Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par neapliekamo minimumu К списку тем
Par neapliekamo minimumu
Pārdevējai izsniegta slimības lapa B ( pirmsdzemdību atvaļinājums) ar 2011.gada
31.decembri Kā pareizi bija rēķināt neapliekamo minimumu pie algas aprēķina: 45
latus vai 43.55?
Ответы (11)
45,00, jo maternitātes pabalstam ( B lapa) nepiemērojas neapliekamais minimums un darbinieks joprojām ir darba attiecībās ar uzņēmumu, ja vien pietiek aprēķinātās algas.Arī topošanjai māmiņai pienākas neapliekamais minimums par visu gadu, bet, ja piemērosiet tikai 43,55, viņai jāsniedz deklarācija un jāsaņem atpakaļ(1,45), ko diez vai darbiniece darīs.
Un kam tad piemērosiet 45 Ls janvārī?
Ieinteresēja, jo sen sen neviens nav gājis pirmsdzemdību atvaļinājumā.
Un kam tad piemērosiet 45 Ls janvārī?
Nezinu, kuram ir tas jautājums. Ja man, tad varu sacīt, ka teorētiski janvārī nevienam, bet 2012. gada laikā šai jaunajai māmiņai var gadīties arī citi ieņēmumi bez maternitātes pabalsta( atsāk strādāt, vai kāda prēmija), no kura būs aprēķināts un ieturēts IIeN, tad arī savu neapliekamo minimumu būs kur pielietot un ar deklarācija šaņemt atpakaļ par visu 2012. gadu. Un vēl taču arī tētis var paņemt abus ar māmiņu par apgādājamajiem. Nu tā.
Es domāju, ka jāpiemēro 43,55, tad kā ir pareizi?
http://www.vgk.lv/forum/thread/101716-pecdzemdibu-atvalinajums
Tur bija nedaudz cita situācija, bet tur bija Mu-Maijas viedoklis, ko es ļoti respektēju.Tas tā pārliecībai.
VID konsultanti šodien teica- jārēķina neapliekamais minimums 43.55.
VID konsultanti šodien teica- jārēķina neapliekamais minimums 43.55.
Kāpēc? Neko nepaskaidroja? Ja jautājums ir tikai par B lapu, es pieļauju arī šādu
atbildi.Nuko? Neko.
Vienkārši izstāstīju šo gadījumu un atbilde bija 43.55.
Jā, es tagad arī saprotu, ka mans variants nav pareizais, kaut gan loģisks. Tas nebūt nenozīmē, ka paliek darba attiecībās, bet viņa var arī aiziet vīra apgādībā ar 31. decembri. Tad jā, piekrītu, ka 43,55. Jo B lapa jebkurā gadījumā jau ir VSAA ziņā. Paldies!
Закрыть
Краткое описание нарушения