Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Nepabeigtie ražojumi К списку тем

Nepabeigtie ražojumi
Labvakar!
Netieku skaidrībā ar sekojošu lietu.
Lauksaimniecības uzņēmums - pieņemsim audzē graudus.Arvasarājiem man ir skaidrs, bet ziemāji... Lauksaimniecības uzņēmumu grāmatveži noteikti zina, ka no iepriekšējā gada parasti ir atlikums kontā '' nepabeigtie ražojumi''- tie ir ziemāju sējumi un rudens arumi u.tml Tad nu, lūk. Kādā veidā iekļaut ziemāju pašizmaksā šīs izmaksas?!
Sakiet, vai es domāju pareizi, ka pie ziemāju ražas novākšanas - 1) kontē : D 6620. (nep. raž. vērtības izmaiņas ) K 2120 (nepab. ražojumi) , ar ko summa norakstās izmaksās. Bet 2) paralēli taču tā pati summa iekļaujama ražošanas pašizmaksā ar grāmatojumu: D 213... (gatavā produkcija K- 6610 (gat. prod. vērtības izmaiņas ) . Vai tā ? !
Un kādu bāzi (hektārus, ieņēmumus vai saražoto daudzumu ... vai vēl ko citu ) ņemat netiešo ražošanas izmaksu pārdalei pa produkcijas veidiem?!
Man tiešām noderētu pieredzējuša grāmatveža lauksaimniecības uzņēmumā padoms .
Variet arī rakstīt uz e -pastu : marikasp@inbox.lv
Būšu pateicīga par atsaucību un padomu.
Paldies!
Marikasp
Marikasp 11.02.2012 23:29
264 сообщения на сайте

Ответы (14)

Nevienam nekas nav sakāms?!
Marikasp
Marikasp 12.02.2012 20:33
264 сообщения на сайте
Joma ko uzskatu ka labi pārzinu-Bet kurā rajonā esat???? Tur nevar tā vienkārši " pateikt"
Guntagermane
Guntagermane 18.02.2012 11:01
1303 сообщения на сайте
Domāju, ka bibliotēkā jāsameklē kāda lauksaimniecības grāmatvedības grāmata. Padomju laikos tādas bija, uzskaites principi jau nav mainījušies.
Forumā nevar to iemācīties - tā tomēr ir specifika.
Visi ir iedomājušies - uzrakstīšu vienu jautājumu, saņemšu atbildi forumā, un jau būšu gatavs grāmatvedis.
Tā nesanāks, citi gadiem mācās.
Aivars007
Aivars007 18.02.2012 12:44
26984 сообщения на сайте
Mariskasp tas nav uzbrauciens Jums bet šodienas sistēmai. labi ka meklējat palīdzību-tātad pirmais solis uz zināšanām ir- atziņa ka nu man galvā ķīselis un neko vairs nesaprotu.
Par grāmatām- Aivar tās bija pirms 1991 ga
gadus atpakaļ tad tik viegli pie grāmatus izdošanas netika tā kā visas vērtīgās ir pa rokām nevis bibliotēkās. Tās izdeva ierobežotā tirāža studenti bija un paliek studenti- daudas pēc eksāmena nolikšanAivar taisnība- man LLA ( Latvijas lauksimniecības akadēmijā) bija jāmācās:
augkopība,
loplopība
lauksaimniecības tehnika
un daudz kas cits
lai iemācītu izprast nozares tās ražoto produktu sakarības īpatnības un tikai tad ( ja nekļūdos 3 kursā ) nonācām pie pusotra gada lauksaimniecības grāmatvedības mācību priekšmeta.
Nerunājot par ekonomika, analīzem un visu citu kas iemācīja saprast lietas par kuru grāmatvežiem mūs mācīja.
Starp citu par šim it kā nevajadzīgām lietām runājot- tikai nonākot kolhoza grāmatvedībā un darba pienākumos saņemot pienākumu taisīt enerģētikas un tehnikas atskaiti ( kur viss kas ripo kolhozā bija jāsgrupē , jāzin kuras markas kombains vāc graudus, kuras kartupeļus) izptratu priekš kam grāmatvedim tas viss bija jāmācās.
Vislabāk palicis atmiņā filozofijas pasniedzēja paziņojums -kad mēs dumpojamies kāda velna pēc grāmatvedim tas viss jāzin- " es Jums 'piespiedīšu 'mīlēt filozofiju"- piespiest mīlēt ta nepiespieda bet mācēt saprast lietas un savstarpēji tās saistīt - jā. ( Katru nedēļu šai priekšmetā bija jāapgūst materiāls no brošūras bīkstos vākos aptuveni 70-100 lpp apmērā. Neizlasīji neapguvi- ieskaite nav praktiskajā darbā piestaigā pa šo tēmu atkārtoti
Galvenais viņas nostājas rezultāts- izprast lietu līdz saknei un tad sākt gar kaut ko grābstīties. Un ja jaut ko dari tad ar sirdi un dvēseki- kaut vai tas nepatīk.
A tad tā kā tagad- pārvadājumu firmas pāstrāvim iesaku- varbūt tev ērtāk kā mērvienību izmantot rēķinā tonkilometrus - atbilde " kas tie tādi???. tas liecina par mūsu- grāmatvežu šauro izglī
Guntagermane
Guntagermane 18.02.2012 17:37
1303 сообщения на сайте
Gunta

Jums taisnība 100%. Es gan neesmu mācījies LLU, tikai LU. Taču mums tāpat bija jāmācās (un jāiemācās!) ne tikai tas vien.

Man viena paziņa pirms kāda laika teica - tagad jau katra kaza sevi sauc par grāmatvedi.
Šis forums sen jau to ir pierādījis, ka manai paziņai bija taisnība.
Aivars007
Aivars007 18.02.2012 18:15
26984 сообщения на сайте
" Būšu pateicīga par atsaucību un padomu" - vislabāk man tas patīk- nevis es nemāku kurš varētu sniegt man maksas konsultāciju.
Guntagermane
Guntagermane 18.02.2012 19:35
1303 сообщения на сайте
Jā, jā.
Tagadējiem jaunajiem cilvēkiem ir pavisam cita domāšana. Tas gan.
Aivars007
Aivars007 18.02.2012 20:37
26984 сообщения на сайте
Oho!
Tagad tikai izlasīju, kas tik šeit nav sarakstīts Kaza...nu, nu...šaurs izglītības līmenis... lai jau būtu
Ziniet, man trūkst vārdu!
Nešaubos par Jūsu grāmatvedības zināšanām, bet ar saskarsmi gan Jums klibo.
Es krustu šķērsu esmu izmeklējusies materiālus par nepabeigtajiem ražojumiem.Ai, bet ko nu es šeit taisnojos, tikai kārtējo reizi pārliecinājos par to, ka ierakstot jautājumu forumā gandrīz neko izņemot spriedelējumus par kompetenci saņemt nevar. Un visdedzīgākais, protams, ir Aivars007 šajā sakarā.
Nu un vai tad es teicu, ka es forumā gatavojos iemācīties un neizmantot nekādus citus mācībspēkus , un ka tā ir specifika ļoti labi saprotu. Ja nebūtu specifika, jautājums nerastos. No standarta situācijām jautājumi nerodas, tie vienmēr rodas no specifikām.

GuntaGermane, esmu Jēkabpils rajonā, ja tas ko izsaka. Un būtu ļoti pateicīga par MAKSAS KONSULTĀCIJĀM vai nu elektroniski vai klātienē, kā Jums ērtāk. Grāmatas ir viens, bet saruna ar pieredzējušu grāmatvedi lauksaimniecības uzņēmumā kautkas cits.

Un diemžēl nesanāca man tā iespēja padomju laikos strādāt kolhozā par grāmatvedi, jo tad vēl nebiju dzimusi .
Un kas galu galā ir slikts, ka jau iepriekš pasakos par atsaucību un padomu. Ja šeit ir iespēja bez maksas ierakstīt jautājumu un no godprātīgiem cilvēkiem saņemt atbildi, tad kurir problēma. Tad lai admini ieraksta noteikumos, ka katram jautājuma beigās jābūt piebildei ''es nemāku, kurš varētu man sniegt maksas konsultāciju''.
Tā taču sanāk.
Paldies. Gunta, atsaucieties, lūdzu, lai varam sarunāt par maksas konsultācijas veidu, laiku, vietu, ja Jūs tam piekristu.
Marikasp
Marikasp 09.04.2012 18:49
264 сообщения на сайте
Pareizi man teica - tagad katra kaza sevi sauc par grāmatvedi.
Aivars007
Aivars007 09.04.2012 20:39
26984 сообщения на сайте
Tieši Jēkabpilī Agrobiznesa koledžā ir ļoti laba grāmatvedības pasniedzēja - Eleonora Martemjanova.
Sen varējāt aiziet uz koledžas bibliotēku un atrast labu labo mācību grāmatu.
Vai arī sarunāt konsultāciju ar šo pasniedzēju.
Jau 2 mēneši pagājuši, un Jūs aizvien gaidāt, kad Jums kāds gatavu klāt pienesīs.
Šaubos gan, vai Gunta no Kurzemes tagad trieksies pie Jums uz Jēkabpili, lai pamācītu grāmatvedību.
Arī Cleo ir jēkabpiliete. Un pieļauju, ka arī viņa zina atbildes uz Jūsu jautājumiem.
Aivars007
Aivars007 09.04.2012 20:45
26984 сообщения на сайте
Neko es negaidu. Viss sen noskaidrots.Nevajagnez ko izfantazēt.
Vienkārši forumā iegāju tikai tagad un ieraudzīju, ka sakomentēts ne pa tēmu.
Cleo (t.i. Ināra ) man blakus mājā dzīvo, ja kas , tā kā, ja būs vēlēšanās runāt tieši ar viņu, tad noteikti to izdarīšu bez vgk. starpniecības.
Man šķiet, ka Jūs, Aivar007, esat pārāk daudz no sevis iedomājies, lai neteiktu vairāk.
Ja nav ko teikt, tad paklusētu labāk.
Un ļoti gribētu parunāt ar kādu sen strādājošu lauksaimniecības uzņēmuma grāmatvedi, tā teikt pieredzes apmaiņas nolūkos.
Starp citu pati mācījos J-pils Agrob. koledžā, tiesa gan ne pie Martemjanovas.

Nekad neesat, Aivar007, izcēlies ar konstruktīvām atbildēm, bet gan tikai ar apsaukāšanos vai bezjēdzīgu spriedelēšanu .
Tas jau Jums godu nedara.
Ā, 'Bilances pielikumu gan man operatīvi atsūtījāt, par to Paldies
Marikasp
Marikasp 09.04.2012 22:33
264 сообщения на сайте
Nu re arī kaut kas labs.
Ilma
Ilma 09.04.2012 22:36
30495 сообщений на сайте
Galu galā, vai es teicu, ka es no tā neko nezinu, vai neko nesaprotu . Izteicu vēlēšanos parunāties par tēmu nepabeigtie ražojumi un izmaksu pārdale lauksaimniecībā .
Nevajag visu apgriezt kājām gaisā,.
Piebildīšu, ka Jums tas ļoti labi padodas .
Marikasp
Marikasp 09.04.2012 22:37
264 сообщения на сайте
Jā, Ilma, paldies, Dievam, ka vismaz viens no maniem jautājumiem Aivaram neizraisīja negatīvas emocijas un spriedelēšanas plūdus. Un pat samaksu nepaprasīja par materiāla nosūtīšanu. Lai gan es jau sāku justies parādā pēc šīs diskusijas.
Marikasp
Marikasp 09.04.2012 22:40
264 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.