Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Labojums iepriekšējā gadā К списку тем
Labojums iepriekšējā gadā
Sveiki.
Veidojot gada pārskatu par 2011. gadu atklājās, ka 2010. gadā uzņēmuma zaudējumi PZA ir uzrādīti par 8,56 ls mazāk nekā tiem patiesībā vajadzētu būt. Vai man šogad ir jāiesniedz 2010.gadapārskata labojums šīs mazās summas dēļ, vai vnk šogad varu rakstīt to īsto summu un viss?
Paldies
Ответы (17)
Jāuzrāda 2011.gadapārskatā
Jā, jālabo uin dekl. par 2010.gadu to, laikam, var iesniegt EDS kā precizējumu?
2010.gadapārskatu tātad nelaboju, atstāju kā ir, bet 2011. gadā laboju un veicu korekciju grāmatojumus?
vai kaut kāds pielikums pie gp ir jāiesniedz par to, ka tika veikta 2010. gada pielaisto kļūdu labošana? ja jā, tad kas tieši tur jānorāda un kādā formā jāraksta?
Нужно сделать исправление ошибок прошлых лет. Поищите соответствующий бух.стандарт, там все хорошо было описано, с табличками (хотя стандарты уже и не в силе, но толку от них было больше, чем от новых правил КМ).
Cik sapratu no LGS nr 4, tad GP pielikuma beigās man jāpievieno Skaidrojumi bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķina posteņiem- iepriekšējo periodu kļūdas un ietekme un 2010.gadu kurā uzrādīšu, kuri posteņi un par cik palielinās vai samazinās, pareizi?
Vienā Bilances numurā izlasīju, ka labojot iepr.periodukļūdas būtu ieteicams izveidot kontu 3430 "Kļūdas" un caur šo kontu izlabot kļūdas, lai uz šo brīdi būtu pareizi dati. un gada beigās kontu 3430 var nogrāmatot uz kontu 3410. vai arī Jūs darāt šādi?
Lielākajai daļai šie jautājumi noteikti šķiet pašsaprotami, bet es neesmu labojusi nevienu GP un gribu to izdarīt pareizi, tapēc arī visu pārprasu, sorry
Cik sapratu no LGS nr 4, tad GP pielikuma beigās man jāpievieno Skaidrojumi bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķina posteņiem- iepriekšējo periodu kļūdas un ietekme un 2010.gadu kurā uzrādīšu, kuri posteņi un par cik palielinās vai samazinās, pareizi?
pareizi
Vienā Bilances numurā izlasīju, ka labojot iepr.periodukļūdas būtu ieteicams izveidot kontu 3430 "Kļūdas" un caur šo kontu izlabot kļūdas, lai uz šo brīdi būtu pareizi dati. un gada beigās kontu 3430 var nogrāmatot uz kontu 3410. vai arī Jūs darāt šādi?
Выкиньте этот журнал
Kļūdas jālabo un jāgrāmato tā, lai pats var beigās (vai pēc 3 gadiem) saprast - ko, kā, kāpēc labots! Vai tas 3430, 82916, 9015 ir pilnīgi vienalga!
Нужно сделать исправление ошибок прошлых лет. Поищите соответствующий бух.стандарт, там все хорошо было описано, с табличками (хотя стандарты уже и не в силе, но толку от них было больше, чем от новых правил КМ).
BuHstandarta nav, ir tikai draņķīgi MK noteikumi. Diemžēl.
Bet - neviens nav aizliedzis lasīt vecos standartus - tur vismaz ir piemēri.
un tepat vecumvecās tēmās arī ir ļoti labi piemēri atrodami.
Анда, но ведь никто не запрещает пользоваться теми табличками
Никто не запрещает ,тем паче,что "своих" не намалевали
Nu labi, konta nr caur kuru veic korekciju var būt vienalga kāds, bet princips vismaz ir pareizs?
Не поняла, причем тут вообще коррекция? Вы вообще не провели 8,56 ls 2010 годом? Или в расходы поставили, но в декларации забыли?
Nebija vispār uzrādīts, ka no konta tika samaksāts, tapēc tagad vajag uzrādīt, ka tika veikta samaksa.
Ну пропустите эти 8,56 2011 годом, поставьте на счет Расходы предыдущих периодов, поднимите в декларации и не парьтесь.
Paldies
Nu re ko nozīmē tas, ka neizstāsta visus apstākļus kā ir. Tas būtu novedis pie gluži nepareizām darbībām.
Анда, но ведь никто не запрещает пользоваться теми табличками
Es jau tā arī pierakstīju - ka vecie, labie standarti ir pulka labāki par MK noteikumiem!
Закрыть
Краткое описание нарушения