Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Izsoles pirkums kredītā
Sveiciens darba rūķiem!
Vēlējos palūgt Jūsu domas par sekojošo situāciju un pareizāko rīcības plānu dokumentu noformēšanā:
SIA "A", kas ir PVN maksātājs, 2011. gada oktobrī pieteica dalību uz NĪ iegādi izsolē. Iemaksāja dalības maksu 10% uz MSIA kontu 4250Ls apmērā.
D 2350
K 2620 4250Ls
2011. gada novembrī notika izsole, kurā attiecīgais nekustamais īpašums tika nosolīts par 58500Ls. Nosolīja tas pats SIA "A". No administratora puses ir iedots tikai IZSOLES akts, kurā aprakstīts par dalībniekiem un solīšanas kārtību un nosolītās summas apmērs. Tā kā SIA "A" naudas savas nebija tik lielas, tad tika pieteikts kredīts, kas netiek piešķirts pilnā apmērā, kā rezultātā starpība vēl bija jāpārskaita uz MSIA norēķinu kontu.
D 2350
K 2620 4525Ls
Kredītu piešķīra 2012. gada februārī (ZG arī sakārtota februārī, pirmais kredīta maksājums februārī).
Jautājums:
1. Vai esošie grāmatojumi ir pareizi?
2. Kādi dokumenti būtu jāpieprasa no bankas vai administratora par nosolīto/piešķirto NĪ, tā lai šo NĪ 2012. gadā varētu likt uz pamatlīdzekļiem. Un uz kādu summu vajadzētu šo attaisnojuma dokumentu par NĪ iegādi, lai 2011. gadā iemaksātās summas varētu uzskaitīt kā pirmās iemaksas kredītam par NĪ?
Pagaidām ir tikai administratora akts par nosolītās summas apmēru, no bankas ir kredītlīgumi.
Ja ir kādi varianti, labprāt uzklausīšu Jūsu ieteikumus kā labāk un pareizāk rīkoties!
Paldies!
Ответы (9)
IZSOLES akts - документ, удостоверяющий ваше право на покупку
покупка - накладная или акт приема-передачи
dalības maksа - зачитывается в стоимость покупки? (см условия аукциона)
вторая проводка не верна по смыслу
Izsoles akts - ir
Pavadzīme vai akts ir jāprasa no bankas vai administratora?
par dalības maksu skaidrs, ka ta ir ka pirmā iemaksa, taču nav skaidrs par to otru maksājumu, jo tas ir kā starpība starp nosolīto (iemaksāto) un piešķirto kredīta summu. Varbūt KEL, ja nav ļoti sarežgīti, varētu sīkāk, lūdzu.
Pavadzīme vai akts просим у того, кто является продавцом.
значит первую D 2350 K 2620 4250Ls (дрошибас)
перезачитываем на расчеты с проставщиком
вторая сумма - тоже простые расчеты с поставщиком (ну представьте, что вы просто купили любую вещь и оплачиваете частями, часть из дрошибы. часть с кредита и часть - перечислением)
может это немного упрощенно, так как документов и связок не видела, но по сути все должно быть так
Tagad jāsāk skaitļot, kas īsti ir īpašuma pārdevējs?!
Administrators tikai izsolīja, kredītu maksājam bankai, kas pēc būtības būtu arī īpašnieks, esmu uz pareizajām sliedēm?
a banka, tad jautājums vai banka būs ar mieru izrakstīt pavadzīmi vai aktu uz visu summu 58500Ls vai tikai uz kredītā piešķirto summu...Man jau vajadzētu tā kā uz visu
nu tā ir putra galvā
ну посмотрите в акте, кто продавец
банк, судебный исполнитель или настоящий владелец здания
порядок расчетов, момент перехода собственности (в общем, читаем ВСЁ)
Kel, sakiet lūdzu vai varu vēlreiz griezties pie Jums par to pašu tēmu attiecībā uz izsoles rezultātu iegrāmatošanu. Man īsti nav skaidrs kā to visu iegrāmatot...
Dokumentus esmu pārlasījusi no A-Z. Skaidrs ir viens, ka bankai nav nekāda sakara ar NĪ. Viņi tikai piešķīra kredītu.
NĪ ir mūsu īpašums.
Administrators atsūtīja pieņemšanas nodošanas aktu, kurā ir minēts tikai tas, ka MSIA administratore nodod, bet uzņēmums "A" pieņem nosolīto NĪ, pamatojoties uz tiesas spriedumu.
Sakiet lūdzu, vai ar to būs gana vai man jāmeklē vēl kādi dokumenti, kas apstiprina šo iegādi..
Liels paldies par Jūsus atsaucību Kel!
Pārdevējs ir MSIA. Principā Jūs varētu palūgt, lai administrators no attiecīgā MSIA izraksta rēķinu, bet faktiski arī no izsoles akta vajadzētu būt skaidrai darījuma būtībai. Tiesu izpildītājs arī parasti izraksta rēķinu tikai par saviem pakalpojumiem, bet nevis par izsoles objektu, tā nu tas diemžēl ir. Varbūt tagad, kad viņiem arī jāpiemēro PVN, kaut kas mainīsies.
Izsoles akta darījuma būtība ir skaidra, summa arī minēta izsoles aktā, taču man bija neliela cerība, ka varēs PVN ielikt priekšnodoklī
Закрыть
Краткое описание нарушения