Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL nolietojums UIN
Sveicināti, sakiet, lūdzu, kā pereizi rīkoties sekojošā situācijā:
kravas automašīna 2011. gada augustā avarēja un no avārijas brīža līdz 2012. gada februārim netika izmantota saimnieciskajā darbībā, sakiet lūdzu aprēķinot nolietojumu UIN es varu nolietojumu rēķināt par visu gadu vai tikai par tiem mēnešiem kad mašīna piedalījās saimnieciskajā darbībā???
Ответы (8)
Jāaprēķina tā, kā to nosaka 556.noteikumi- tikai par tiem mēnešiem kad mašīna piedalījās saimnieciskajā darbībā.
Kādā vērtībā tad man viņu ņemt ārā no kategorijas? Bilances un šogad pēc bilances likt atpakaļ?
Finanšu nolietojumu es rēķināšu taču par visu gadu?
Kāpēc nepalasīt kādus noteikumus, ja nav skaidrs?
556. noteikumus izlasiju un neatradu, ka nolietojumu nevar rēķināt? Ja būtu atradusi te nemaz nebūtu rakstījusi!!!
PL kurus neizmanto saimn.darbība nolietojumu UIN nodokļa vajadzībām nerēķina, finanšu rēķina.
P.S. bet tas ir rakstīts arī noteikumos.
Starp citu - arī par izņemšanu no kategorijas ir pateikts 556.noteikumos Kā to izdarīt - nevar pateikt neviens, jāvadās pēc loģiskās domāšanas. Kategorijai ar finanšu grāmatvedību ir tiek vien saskare, cik KR, AAI un izslēgšana. Pārtraucot izmantot s/d nenotiek PL izslēgšana. Tāpēc atsevišķi PL jāizrēķina nolietojums nodokļiem un par šīm vērtībām no kategorijas jāizņem, neaizmirstot arī iegādes un koriģētās vērtības daļu samazināt.
Elementāra loģika.
Закрыть
Краткое описание нарушения