Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVn deklarācijas termiņā maiņa К списку тем

PVn deklarācijas termiņā maiņa
lasu likumā: 9.pantsNodokļa taksācijas periods.

"(1.3) Ja pirmstaksācijas gada laikā veikto apliekamo darījumu apjoms ir mainījies, nodokļa taksācijas periodu maina taksācijas gada sākumā, izņemot šā panta 1.4 daļā noteiktos gadījumus.

(1.4) Ja apliekamā persona, kurai saskaņā ar šā panta 1.1 vai 1.2 daļu taksācijas periods ir viens kalendārais ceturksnis vai puse no kalendārā gada, veic šā likuma 4.1 panta ceturtajā daļā vai 18.pantā noteiktos darījumus, kuru veikšanas vieta ir cita dalībvalsts, vai tās taksācijas gada laikā veikto apliekamo darījumu vērtība pārsniedz 35 000 latu, tai taksācijas periods ir viens kalendārais mēnesis un tas tiek saglabāts līdz taksācijas gada beigām."

Saprotu tā, ka jāskaita apgrozījums no gada sākuma un līdz ko tiek sasniegti 35 000 latu tā PVn deklarācijas iesniegšanas termiņš vairs nav ne ceturksnis, ne pusgads, bet gan uzreiz mēnesis un saglabājas līdz taksācijas gada beigām.

Zvanu uz VID, man saka, nē- to nosaka tikai gada sākumā pēc neto apgrozījuma iepriekšājā gadā, ja nav darījumu ar ES, tad ja arī teiksim 2.ceturkšņa 2.mēnesī kopējais taksācijas gada apgrozījums pārsniedz 35 000 latu- tāpat nemainoties deklarācijas iesniegšanas termiņš uz mēnesi.

Kā ir? Kā tad īsti pareizi lasāms šis pants un kur ir kāds skaidrojums kā lasīt to, kas nav tekstā, bet ir starp rindiņām?

Cleo
Cleo 26.01.2012 14:16
19234 сообщения на сайте

Ответы (3)

Likuma jaunā redakcija diezgan skaidri norāda, ka pārsniedzot 35K latu robežu, jāpāriet uz taksācijas periodu - mēnesi.

Manuprāt, konkrētā VID darbiniece zin, kā bija līdz šim, bet nav izlasījusi, kā būs turpmāk.

Man, piemēram, pagājušogad vēl februārī vai martā bija jāskaidrojas, kādēļ manam klientam nesakrīt priekšnodokļa dati ar darījumu partnera iesniegtajiem realizācijas datiem. Skaidroju VID darbiniecei, ka mēs taču drīkstam priekšnodoklī likt tikai 80%, bet viņa ļoti par to brīnījās
Ilzex
Ilzex 26.01.2012 14:25
2676 сообщений на сайте
Tur jau tā lieta, ka izlasīju tieši šo jauno redakciju VId darbiniecie, bet nu labi, ka vismaz ne es viena saprotu, ka tomēr pārsniedzot mainās PVn deklarācijas iesniegšanas termiņš.
Cleo
Cleo 26.01.2012 14:46
19234 сообщения на сайте
Инарочка, по-моему, ты все правильно поняла.
Irena22
Irena22 26.01.2012 14:47
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.