Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Nomāts auto no SIA К списку тем

Nomāts auto no SIA
Labdien!
Izlasīju visas tēmas par man neskaidro jautājumu, bet diemžēl gudrāka nekļuvu. Varbūt Jūs varēsiet man palīdzēt.
SIA "A" īpašnieks (valdes loceklis, darbinieks) ir arī SIA "B" īpašnieks (valdes loceklis, darbinieks). SIA "A" ir auto, par kuru maksā auto nodokli un izmanto arī privātam vajadzībam utt...
Tagad īpašnieks man saka, ka viņš taisa nomas līgumu tam auto un iznomās vinu SIA "B" pēc darba laika.
Tagad sanāk tā, ka vienu dienas pusi ar to auto brauks SIA "A" vajadzībām, otru pusi dienas SIA "B" vajadzībam un plus vēl arī privātajām vajadzībām. Īsta putra, es zinu!!!! Bet nu degvielu un auto izdevumus viņš grib dalīt, negrib visu caur vienu SIA laist. Tas ir loģiski.
Ar SIA "A" man viss skaidrs - degviela uz idevumiem un miers, bet kā tad ar to SIA "B"??? VIDs atbildēja, ka nodokli nav protmas jāmaksā un tā nomāt drīkst.
Sakiet lūdzu - kādi dokumenti man jākārto? Katru dienu jāraksta PN akts par auto lai sakristu odometra rādījums? Un vai SIA "B" degvielu noraksta uz Maršruta lapas pamata vai vajadzīgs GPS?

Jau iepriekš LIELS paldies!
Ssaarraa
Ssaarraa 21.02.2012 10:47
10 сообщений на сайте

Ответы (5)

GPS nav obligāta prasība, ja negrib atpakaļ nodokli.

Ja pārnomā katru dienu no rīta un vakarā, tad katru dienu akts ar sākuma un beigu odometra rādījumiem SIA A.

Kas Jums daļas par SIA B , lai dara kā grib. Vai arī Jūs esiet SIA B grāmatvedis. Tad tur tāpat katru dienu akts ar odometra rādījumiem.
Ilma
Ilma 21.02.2012 14:49
30495 сообщений на сайте
Un protams ceļazīmes.
Ilma
Ilma 21.02.2012 14:49
30495 сообщений на сайте
Paldies! Vai tam aktam ir kāda noteikta forma kādā viņš jāpilda???
Jā, esmu arī SIA "B" gramatvede.
Vai SIA "B" uz priekšnodokli PVN var ņemt 100% vai tikai 80%???
Ssaarraa
Ssaarraa 21.02.2012 15:16
10 сообщений на сайте
Tikai 80%. Pec VID domām tāds 100% vairs nepastāv nekādā gadījumā.
Ilma
Ilma 21.02.2012 16:19
30495 сообщений на сайте
Liels PALDIES par atbildem!
Ssaarraa
Ssaarraa 21.02.2012 17:09
10 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.