Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
auto nodoklis un ceļazīmes К списку тем
auto nodoklis un ceļazīmes
Labdien!
Uzņēmums par 1 auto maksā auto nodokli, tiek uzskaitīta degviela tieši šim auto. Jautājums, vai jāraksta ceļazīme šim auto?
Ответы (25)
bet ja tiek maksāts auto nodoklis tad jau drīkst arī braukt privātajās darīšanās, tomēr es kā grāmatvede nevaru uzrakstīt visus privātos brauktos maršrutus... tad sanāk ka ceļazīmē tiek uzrādīti tikai braucieni saimnieciskajai darbībai... vai pareizi saprotu? (protams neviens cits jau neraksta ceļazīmes...)
Nav vajadzīgas ceļazīmes.
Izlasiet - Metodiskais materiāls uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa maksātājiem. 1.pielikumā ir akta paraugs degvielas norakstīšanai.
19. Ja komersants valsts budžetā maksā nodokli, nav jāveic degvielas uzskaite (piemēram, ar ceļazīmēm vai maršruta lapām), lai pamatotu degvielas izmantošanu saimnieciskās darbības nodrošināšanai.
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=5040&hl=1&oid=52290&otype=17
Ja tiek maksāts vieglo automašīnu nodoklis, ceļazīmē norādu odometra rādījumus mēn.sākumā un beigās, norādu degvielai izlietojumu uz 100 km, izlietoto degvielu čekus, bet nenorādu nekādus braukšanas maršrutus.
Īsi sakot,- ceļazīme tiek rakstīta degvielas norakstīšanai pēc noteiktas normas katrai automašīnai (CSDD mājas lapā var uzzināt). Faktisko degv.izlietojumuatļauts pārsniegt ne vairāk par 20%.
paldies
varbūt kādam ir šī 1.pielikumaExel paraugs?
Cleo failos ir ļoti laba šāda ceļazīme.
eh, žēl, abonements beidzies... varbūt kāds tomēr man izpalīdzēs?
santaat@inbox.lv
а я вот считаю, что целязимес необходимы - иначе как списать бензин? Что, можно и на личные поездки "фирменный" потратить? Не-а, сегодня у фискальных органов одно мнение, завтра другое, а мне потом, задним числом отдувайся?! А так сразу видно, что весь на фирму купленный бензин на поездкит по делу и потрачен.
ПыСы. Тем более, что и не я-то путевые пишу
kā pierādīsi kad tie ir saimnieciskie izdevumi, ceļazīme??
а я вот считаю, что целязимес необходимы - иначе как списать бензин? Что, можно и на личные поездки "фирменный" потратить? Не-а, сегодня у фискальных органов одно мнение, завтра другое, а мне потом, задним числом отдувайся?! А так сразу видно, что весь на фирму купленный бензин на поездкит по делу и потрачен.
ПыСы. Тем более, что и не я-то путевые пишу
Ne nado uchitivatj benzin i ne nado dokazivatj kuda vi ego ispolzovali, vazhno tolko odometr za mesjac umnozhennoje na normu benzina CSDDx1,2.
Chitaite metodicheskij material VIDa.
Vēlreiz - 19. Ja komersants valsts budžetā maksā nodokli, nav jāveic degvielas uzskaite (piemēram, ar ceļazīmēm vai maršruta lapām), lai pamatotu degvielas izmantošanu saimnieciskās darbības nodrošināšanai.
De
"Ne nado uchitivatj benzin ...."
Te es nedaudz pārteicos - uchitivatj nado, no ne nado dokazivatj ego uchastije v hozjaistvennoj dejatelnosti.
Это, думаю, наши налоговые службы еще не торкнуло то, что, заплатив, скажем, 30 латов в месяц налога, можно на "пятьсот" запросто списать бензина по личным поездкам. А когда сообразят - опять потребуются путевые - в которых виден пробег куда надо и, соответственно, количество потраченного бензина. И делать это все задним числом (потому как у нас умеют при проверке забывать законы, действующие в то время) будет трудно. Гораздо проще не расслабляться и продолжать клепать...
Jāsāk ar to, ka jāsaprot priekš kā kārto grāmatvedības uzskaiti. Ja tikai priekš VID - tad nevajag neko, izņemot to, ko strikti nosaka likumdošana.
Ja tomēr priekš sevis (vadības), tad vajag ne to vien!
Man, kā uzņēmuma vadītājam, pilnīgi noteikti ceļazīmes IR vajadzīgas, jo mani interesē - kur, kāpēc braukā mani darbinieki ar uzņēmuma auto, par uzņēmuma naudu.
Tāpat mani interesē viss pārējais par ko te mūžīgais strīds - gan mazvērtīgā inventāra uzskaite, gan pareizs nolietojums pamatlīdzekļiem.
MVVNACFDV
nesen bija tematiskā pārbaude.
1. ir nomaksāts transporta nodoklis
2. priekšnodoklī no transporta izdevumiem iekļauj 80%
3. degvielas tiek izlietota pēc normas, kas nav lielāka par ražotāja noteikto
3.punktsizsaka visu. pierādījums tam ir normas noteikšana + izlietojums
AndaZ - par iekšējo uzskaiti jau parasti neuzdod jautājumus forumā
Jo citi komentētāji taču nezin kas ir nepieciešams uzņēmuma vadībai un adekvātai iekšējai uzskaitei.
Nav mana darīšana protams, bet piekrītu Andaz, vajag ceļazīmes. Turklāt VID metodiskie norādījumi ir tikai informatīvi un nav saistoši, šodien tie ir, rīt jau nav.
А я вот даже и не говорила работникам что путевки писать не надо. Зачем лишать людей удовольствия. Это ж как славно, собраться в офисе в начале каждого месяца, за чашечкой кофе сочинить путевочку, помочь сочинить соседу, освежить знания арифметики и навыки пользования калькулятором. Попрактиковаться в мелкой моторике, приклеивая чеки на бумаженьку, укрепить знания государственного языка переписывая каракули на чистовик. Да они у меня как праздник ждут каждый месяц пятое число.
Софа! Вам повезло!
Вы принадлежите к той малочисленной группе бухов, в которой работники фирмы САМИ пишут путевые. А остальные бухи сидят по другую сторону баррикад....и им очень накладно каждый месяц сидеть и придумывать маршруты чужих автомобилей
Kurā barikāžu pusē sanāku es?
Man ir gan tādi, gan šitādi - paši raksta un es rakstu.
Laikam esmu tieši uz barikādēm!
Kā mērķis labam trāpījumam.
Закрыть
Краткое описание нарушения