Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
dekrēta atvaļinājums un ienākumi no piederoša SIA К списку тем
dekrēta atvaļinājums un ienākumi no piederoša SIA
Laba diena.
Situācija - esmu nodarbināta un atrodos dekrēta atvaļinājumā. Pa atvaļinājuma laiku gribu nodibināt mikrouzņēmumu.
Rodas jautājums - vai ienākumi man piederošajā uzņēmumā juridiski skaitās arī mani pesonīgie ienākumi? Vai to dēļ man nevar pārstāt maksāt vecāku pabalstu (t.s. māmiņalgu)? Vai vislabāk ir noalgot darbinieku (ne sevi) un tādā veidā strādāt, lai gan reāli to darbu gribu darīt pati.
Lūdzu iesakiet likumu, ja nav pieredze līdzīga gadījumā
Paldies iepriekš!
Ответы (6)
Ko domājiet ar mikrouzņēmumu? Mzkapitāla SIA vai MUN maksātāju?
Jā, ja esat darba attiecībās sava sia, Pabalstu nedos!
Jums jāpieņem kāds(ja ne viena nav), kuram varat iedot "prokūru", un jāiet dekrētā!!!
(neformāli strādāt jau varēsiet)
vai ienākumi man piederošajā uzņēmumā juridiski skaitās arī mani pesonīgie ienākum
Tā gan neskaitās.
skaidrs, paldies par atbildeem! esmu dekreeta atvaljinaajumaa, dibinu savu sia, algoju kaadu un pati seezhu valdee, ienaakumi naak uz sia, maksaaju algu un pati pa to laiku turpinu sanjemt pabalstu, teereeju sia naudu par reprezentatiivajiem izdevumiem un viss ir kulee. PALDIES.
es nezinu, kas ir MUN, bet domaaju sia, kam ienaakumi nepaarsniedz 10 000 gadaa (laikam) un jaamaksaa mazaaki procenti muusu superiigajai valstij.
Jums gan viss vienā ķīselī.
Ar tādu ķīseli tie procenti var sanākt palieli.
Закрыть
Краткое описание нарушения