Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

bonusu iekļaušana vidējā izpeļņā К списку тем

bonusu iekļaušana vidējā izpeļņā
Labdien!
Vienmēr visas piemaksas un bonusus esam iekļāvuši vidējās izpeļņas aprēķinā, bet tagad priekšnieks iedomājās ka gribētu izmaksāt palielākus bonusus, bet negrib lai tie vēlāk ietekmētu slimības naudu un atvaļinājumu lielumu. Tad nu rodas jautājums vai tas ir iespējams un kur es varētu atrast atbildi - kas obligāti ir jāiekļauj vidējā izpeļņa un ko var arī neiekļaut ?
Ilzevr
Ilzevr 01.03.2012 08:53
149 сообщений на сайте

Ответы (4)

kur es varētu atrast atbildi - в Законе о труде.
Albina
Albina 01.03.2012 09:09
64740 сообщений на сайте
Paldies Albina!
Tieši darba likumu arī lasīju un nevaru ieraudzīt nevienu piemaksas veidu kas nebūtu jāiekļauj vidējā izpeļņa. Tāpēc arī jautāju vai ir kāds piemaksu veids kas nepalielinātu vidējo izpeļņu.
Man protams kā darbiniekam izdevīgāk ja piemaksas ietekmē vidējo izpeļņu bet darba devējs iespītējies ka noteikti ir kāds veids, kuru es nespēju atrast (varbūt esmu akla )
Lai nu kā paldies par palīdzību ! Un jauku dienu !
Ilzevr
Ilzevr 01.03.2012 10:02
149 сообщений на сайте
Kā savā metodikā atrunāsiet, tā arī būs. lai vadītājs izdomā tādas piemaksas, kas neiekļaujas VI un būs Jums laime.
VID saviem darbiniekiem izmaksātās prēmijas arī neiekļauj VI, starp citu...
Andaz
Andaz 01.03.2012 10:24
27892 сообщения на сайте

VID saviem darbiniekiem izmaksātās prēmijas arī neiekļauj VI, starp citu...
Andaz 01.03.2012 10:24
У ВИДа свои заморочки. Оплата труда в госструктурах регулируется специальными законами.

А для частников
Darba samaksa ir darbiniekam regulāri izmaksājamā atlīdzība par darbu, kura ietver darba algu un normatīvajos aktos, darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktās piemaksas, kā arī prēmijas un jebkuru cita veida atlīdzību saistībā ar darbu.

Тут ключевое понятие "saistībā ar darbu".
Напишите, что бонусы с работой не связаны. А выплачиваются, например, исключительно от щедрости начальства.

Хотя работники с этим могут и не согласиться.
Maija
Maija 01.03.2012 11:57
28223 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.