Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Biedrība - grāmatvedība
Labdien!
Nav bijusi saskare ar biedrībām. Palasīju šeit forumā par biedrībām, tomēr ir vēl jautājumi.
Tātad, biedrībai principā grāmatvedību kārto tāpat kā SIA? Visi organizācijas dokumenti vajadzīgi? Vai biedrības valdes loceklim var būt degvielas tēriņi? Biedrība kurai kārtošu grāmatvedību piedalās dažādos ES projektos. Ka kontēt to naudu? 6...?
Laikaim pagaidām tas arī viss!
Iepriekš paldies!!!
Ответы (14)
Tātad, biedrībai principā grāmatvedību kārto tāpat kā SIA? - Jā.
Visi organizācijas dokumenti vajadzīgi? - Jā.
Vai biedrības valdes loceklim var būt degvielas tēriņi? - Jā
Kā ir ar ES iegūto projektu naudu? TIe ir ieņēmumi?
Если деньги не в долг -то доходы, а если за работу - то доходы, если пожертвования -то тоже. Принцип тот же, что у СИА, но есть ньюансы в годовом -см.правила о годовых отчетах обществ.
Vēl jautājums par gada pāskatu.
Tas satsāv no bilances, ieņēmumu izdevumu pārskats, ziedojumu dāvinājumu pārskats un ziņojuma.
MK 808 teikts ka Gada pārskatu pārbauda saimnieciskās un finansiālās darbības revīzijas institūcija vai zvērināts revidents. Kas tā par institūciju?
Biedrība kurai taisu GP ir divi biedri, tie arī ir valdes locekļi. Biedrība nodobināta 2011gadā, nekāda īpašā darbība vēļ nav bijusi, tā tikai pieteicās ES naudām un 28.12 2011 tā nauda ienāca kontā?
Ziedojumu, dāvinājumu nav.
Arī šādai biedrībai vajag revidentu?
nevajag, ja ierakstīts statūtos, ka vajag, tad vajag
Biedrības uzskaiti kārto vienkārša ierakstu sistēmā, ja apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem pārskata gadā nepārsniedz 25 000 latu (pēc tam – divkāršais ieraksts).
Reglamentē MK noteikumi Nr.808 Noteikumi par biedrību, nodibinājumu un arodbiedrību gada pārskatiem
Ja apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem pārskata gadā pārsniedz 25000 latu, par katru pārskata gadu sagatavo gada pārskatu, kas sastāv:
• bilance,
• ieņēmumu un izdevumu pārskats,
• ziedojumu un dāvinājumu pārskats,
• ziņojums
• + no vispārējiem ziedojumiem veikto administratīvo izdevumu pārskats - Ja saņemto ziedojumu kopsumma pārskata gadā pārsniedz 12 minimālās mēneša darba algas, papildus sagatavo un iekļauj gada pārskatā no vispārējiem ziedojumiem veikto administratīvo izdevumu pārskatu
VAI
• ziņojums - Ja apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem pārskata gadā NEpārsniedz 25000 latu, sagatavo pārskata daļas.
• bilance,
• ziņojums
Ja apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem pārskata gadā NEpārsniedz 25000 latu, sagatavo pārskata daļas.
Labdien vēlreiz.
Varbūt uzdošu ļoti jocīgu jautājumu, bet vai Biedrībām iesniedzot Gada pārskatu, jāiesniedz arī UIN deklarācija?
Iepriekš paldies!
Parasti biedrības nav UIN maksātāji. Tad nav jāiesniedz.
Man jautājums no šīs pašas sērijas - vai biedrībai var piederēt daļas citā uzņēmumā, tai skaitā ES un 3.valstīs? Vai no saņemtajām dividendēm nodokļi ir jāmaksā?
Iegūtā nauda tiks izmantota tikai biedrības statūtos paredzētajās darbībās.
Man jautājums no šīs pašas sērijas - vai biedrībai var piederēt daļas citā uzņēmumā, tai skaitā ES un 3.valstīs? Vai no saņemtajām dividendēm nodokļi ir jāmaksā?
Iegūtā nauda tiks izmantota tikai biedrības statūtos paredzētajās darbībās.
Lasiet likumā
http://www.likumi.lv/doc.php?id=81050
Ja ir ievēlēts revidents,tad viņam jāmaksā par gada pārskata pārbaudi vai kā?Ir divi valdes locekļi,bet algu nesaņem.Arī darbības sevišķi nekādas.
Laikam jau "Vai kā?", ja reiz darbības nav , tātad arī dokumentu praktiski nav, bet jebkurā gadījumā, revidents var pieprasīt par savu darbu arī samaksu.
Закрыть
Краткое описание нарушения