Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Gada deklarācija vai bilance par vairākiem gadiem? К списку тем
Gada deklarācija vai bilance par vairākiem gadiem?
Kā Jūs domājat?
Atnāca uzņēmuma vadītājs, kas vēlas, lai viņam sakārto grāmatvedību. Uzņēmumu viņš ir nodibinājis 2006.gadā un par 2006.gaduviņš nodeva bilanci ar nullēm, nākošajā gadā 2007. gadā viņš uzrakstīja VID ka neveic nekādas darbības un viss.. un vairāk nelikās ne ziņas par to uzņēmumu, tagad VID nekavējoties pieprasa, lai nodot atskaites par tiem gadiem. Man ir jautājums vai man nodot par katru gadu bilanci, vai var kaut kādu vienu deklarāciju aizpildīt par visiem gadiem, ka tur nekas netika darīts tikai izņemts pamatkapitāls 2000ls
Paldies jau iepriekš.
Ответы (18)
"vai var kaut kādu vienu deklarāciju aizpildīt par visiem gadiem" - labāk, lai visu izdara profesionāls grāmatvedis - viņš zinās, ko darīt.
Kā tas iespējams, ka vids nelikās ne ziņas un tagad pieprasa nekavējoties
GP likums
3. pants
(1) Pārskata gadam jāaptver 12 mēneši, un parasti tas sakrīt ar kalendāra gadu. Citāds pārskata gada sākums un beigas var būt tikai Latvijā reģistrētai komercsabiedrībai, kooperatīvajai sabiedrībai, Latvijā reģistrētai Eiropas ekonomisko interešu grupai, Eiropas kooperatīvajai sabiedrībai un Eiropas komercsabiedrībai, individuālajam uzņēmumam, zemnieku un zvejnieku saimniecībai, ja to nosaka attiecīgi minētās sabiedrības statūti, nolikums vai sabiedrības līgums. Individuālajam uzņēmumam, zemnieku un zvejnieku saimniecībai, kurai nav pieņemti statūti vai izstrādāts nolikums, citādu pārskata gada sākumu un beigas nosaka attiecīgs sabiedrības lēmums.
(2) Pārskata gadu var mainīt. Pārskata gada maiņa ir jāpamato un jāsniedz attiecīgi paskaidrojumi par to gada pārskata pielikumā.
(3) Jaunizveidotas sabiedrības pirmais pārskata gads var aptvert īsāku vai garāku laika posmu, bet ne vairāk par 18 mēnešiem.
(4) Ja tiek mainīts jau esošas sabiedrības pārskata gada sākums, pārskata gads nedrīkst būt garāks par 12 mēnešiem.
utt.
Надо сдать все годовые отчеты.
А как годовой отчёт может быть с нулями?
Nu tieši tāds arī ir ar nullēm. Bet tāds tas nebūs nekādā gadījumā PK tad vismaz ir un kaut kas saistībā ar to.
Cilvēks uzņemt darīt to, ko pats līdz galam neizprot!;-)
Tāpēc jau es ieteicu - meklēt profesionālu grāmatvedi.
Jo teksts "vai var kaut kādu vienu deklarāciju aizpildīt par visiem gadiem" vien norāda, ka sajēgas par GP nav.
Pie tam - ja ir bankas konts, tad bilance mainās pa gadiem!
ja kāds to vēl nav ievērojis...
Jo dienas, jo interesantāka dzīve.
Nekādā gadījumā nedrīkst atteikties no šī foruma - būs garlaicīgi.
Tagad ir vismaz kaut kāda jautrība.
Piekrītu, man arī patīk šis tas interesantsLOL
И я согласна
abet sods par to, ka nenodeva nebija jāmaksā?
Liecieties mierā!
Lai tikai Līga sama-buxgalter-montažņica "nodod kaut kādu vienu deklarāciju par visiem gadiem", un miers mājās!
Es personīgi viņas vietā tā arī darītu. Sagribējāt Jūs te!
Kā nevar būt ar nullēm!
"tikai izņemts pamatkapitāls 2000ls un viss" - un kas tad palika pāri? Nulles! Droši vien divas.
Droši vien divas
divas, Айвар. Что б баланс сошелся
Līga111, bet kas esat Jūs pēc profesijas un kāpēc tas uzņēmuma vadītājs atnāca pie Jums? Varbūt viņš var atnākt pie manis, es zinātu, ko darīt.
У меня тоже такой вариант- нужно сдать балансы за 4 года, деятельность не велась, но не был оплачен ПНН и каждый год *капала* сода науда. Вот тоже думаю, что с ней делать...
А вот почему их не штрафуют?
Gan jau sarēķinās soda naudu, kad nodos gada pārskatus ar nokavēšanos.
Закрыть
Краткое описание нарушения