Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
DRN
Lūdzu palīdziet tikt pie skaidrības.Tika ievsts bērnu rotaļu laukums no Krievijas,IM 4 starp bruto un netto svaru starpība 2 kg,deklarācijā rakstīts , ka iepakojuma veids nav precizēts, arī CMR iepakojuma veids nav minēts.
Cik sapratu, tad šī prece bijusi iepakota plēvē. Šo preci mēs pārdosim. Pirmo reizi sastopos ar šādu gadījumu,ar ko man sākt.Paldies.
Ответы (24)
В инвойсе у вас должно быть разделено например Брутто....Нетто.... упаковка название и вес.
После этого за квартал сдадите отчёт где вес умножите на коэфиц.0.09 и заплатите в буджет.
А в декларации таможня всегда так пишет ( во всяком случае у нас)
Invoisā nekas par iepakojumu nav minēts, tāpec jau apjuku, jo starp bruto no neto ir starpība,bet par iepakojumu nekas nav minēts, ko man darīt???
Создайте комиссию из 3 человек и установите вид и вес упаковки - это и будет основание
Vai obligati komisijai jasastav no 3 cilvekiem, un vai tiem cilvekiem ir jabut firmas darbiniekiem. Nu nekadi nevaru atrast sos noradijumu (vajadzetu but MK.not 555, ja?) Ko darit ja firmaa strada tikai 2 cilveeki?
Ха, с комиссией нынче не все так просто. Они уже не могут цифры брать с потолка, а в соответствии с метрологическими требовниями. На практике обычной фирме такое осуществить весьма тяжело (особенно такой маленькой). Поэтому остается два выхода: либо трясти поставщиков на предмет пакинг листа, либо отдавать товар на эксперизу в Latsert, где они за денежку вам посчитают вес и виды упаковки, о чем и выдадут документ
Pienemsim ka vajadziga info ir. Bet kaa ar tam 3 personam? Vai 2 cilv. var novertet iepakojumu un sastadit to aktu?
Sastādot aktu par iepakojumu komisijai jābūt, bet vēl tāda nianse, ka jābūt arī sertificētiem svariem, jo aktā jāuzrāda svaru sertifikācijas Nr. Var izmantot arī citam uzņēmumam piederošus svarus un kā 3.komisijasdalībnieku var uzrādīt tā uzņēmuma īpašnieku, kuram pieder svari.
Kur likumaa ir teikts, ka sastadot aktu pec netiesas metodes ir vajadzigi verificeti svari? ir jabut normam un tacu likumaa ir atrunati "kludisanas procenti"
Palasiet MK noteikumus Nr. 555 no 29.06.2004. Varbūt es nepareizi izpratu Jūsu problēmu.
Es nevaru vairs atrast sajos pasos 555 not., kura panta tiesi ir minets, ka sai komisijai ir jabut no 3 cilvekeim.
Cik es saprotu, tad šis punkts par aktu ir atcelts, MK 555 33.punktā ir minēts par iepakojuma mat.veiduun svaru pamatojošiem dokumentiem,man nevienā no šiem dok.navminēts iepakojuma veids, bet gribēju jautāt, ja Krievijas sadarbības partneri mums varētu atsūtīt kādu pielikumu pie invoisa vai aktu par šī iepakojuma veidu pa faksu, vai tas skaitītos kā apstiprinošs dokuments, uz kura pamata es varētu DRN aprēķināt, ja nē sakiet vai man ir vērts dēļ tiem 2 kg mocīties.
Biju seminārā (S.Ozola). Ja piegādātāja pamatdokumentos vai noslēgtajos līgumos ir minēts iepakojuma veids un svars, tad nekādi akti vairāk nav vajadzīgi. Aktu vajag tad, ja par iepakojumu nav sniegta nekāda informācija. Aktam 3 cilvēki, jo aktu pats par sevi viens cilvēks parasti nesastāda.Ar rīkojumu ir jānozīmē komisija vismaz 3 cilvēku sastāvā, kas arī to paraksta.
no kura panta DRN likumā izriet fakts, ka par to ievesto rotaļu laukumu no Krievijas jāmaksā DRN par tā iepakojumu (laikam plēvi)?
Cleo, это написано в законе об упаковке.
Komarik, jasno. Togda ja vasse neponjimaju kogda nado platitj DRN a kogda net.
Ja nopērk firmas automašīnai riepas un nomaina, vai tiešām arī tad jāmaksā DRN ? Vai arī tikai tādā gadījumā, ja riepas neliek mašīnai bet pārdod veikalā. vispār esmu saputrojusies.
Cleo, manuprāt, DRN par riepam maksā veikalnieki,bet ja nopērk firmas automašīnai riepas un nomaina, DRN maksā tikai gadījumā, ja riepas nopirktas ārpus Latvijas un ievestas.Varbūt kāds mani palabos.
Iznāk, ja te nopērku un nomainu, DRN samaksājis ir veikalnieks, bet ja ievedu un nomainu, tad ko tas veikalnieks nav samaksājis DRN ? jeb jāmaksā tāpēc, ka ieved?
Ja to pašu bērnu rotaļu laukumu nopirktu iepakojumā te, tad nebūtu jāaprēķina un jāmaksā DRN, bet ja ieved tad jāmaksā? ufff...
Cloe, DRN платит тот, кто первый либо ввез либо произвел товар, загрязняющий окружающую среду. В случае с шинами - Irena22 права и если вы импортировали шины, то вам за них и платить, а если в магазине в Латвии купили - то за них уже заплатил тот, кто ввез. А вот с упаковкой все сложнее, там DRN платит тот, кто УПАКОВЫВАЕТ или ввозит УПАКОВАННЫЙ товар. Поэтому за упаковку этой вашей игровой площадки платит ее импортер.
Komariks, spasibo, hotj prosvetilji nemnogo. Shto to stalo jasnjeje.
Закрыть
Краткое описание нарушения