Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
кассовая книга К списку тем
Alla1052 12.02.2012 11:12
49 сообщений на сайте
49 сообщений на сайте
Ответы (23)
Кстати о кассовый книге. Если я подшиваю лист из кассовой книги в папку "КАССА" надо ли отдельно распечатывать 2-ой экземпляр и подшивать в отдельную папку? (речь идет о компьютерной программе)
Juju 12.02.2012 11:23
114 сообщений на сайте
114 сообщений на сайте
Ministru kabineta noteikumi Nr.584
Rīgā 2003.gada21.oktobrī (prot. Nr.55 31.§)
Kases operāciju uzskaites noteikumi
Rīgā 2003.gada21.oktobrī (prot. Nr.55 31.§)
Kases operāciju uzskaites noteikumi
Tatajna - читали. но я не понимаю я их слога законодательного до конца... Я правильно понимаю, что. если у меня программа. то могу распечатывать просто по требованию.
Juju 12.02.2012 12:15
114 сообщений на сайте
114 сообщений на сайте
Vispār jau vajag, bet parasti izdrukā tad, kad pieprasa.
Japaina 12.02.2012 12:25
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Japaina Paldies. Vienkārši mums bija tematiskā un viņi saka kait ka nevajag to 2.eks
Juju 12.02.2012 12:44
114 сообщений на сайте
114 сообщений на сайте
Nav noteikumos noteikts, ka no programmas jādrukā divos eksemplāros. Noteikumos ir atruna par papīra veidā vestu kases grāmatu - tai ir jābūt ar otru noplēšamu lapu. Tā, ka var ietaupīt papīru.
Cleo
Paldies! Taupīsim gan papīru, gan kartridžus
Paldies! Taupīsim gan papīru, gan kartridžus
Juju 12.02.2012 13:36
114 сообщений на сайте
114 сообщений на сайте
если в год по кассе проходит всего две три операции в январе как заполнять кассовую книгу писать остатки каждый месяц и тянуть до конца года
Alla1052 13.02.2012 11:12
49 сообщений на сайте
49 сообщений на сайте
nē, aizpilda tikai tajos datumos, kad notikušas kases operācijas. Nu nav noteikumos rakstīts, ka jābūt kases grāmatai ar atlikumu pārnešanu, ja nav notikušas kases operācijas. Gada beigās sastādīsiet Naudas līdzekļu inventarizācijas aktu, kurā arī fiksēsies atlikums uz gada beigām un pēdējo kases orderu numuri.
Mana pieredze-mums vienmēr prasījuši, lai uzrādām izdrukātas cauršūtas iepriekšējo gadu kases grāmatas (mums Tildes Jumis). Tikai es tad tā domāju-no programmas papīra taupības nolūkā varu izdrukāt īsāku variantu visai kases grāmatai -norādot periodu "gads", kā arī īsto garo variantu. Vai tas īsais variants izietu pārbaudē cauri?
у меня опять вопрос про нули в кассовой книге
этот маразм никак не исправили: если пару операций в январе с нулевым остатком на конец января, печатать книгу с нулями за каждый месяц до конца года?
Ну в инспекции отвечают, что именно так, не могу переубедить клиента не тратить бумагу, картридж и моё время. Хотя клиент всегда прав, но заставить себя делать такого рода бесполезную работу очень тяжело.
этот маразм никак не исправили: если пару операций в январе с нулевым остатком на конец января, печатать книгу с нулями за каждый месяц до конца года?
Ну в инспекции отвечают, что именно так, не могу переубедить клиента не тратить бумагу, картридж и моё время. Хотя клиент всегда прав, но заставить себя делать такого рода бесполезную работу очень тяжело.
Sveikas, tad īsti nesaprotu - vai īsais varians no Tildes Jumis der vai nē? Es nododu lietas citiem gramatvežiem, negribetu savu laiku un papīru tērēt Va derēs, ja izdrukāšu īso variantu par katru mēnesi + katrai dienai atsevišķo lapu un tās lapas pa mēnešiem sašūšu un sanumurēšu?
Mīļā miera labad es drukāju katru mēnesi ar nullēm.
Labāk tērēt tinti un papīru, nekā savus nervus.
Labāk tērēt tinti un papīru, nekā savus nervus.
Es gan nedrukāju. Noteikumi neprasa drukāt tukšu kases grāmatu. Tad jau ar noplēšamām lapām arī noteikumos būtu teikts, ka jāaizpilda arī tad, kad nav operāciju. Noteikumos taču melns uz balta rakstīts "...kad bijušas kases operācijas". Man neviena pārbaude nav prasījusi kases grāmatu ar nullēm.
Sveikas, tad īsti nesaprotu - vai īsais varians no Tildes Jumis der vai nē? Es nododu lietas citiem gramatvežiem, negribetu savu laiku un papīru tērēt Va derēs, ja izdrukāšu īso variantu par katru mēnesi + katrai dienai atsevišķo lapu un tās lapas pa mēnešiem sašūšu un sanumurēšu?
Mans viedoklis: nekādi īsie, saīsinātie vai vēl kaut kādā veidā izfantazētie varianti neder. Kases grāmatai jābūt kārtotai saskānā ar noteikumiem vai nu pa dienām, kad notikušas operācijas, vai attiecīgi pa periodiem - nedēļām, ja ieņēmumi atbilst tiem kritērijiem, kas noteikti noteikumos, kad var kārtot reizi nedēļā.
Drukāju, kad bijušas kases operācijas un obligāti noslēdzu (drukāju) mēneša pēdējā darbdienā.
Tematiskajā arī inspektoriem patika, tik vēl gribēja redzēt uz tās nedēļas sākumu kasi.
Tematiskajā arī inspektoriem patika, tik vēl gribēja redzēt uz tās nedēļas sākumu kasi.
Dimma 05.03.2012 15:52
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть