Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Strādājošs pensionārs SIA К списку тем
Strādājošs pensionārs SIA
labs rīts kolēģi,
cilv;eks strādā, pensijas vecums iestājās 2011.gadamartā, bet reāli viņš pensiju ir nokārtojis tikai šogad martā. Vai par 2011.gaduviņam bija jāpiemēro 45 ls neapl.minimumsvai nebija? VIDā katram konsultanatm ir sava atbilde, līdz ar to es neko vairs nesaprotu. Likumā par iedz.ienāk.nod. 12.pantā arī nu nav izskaidrojuma , nav saprotams nekas..
lūdzu lūdzu palīdziet.
Ответы (8)
Tas vienalga, kad nokārtojis:ja ir pensijas vecums, neapliekamo nepiemēro.Ja ir priekšlaicīgā pensija un strādā, tad piemēro neapliekamo.
Ceriņ-draugs!
Viss skaidrs kā diena - tikai jāuzdrošinās pieņemt lēmumu.
(1) Personai, kas sasniedz pensijas vecumu, ar nākošo mēnesi mainās VSAOI likme
(2) Persona zaudē tiesības uz n.minimumu ja saņem pensiju, jo tad neapliekam.minimums(Ls 165) tiek piemērots viņa pensijai.
Nebija jāpiemēro, jo neapliekamā minimuma piemērošana ir saistīta ar pensijas vecuma iestāšanos. Darba devējam nav jāzīlē kad darbinieks sadomās aiziet uz VSAA un nokārtot savu pensiju.
ak dievs, liels paldies par atbildēm.
Mu-maija, Tu raksti, ka persona zaud'ē tiesības uz n.minimumu ja saņem pensiju, bet manā gadījumā pensiju saņems tik tagad. Tad man vienalga no pag.gadamartā nebija jāpiemēro 45 ls? Ja? es pareizi sapratu?
(2) Persona zaudē tiesības uz n.minimumu ja saņem pensiju, jo tad neapliekam.minimums(Ls 165) tiek piemērots viņa pensijai.
Mani samulsināja otrais punkts Mu-maija atbildē.
Persona NEZAUDĒ tiesības uz minimumu ar pensijas vecuma iestāšanos, bet tikai tad, ja SAŅEM pensiju.
Arī priekšlaicīgo pensionāru ienākumam piemero minimumu, ja viņi strādā, jo tajā brīdi viņiem pensiju nemaksā.
Ja minimums netika piemērots 2011.gadā, persona var iesniegt savu deklarāciju un atgūt parmaksāto IIN.
Liels paldies Jums Mu-maija par atbildēm, arī man bija noderīgas Jūsu atbildes.
Mu-maija, tad sanāk, ka es pareizi darīju, ka piemēroju 45 Ls par 2011.gadu Jo reāli pensiju viņš saņems tika tagad.
Закрыть
Краткое описание нарушения