Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
Nodokļu atlikumi gada pārskatam К списку тем
Juni30 02.04.2012 13:35
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Ответы (21)
Protams, ka jāuzrāda visas saistības, neskatoties ne uz kādiem grafikiem.
Dalās tikai - īstermiņa un ilgtermiņa.
Nodoklis taču ir aprēķināts - kā Jūs iedomājaties to "izkasīt" no bilances?
Dalās tikai - īstermiņa un ilgtermiņa.
Nodoklis taču ir aprēķināts - kā Jūs iedomājaties to "izkasīt" no bilances?
Soda naudām, līgumsodiem un naudas sodiem izmantotā summa, kā arī nokavējuma naudas un citu soda sankciju summa (5.rinda)
Šajā rindā uzrāda visus samaksātos sodus, bet kas attiecas uz nodokļiem – arī aprēķinātos. Daudzi grāmatveži kļūdās, uzrādot tikai samaksātās kavējuma naudas, līdz ar to gada pārskatā uzrādītais nodokļu atlikums nesakrīt ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izdruku. Tas nav pareizi. Nodokļu sodi jārāda arī aprēķinātie.
Tāpat šajā rindā uzrāda pēc audita rezultātā aprēķinātos sodus.
UIN deklarācijas aizpildīšana par 2011.gadu Apliekamā ienākuma palielināšana. 1.daļa
30. marts, 2012 / Jadviga Neilande, sertificēta nodokļu konsultante, SIA „T & D Advance” valdes priekšsēdētāja
Šajā rindā uzrāda visus samaksātos sodus, bet kas attiecas uz nodokļiem – arī aprēķinātos. Daudzi grāmatveži kļūdās, uzrādot tikai samaksātās kavējuma naudas, līdz ar to gada pārskatā uzrādītais nodokļu atlikums nesakrīt ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izdruku. Tas nav pareizi. Nodokļu sodi jārāda arī aprēķinātie.
Tāpat šajā rindā uzrāda pēc audita rezultātā aprēķinātos sodus.
UIN deklarācijas aizpildīšana par 2011.gadu Apliekamā ienākuma palielināšana. 1.daļa
30. marts, 2012 / Jadviga Neilande, sertificēta nodokļu konsultante, SIA „T & D Advance” valdes priekšsēdētāja
Tas būtu ļoti loģiski , jo ar firmam var sarunāt un nesamaksat kavejuma naudu, bet VID ta vai ta noplesis
Brita 03.04.2012 19:27
1868 сообщений на сайте
1868 сообщений на сайте
Soda naudas jau vienmēr rāda atsevišķā rindā. Ja pareizi saprotu jautājumu, tad tas ir nodokļu pamatparāds kam sastādīts maksāšanas grafiks.
Aivars NAV pārstrādājies.
Vienīgi Jūs mani nesapratāt.
Ar nokavējuma naudas samaksu es domāju gadījumus, kad VID jau ir atskaitījis nokavējuma naudu no maksājuma un ielicis to atsevišķā ailē "nokavējuma nauda".
Piemēram, samaksājāt 150 Ls, VID norāda 133 Ls pamatparāds, 17 Ls nokavējuma nauda.
Un pamatparāda summu samazina tikai par 133 Ls, nevis par 150 Ls kā samaksājāt.
Un atlikumi ar VID vienmēr man sakrīt. Nekād "iedomātās" jeb kā citādi aprēķinātās nokavējuma naudas (kas ir izdruku pēdējās ailēs, kuras vēl nav atskaitītas, tātad nav samaksātas) es bilancē nelieku gan.
Domāju - Jadviga Neilande domā tāpat.
Par audita aprēķinātajām soda naudām ir cits stāsts. Tās nodokļu izdrukās ir atsevišķā sadaļā, un tās ir jāuzskaita kā saistības. Tiktāl, kamēr tās nav samazinātas vai pavisam atceltas.
Vienīgi Jūs mani nesapratāt.
Ar nokavējuma naudas samaksu es domāju gadījumus, kad VID jau ir atskaitījis nokavējuma naudu no maksājuma un ielicis to atsevišķā ailē "nokavējuma nauda".
Piemēram, samaksājāt 150 Ls, VID norāda 133 Ls pamatparāds, 17 Ls nokavējuma nauda.
Un pamatparāda summu samazina tikai par 133 Ls, nevis par 150 Ls kā samaksājāt.
Un atlikumi ar VID vienmēr man sakrīt. Nekād "iedomātās" jeb kā citādi aprēķinātās nokavējuma naudas (kas ir izdruku pēdējās ailēs, kuras vēl nav atskaitītas, tātad nav samaksātas) es bilancē nelieku gan.
Domāju - Jadviga Neilande domā tāpat.
Par audita aprēķinātajām soda naudām ir cits stāsts. Tās nodokļu izdrukās ir atsevišķā sadaļā, un tās ir jāuzskaita kā saistības. Tiktāl, kamēr tās nav samazinātas vai pavisam atceltas.
nodokļu izdruka uz 31.12.2011. parāds + decembra nodokļi (tajā skaitā nokavējuma nauda, kas arī nav samaksāta)
Nokavējuma nauda uz 31.12.2011 ir jau automātiski ieskaitīta nodokļu atlikumā. Līdz ar to arī skaitās kā samaksāta. Nrkad jau bankas maksājumā nepārskaitam atsevišķī kavējuma naudas. Ja rēķinās kko aprēķinātu, tad tiešām nekas nesakritīs.
Jums dīvaina domāšana Leontīne, atlikumā tad ir ieskaitīta, bet samaksāta nav. Lasiet jautājumu sākumā, jūs domājāt savārdāk.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть