Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
paraksts,spiedogs uz kases čeka К списку тем
paraksts,spiedogs uz kases čeka
Kā isti ir- vai uz čekiem-ja pirkti saimnieciski izdevumi-piemēram,grāmatnīcā iegādātas kancelejas preces,ir jābūt parakstam, tā atšifrējumam un Spiedogam/ja visi pārējie -gan pircēja,gan pārdevēja rekvizīti ir?Tas jāprasa kasierim? -Vid tikko savā seminārā atbildēja,ka sen tāda prasība esot-būsu kaut ko palaidusi garām? Tos tikai prasijam ja uz čeka nebija visi rekviziti.
Ответы (59)
Žurnāla Bilance marta numurā (Nr.6) ir FM atbilde, kurā norādīts, ka - citēju: "šādus ar ierakstu, spiedogu un parakstu neapliecinātus čekus, kuru vērtība bez PVN ir mazāka par 20 latiem, var pievienot kā naudas izdevumus apliecinošus dokumentus attaisnojuma dokumentam, kas sagatavots saistībā ar skaidrās un bezskaidrās naudas avansa izlietojumu vai ar darbinieka ... izdarīto naudas izdevumu atlīdzināšanu."
Jūs tiešām tagad visiem čekiem zem 20ls bez PVN pieprasat kvīti un/vai pārdevēja parakstu ar atšifrējumu?
Jā, ja nav rekvizītu.
Ja rekvizīti ir, tad arī spiedogs un paraksts otrā pusē (nezinu vai pēc NA, bet tā man ir)
Jā, ja nav rekvizītu.
Ja rekvizīti ir, tad arī spiedogs un paraksts otrā pusē (nezinu vai pēc NA, bet tā man ir)
Es prasu arī CV.
Jūs tiešām tagad visiem čekiem zem 20ls bez PVN pieprasat kvīti un/vai pārdevēja parakstu ar atšifrējumu?
Tiešām prasu visiem čekiem.
Pats galvenais ir - jāprasa arī sprauka, kuros kapos apglabāta vecmāmiņa - lai VIDs nevarētu piesieties.
Aivars, labi jokoties, kad Jums viss kārtība.
Tāpēc jau man kārtībā, ka vienmēr pieprasu spraukas.
spraukas-izziņa?
Nezinu.
Es saku - man vajag sprauku, visi saprot.
Ja ir rekvizīti gan pircēja gan pārdevēja čekā nekādus spiedogus vairs nevajaga.
visi saprot.
А я весь "krievu-latviešu vardnīca" перерыла, искала kā būs krievu valoda "spraukas"
vārdnīca
Kādiem mērķiem Jums vajag krieviski?
Mēs taču Latvijā dzīvojam un strādājam.
Aivars, весело Вам, GP сдали!

А "sama buhgalter" еще разгребает

Kādiem mērķiem Jums vajag krieviski?
Вот как раз и хотела узнать- kas tas ir "spraukas" latviešu valoda?
visi saprot.
А я весь "krievu-latviešu vardnīca" перерыла, искала kā būs krievu valoda "spraukas"
в универе столкнулся с этим выражением/словом, перевода нет прямого и как мне объяснили - это значит быть зажатым в щели, которая еще тебя сдавливает.

Dažam labam ļoti labi attīstīta fantāzija.
Vismaz ir jautri. Tas priecē.

Jautri, jautri.
Aivars uzrakstīja vārdu "spraukas" - tas no krievu valodas "справка". Varbūt saprotamāk būtu, ja uzrakstītu "spravka", bet ar "sprauka" bij domāts - справка.
Latviski nav tāda vārda, var nemeklēt pa vārdnīcām.
tik nejaukt ar vārdu "sprauga" - щель
Dimma, paldies, ka apgaismojāt ceļu saprast gribētājiem.
Par centību es Jums varētu piešķirt žetonu vai vismaz kādu firmas nomīzīti.
Закрыть
Краткое описание нарушения