Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
Par auto izmantošanu К списку тем
1 сообщение на сайте
Ответы (36)
10269 сообщений на сайте
Ja nav auto, tad kājiņām čāpo.:-D
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
4 сообщения на сайте
1711 сообщений на сайте
Firmai ir jāreģistrējas Ceļu satiksmes drošības direkcijā kā transportlīdzekļa turētājam transportlīdzeklim, kurš atrodas bezatlīdzības lietošanā (ir patapināts), un ir jāsamaksā uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis, ja šis transportlīdzeklis tiks izmantots saimnieciskajā darbībā un arī personīgajām vajadzībām.
Šajā gadījumā transportlīdzekļa ekspluatācijas izdevumi tiks uzskatīti par izdevumiem, kas saistīti ar firmas saimniecisko darbību (likuma „Par UIN” 5.pants).
Izdevumi degvielas iegādei šim transportlīdzeklim tiks iekļauti saimnieciskās darbības izdevumos, pamatojoties uz katra mēneša faktisko nobraukumu, saskaņā ar nodokļu maksātāja noteikto degvielas patēriņu uz 100 km, kas nepārsniedz izgatavotājrūpnīcas noteikto degvielas patēriņa normu pilsētas režīmā ne vairāk kā par 20 procentiem.
Ja firma valsts budžetā maksās uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli, tad nevajadzēs veikt degvielas uzskaiti (piemēram, ar ceļazīmēm vai maršruta lapām), lai pamatotu degvielas izlietojumu saimnieciskās darbības nodrošināšanai.
Uber gudrajam firmas dibinātājam!
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
es tikai pati meginu visam iziet cauri--- sevis pec izsecinaju ka labāk parrakstit masinu uz sevi un darba liguma ieklaut punktu par masinas lietošanu.:-P
4 сообщения на сайте
VID man paskaidroja, ka tas ir pielīdzināms nomas līgumam, kaut gan es tā nedomāju, ka tā ir.
10269 сообщений на сайте
4 сообщения на сайте
Attiecībā uz patapinājumu, mans viedoklis ir, ka jāreģistrē un jāmaksā.
Patapinājums un transportlīdzekļu nodokļa maksāšana. Nodokli maksā par komersanta īpašumā vai turējumā esošu transportlīdzekli. Saskaņā ar Civillikuma 876.panta2.daļu turējums ir lietas faktiskais valdījums, atzīstot par lietas īpašnieku kādu citu. Saskaņā ar Civillikuma 1950.pantupatapinājuma ņēmējs ir lietas turētājs. Tātad, komersantam ir pienākums maksāt transportlīdzekļu nodokli arī tad, ja transportlīdzeklis tiek lietots, pamatojoties uz patapinājuma līgumu.
1711 сообщений на сайте
Tad nu var spriest paši, kas grib savas privātās a/m lietot darba vajadzībām un par to saņemt tikai 0.03Ls kompensāciju.
91 сообщение на сайте
Kompensācija var būt tikai darbiniekam, bet ne valdes loceklim.
10269 сообщений на сайте