Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

IIN gada deklaracija К списку тем

IIN gada deklaracija
Labdien!
Esmu darbinieks mikrouzņēmumā un arī saimn. darbības veicējs. Taisot IIN deklarāciju nedaudz apjuku.
Pie darba devēja mikrouzņēmumā saņemu darba algu 200.00 Ls Par gadu sanāk 2400.00 Ls . Šo summu lieku IIN dekarācijā bruto ieņēmumi. Tā kā mikrouzņēmuma maksā 9% no apgrozijuma un 30% valsts no 9% apgroz\ijuma novirza uz IIN, kā man zināt, cik ir ieturēts IIN, kā man pildīt IIN deklaraciju?
Liels paldies!
Sausene
Sausene 07.03.2012 09:19
820 сообщений на сайте

Ответы (2)

12. Vai darbinieks var iesniegt gada ienākumu deklarāciju un vai ienākumiem, kas nav gūti mikrouzņēmumā un no kuriem attiecīgi ir ieturēts algas nodoklis, varēs piemērot attaisnotos izdevumus (piemēram, par izglītības iegūšanu)?
Jā, ja mikrouzņēmuma darbinieks ir strādājis ne tikai mikrouzņēmumā un maksājis IIN. Gada ienākumu deklarācijā netiek uzrādīti ienākumi no mikrouzņēmuma. Ja mikrouzņēmuma darbinieks taksācijas gadā ir guvis arī ar IIN apliekamu ienākumu un no šī ienākuma ir ieturēts un iemaksāts budžetā IIN, tad minētā persona, iesniedzot VID gada ienākumu deklarāciju, var atskaitīt no gada apliekamo ienākumu apjoma izdevumus par maksātāja un viņa ģimenes locekļu kvalifikācijas paaugstināšanu, specialitātes iegūšanu, izglītības iegūšanu, par medicīnas un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu un veselības apdrošināšanas prēmiju maksājumiem apdrošināšanas sabiedrībām, atbilstoši noteiktajām normām.
Japaina
Japaina 07.03.2012 09:28
10269 сообщений на сайте
Ieņēmumus, ko darbinieks ir guvis no mikrouzņēmuma, gada ienākumu deklarācijā neuzrāda. To nosaka likuma "Par IIN" 19. panta otrā daļa.
Zvaigznite
Zvaigznite 07.03.2012 09:34
183 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.