Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IIN deklarācija
Lūdzu, sniedziet padomu - vai deklarācijas D1 pielikumā ir jānorāda ienākumi no metāllūžņu nodošanas ?
Deklarācija ir brīvprātīga, pārmaksātā nodokļa atmaksai.
Ответы (7)
Deklarācija nav brīvprātīga, bet gan obligāta, ja esat saņēmuši ienākumus, kas nav saistīti ar darba attiecībām.
Es lasu 20.panta1.daļu un nesaprotu, vai uz tiem lūžņiem ir attiecināms nosacījums par četrkāršotu neapliekamo minimumu vai nē.
Jo lūžņi vismaz vēl pagājušajā gadā bija neapliekams ienākums un summas nav lielas.
Metāllūžņi ir ar nodokļi apliekams ienākums, tāpēc uz to neattiecas četrkāršots neapliekamais minimums.
Varbūt es maldos.
Nu nē, arī pagājušajā gadā jau bija apliekams. Jāskatās periods.
Jā tiešām, metāllūžņu pārdošana ir apliekams ienākums no pagājušā gada 19.oktobra (22.09.2011 grozījumi)
Bet ja mans darījums ir bijis pirms tam, tad es norādu to D1 pielikumā kā neapliekamu ienākumu vai vispār nenorādu, jo neapliekamie man ir mazāki par četrkāršoto minimumu?
Закрыть
Краткое описание нарушения