LMT jānoreģistrē kā struktūrvienība, jo maksāju pēc līguma par pakalpojumu? :)))))

SIA Varinats, ar ko viņi pamato savus jautājumus? Kāpēc būtu jāreģistrē vieta, kur pa nakti stāv auto, da kaut vai maksas stāvvieta tā būtu.
Cleo
Cleo 11.09.2004 16:32
19234 сообщения на сайте
Ar to , ka garāžā arī notiek savu auomašīnu remontēšana, tātad uzturas darbinieki, ka tā ir struktūrvienība, kurā norisinās mūsu saimnieciskā darbība. Saimnieciskās darbības jēdziens gan ir cits.

Man nav noliktavas, bet vai noloktavu telpas arī ir jāreģistrē, ja tur nenotiek pārdošana, tikai tiek turēti materiāli?
Sia_variants
Sia_variants 11.09.2004 16:43
15 сообщений на сайте
noliktava noteikti jāreģistrē, jo preces veikalam teiksim tomēr ir saimnieciskā darbība un ksutība notiek, tiek pievestas un izvestas preces no noliktavas.

Nav jau jāsaka, ka garāžā remontē automašīnas, tikai noleik uz nakti.
Cleo
Cleo 11.09.2004 16:53
19234 сообщения на сайте
Manuprāt, struktūrvienības galvenā īpašība - atsevišķi atdalīta ( pēc adreses) uzņēmuma daļa, kura darbojas telpās vai zemes gabalā kad pastāv vai nomas līgums, vai īpašuma tiesības. Pie tam, VID nodaļas vienmēr prasa uzrādīt nomas līgumu vai īpašuma tiesības dokumentus. Kas attiecās uz automobīļa glabāšanu stāvvieta, nomas attiecību šajā gadījumā nav, parasti tiek noslēgts atomobīļa glabāšanas vai tml. līgums un Jums nekad nepiešķīrs tiesības izmantot stāvvietu citiem mērķiem.
Vgk_redaktors
Vgk_redaktors 11.09.2004 18:44
2608 сообщений на сайте
atbilde varbūt jau par vēlu, bet noskaidroju VIDā, tik tiešām garāža, ja tur notiek remontdarbi, tiek uzskatīta par filiāli, bet ja mašīna tiek novietota tur tikai uz nakti un ir nomas līgums par garāžu, tad tā nav struktūrvienība.

Filiāle ir uzņēmuma organizatoriski patstāvīga daļa, kura teritoriāli vai citādi nošķirta no galvenā uzņēmuma un kuras atrašanās vietā attiecīgā komersanta vārdā sistemātiski tiek veikta komercdarbība. - tā traktē filiāles jēdzienu.

Komercdarbība ir atklāta saimnieciskā darbība, kuru savā vārdā peļņas gūšanas nolūkā veic komersants. - un no Komerclikuma.

Ja tā ilgāk padomā un mašīnas tiek tai garāžā remontētas, tad tas notiek peļņas gūšanas nolūkā, tās mašīnas taču salabotas nesīs uzņēmumam peļņu, pildot savas funkcijas.

Vārdu sakot, diemžēl VID prasība ir pamatota.
Cleo
Cleo 14.09.2004 07:35
19234 сообщения на сайте
Ja remontu veic uzņēmums TIKAI savam autotransportam savā garāžā (nomātā vai sev piederošā), tad tā sdaskaņā ar normatīviem aktiem nav uzņēmuma saimnieciskā darbība likuma par UIEN izpratnē, un NAV jāreģistrē kā struktūrvienība.
Liepupe
Liepupe 14.09.2004 21:26
нет сообщений на сайте
Pēc UIEN saimnieciskā darbība ir darbība pret atlīdzību, bet nekur nav formulēta kas ir struktūrvienība. Filiāle ir skaidri noteikts. VIDs to formulē, ka visi reģistrē un vajag, lai varētu nākt mūs pārbaudīt tematiskajās. Labi, ja vajag tad reģistrēsim, bet es uzskatu , ka likumā būtu jābūt jēdziena struktūrvienība skaidrojumam. Remonts tiek veikts tikai savam transportam, nekādi pakalpojumi uz āru netiek sniegti.Kastie ir par normatīvajiem aktiem ?
Sia_variants
Sia_variants 14.09.2004 22:28
15 сообщений на сайте
Чтобы легче понять позицию ВИДа, интересно узнать :-где юрид.адрес фирмы

-чем фирма занимается ( основная хоз.деятел.)

-эта машина, кот.ставится в гараже для каких

целей

- сколько рабочих ремонтируют эту машину и как

часто

У меня к примеру в одной фирме: юрид.адрес- квартира учредителя

гараж- где стоит " строительная " машина и другая техника

зарег.структ.единицей,там технику и ремонтируют тоже.Сами работы ведутся на объектах.Кроме того

там сидит директор и секретарь .Может быть по вашим расходам можно предположить, что там есть

и другие рем.работы- клиентам?
Smila
Smila 14.09.2004 22:54
1987 сообщений на сайте
Nodarbojamies ar ceļu būvi,kantoris ir juridiskajā adresē. Izdevumi uz garāžu ir nomas maksa, elektrība. Tā garāža ir liela, tur iet iekšā vairākas mašīnas un tehnika.Tehnikatiek remontēta tad, kad kaut kas saplīst , vai arī ziemas mēnesī , kad objektos nav darba, tad tiek savestas kārtībā nākamai sezonai. Savas mašīnas remontē paši šoferi, ko paši var izdarīt, bet ,ja kaut kas sarežģītāks, vedam uz servisu.
Sia_variants
Sia_variants 14.09.2004 23:06
15 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.