Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Summētais darba laiks un dīkstāve К списку тем
Summētais darba laiks un dīkstāve
Lūdzu palīdziet, ar darba likumu pagaidām esmu uz Jūs un mani darba devējs mēģina pispiest pie sienas...
Esmu darba attiecībās no 16.05.2011, man ir noteikts summētais darba laiks (3 mēneši periods), tagad jau no decembra mēneša mani nenodrošina ar pilnu darba laiku - nav darba. Man pasaka, ka, ja nav darba, tad man nekas nepienākas, bet kā tad ir ar dīkstāvi? Kādos termiņos tad sāk rēķināt tos 3 mēnešus, kuros jānostrādā paredzētās pēc darba likuma stundas (piemēram 160 mēnesī un tātad kopā 480 - 3 mēnešos)? Vai ar 1-mo decembri vai 16-to novembri summē trīs mēnešus? Jo jāmaksā tacu par dīkstāvi.
Vēl, ja man ir summētais darba laiks un ir bijis noslēgts gabaldarba līgums, uz pāris dienām, par noteikta ar pamatdarbu nesaistīta darba veikšanu, par noteiktu cenu, vai tas man saistās ar pamatdarbu? Stundas tabelē neuzskaitījās - ja tas tas tacu ir gabaldarbs.
Lūdzu palīdziet!
Ответы (4)
Mani rib tagad nodarbināt katru dienu bez brīvdienām līdz 01.03.2012, vai tas ir likumīgi? Vai man nepienākas atpūtas laiks?
vai tiešām nevienam nav viedokļa šajā jautājumā?
Ko Jūs darījāt tai laikā, kad nebija darba: sēdējāt mājās vai darbā?
Kurš gan Jums kaut ko atbildēs, ja nav lasījis Jūsu darba līgumu?
Summētais darba laiks - šis jēdziens nesniedz atbildi uz Jūsu jautājumu.
Izlasiet savu darba līgumu, izlasiet attiecīgu sadaļu Darba likumā.
Ja gribat panākt kādu "taisnību", likums ir jāzina. Ja nē - kātojiet uz Valsts darba inspekciju ar visu savu darba līgumu padusē.
Закрыть
Краткое описание нарушения