Kokmateriālu krājumi
Par šo tēmu esmu izlasījusies caur un caur, bet vienalga man kaut kas nedalec.Sakiet, kā lai es iegrāmatoju krājumu atlikumus?
Mana situācija ir sekojoša:
Sākumā visus iepirktos lika uz 7110, pēc tam šefs izdomāja, ka vajag tomēr vaidot krājumus un likt uz 2110. Turklāt es kā grāmatvedis nomainījos tikai pašās beigās, turklāt ar vismazāko saprāšanu visās lietās.
Tātad uz gada beigām man ir zinām cik ir D2110(atlikums uz 2011.gadasākumu+2011.gadā iegādātie) un cik ir D2130(gatavā prece uz 2011.gadasākumu). Pēc invent.manir zināmi, cik m3 koki un produkcija reāli ir gada beigās 2110(krājumi), 2120(nepabeigtā prod.) un 2130(gatavā prece).
Un es nesaprotu, kā lai es pareizi iegrāmatoju to, cik tad man īsti ir uz gada beigām/šī gada sākumu???
Nu idejiski jau es saporotu, ka tie reāli m3, kas reāli ir gada beigās uz vietas, pēc pašizmaksas/tirgus vērtības(?) ir janovērtē un tādi tad man arī būs atlikumi tajos kontos; bet kā lai es to visu pareizi iegrāmatoju???
tad vēl ir pārs papildjautājumui: jau citās tēmās lasīju, bet gribu pārliecināties - tad, kad iegādājas zemi+mežu, zemi es lieku pamatlīdzekļos, bet mežu es lieku uz krājumiem, pareizi?
un kā ir ar kokmateriālu transporta pakalpojumiem - šobrīd mums visi arī ir uz 71 grupu, vai gadījumā tie nav jaliek klāt pie 2120 vai 2130?
Es ceru un zinu, ka kāds te ir gudrs šajās lietās, un palīdzēs man saprast, jo vienai domājot jau smadzenes iet uz riņķi