Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN 48.2
Оказываем услуги в Китае. Счет выписываю без ПВН указываю 4.1 panta 4. daļa
Расшифровываю в приложении ПВН 1.3, указывая только сумму сделки и ПВН 0?
Правильно?
Что-то меня заклинило на сумме ПВН- нужно указывать или нет?
Заранее спасибо за быстрый ответ- последний день перед отпуском ..
Ответы (8)
Manuprāt, 48.rindanevis 48.2
Kaut gan man pagaidām (paldies Dievam) nav darījumu ar Ķīnu.
ВИД:
Atbilstoši likuma 4.primpanta ceturtās daļas prasībām, ja pakalpojums tiek sniegts jebkurai personai, kas veic saimniecisko darbību, pakalpojuma sniegšanas vieta, ja šajā pantā nav noteikts citādi, ir:
1) pakalpojuma saņēmēja saimnieciskās darbības mītnes vieta;
2) pakalpojuma saņēmēja pastāvīgās iestādes atrašanās vieta, ja pakalpojums tiek sniegts pakalpojuma saņēmēja pastāvīgajai iestādei, kas neatrodas šīs personas saimnieciskās darbības mītnes vietā;
3) pakalpojuma saņēmēja deklarētā dzīvesvieta vai pastāvīgās uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma saņēmējam nav saimnieciskās darbības mītnes vietas vai pastāvīgās iestādes.
Līdz ar to, ja Latvijas republikas apliekamā persona sniedz vadības pakalpojumus Ķīnā - trešās valsts reģistrētai personai, kas veic saimniecisko darbību, tad tiek piemērota 4.1 panta 4. daļa un šādam darījumam pievienotās vērtības nodokli nepiemēro, bet izrakstītajā nodokļa rēķinā norāda, ka par PVN nomaksu ir atbildīgs pakalpojuma saņēmējs.
Atbilstoši, PVN deklarācijā jāuzrāda 48.2 rindā un jāatšifrē PVN deklarācijas pielikumā - 1.pārskata III daļā – „Nodoklis par piegādātām precēm un sniegtiem pakalpojumiem”.
Но что делать в ПВН в приложении
только сумму сделки и все,?
Спасибо огромное
Pakalpojumus 3.valstīm (mums bija Norvēģija) es lieku 48.rindā.
48.2 rindā - ES valstis
48 rindā, ja 0 likme, ja bez PVN, tad 48.2
Ja 4.1 pants, tad 0 nevar būt.
Закрыть
Краткое описание нарушения