Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā izpaužas PVN reverss? К списку тем
Kā izpaužas PVN reverss?
Labdien. Esmu nodibinājis SIA, esmu reģistrējies kā PVN maksātājs. Kā pirmo darījumu vēlos iegādāties iekārtas ES dalībvalstī.
Izpētīju, ka darījumam būs 0% PVN. Kad man būs faktiski jāmaksā PVN? Jau nākamā mēnesī 22% apmērā no ievestajām precēm vai arī tikai attiecīgi no vēlāk sniegtajiem pakalpojumiem (PVN, ko norādīšu par manis sniegtajiem pakalpojumiem citām personām)?
Paldies iepriekš par atbildēm!
Ответы (7)
Proti, ja es februārī ievedīšu preces par Ls 1000 + 0% PVN, pirmais manis sniegtais pakalpojums (ieņēmumi) būs aprīlī par Ls 100 + PVN 22%, man:
1) PVN būs jāmaksā jau līdz 15. martam Ls 220 apmērā
vai
2) PVN būs jāmaksā pirmo reizi līdz 15. maijam Ls 22 apmērā utt. katru mēnesi atkarībā no manis sniegtajiem pakalpojumiem?
PVn jāmaksā par saviem sniegtajiem pakalpojumiem un realizētām precēm iekšzemē. Reverss izpaužas kā PVn aprēķins un iekļaušana abās pusēs, gan kā priekšnodoklis, gan kā budžetā maksājamais PVN = rezultātā nulle.
Bet vispār jau laicīgi domājiet par grāmatvedi.
Pirmkārt kāds ir Jūsu PVN deklarācijas iesniegšanas taksācijas periods, ja pa ceturkšņiem, tad pirmajā ceturksnī aprīlis neiekrīt. Iekrīt 2.ceturksnī un deklarācijā parādīsies tikai nododot ceturkšņa deklarāciju Jūsu realizācijas darījumu PVN, tātad nodoklis būs jāmaksā tikai līdz 15.jūlijam :-D. Protams variet maksāt arī iepriekš avansā.
Cleo, protams, ka būs grāmatvedis, pagaidām tikai taisu tādu kā aprēķinu darbībai, arī SIA vēl nav nodibināta, tikai aprakstīju situāciju, lai vieglāk būtu uztvert manu domu.
Ja pareizi sapratu, tad ir otrs variants, ko minēju, ievedot preces nekas nav jāmaksā.
Ilma, bet vai tad ievedot preces pārskata periods automātiski nav reizi mēnesī? It kā nodibinot ir 3 mēneši, bet tiklīdz pirmais darījums no ES - uzreiz 1 mēnesis. Vai arī kaut ko jaucu?
Cleo un Ilma - liels paldies!
Jaucat - kā pirmais darījums UZ ES - uzreiz 1 mēnesis.
Vispirms noskaidrojiet kā vispār notiek budžetā maksājamā nodokļa summas aprēķināšana . Ja taksācijas periodā sniedzat pakalpojumu par 122 latiem, bet ir izdevumi ar PVN par 244 latiem, tad izveidosies pārmaksa 22 lati un nodoklis nebūs jāiemaksā budžetā, bet gan jāprasa atmaksāt.
Pirms sāksiet darboties, sameklējiet grāmatvedi, kas vismaz pamatjautājumus var izskaidrot.
Ar darījumiem saņemot kaut ko no ES PVN deklarācijas taksācijas periods nemainās tam kāds ir noteikts. t.i.navmēnesis. Mēnesis obligāti ir tad, ja kaut ko pārdod uz ES, jo tur ir PVN 2, kurai taksācijas periods ir TIKAI mēnesis.
Закрыть
Краткое описание нарушения