Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zaudējumu un parāda savstarpēja dzēšana К списку тем
Zaudējumu un parāda savstarpēja dzēšana
Vai kāds, lūdzu, var man pateikt, vai (ja var, tad kā) iespējams pārgramatot SIA parādsaistības tā, lai mazinātu pārksata gada zaudējumu, konkrēti (noapaļoti) - uzņēmuma bilancē:
Iepriekšējo gadu zaudējumi LVL -2000
Pārksata gada zaudējumi LVL -3000
Aizņēmumi no dalībnieka LVL 9000
Dalībnieks nav aizdevis naudu ar mērķi to saņemt atpakaļ, tāpēc neiebilstu, ja parāds tiktu dzēsts tā, ka attiecīgi zaudējumi tiktu mazināti, bet vai tas ir iespējams?
Ceru uz atsaucību!
Ответы (9)
Jānoslēdz dāvinājuma līgums un jāliek uz ieņēmumiem, nomaksājot 15% UIN.
Otrs - dalībnieks palielina savu daļu (un līdz ar to PK) par aizdevuma summu, ja pārējie neiebilst.
Ja pirmais variants palielina tikai apliekamo ineākumu, tad tas būtu pieņemami.
Ja iespējams, lūdzu, norādiet kādu kontējuma paraugu dāvinājuma līgumam, pats to stādos priekšā kā D5140 (citi aizņēmumi) K6112(ieņēmumi no dāvinājuma). LVL 9000.
Vai ir jāveic kaut kas papildus, ja aizdotās summas bijušas aizdotas jau pirsm pāris gadiem? Dāvinājumā līgumā var norādīt punktā, ka līdzšinējie aizdevumi uzskatāmi par davinājumiem, vai arī, kā aizdevējs piekrīt parāda dzēšanai vai citādāk?
Gaidīšu atbildi!
Andas atbilde ir pareiza.
Grāmatvedim nav nekādu tiesību kaut ko noapaļot vai notaisnstūrot.
To var darīt tikai tādā gadījumā, ja ir attiecīgs īpašnieka lēmums.
Un lēmumam, kā raksta Anda, ir jābūt juridiski pareizam.
Par to nemaz nešaubos, bet uzņēmums esmu es pats, tāpēc domāju, ka īpašnieks nolēmis, bet, protams, vajadzēs rakstisku pierādījumu.
Vai kāds var, lūdzu, pateikt, vai manis norādītais kontējums būtu pieņemams Andas pirmajam variantam?
Jā, kontējums ir pieņemams.
Ja Anda pieņēma un akceptēja, un uzskata par labu esam, droši uz priekšu.
Nav citas augstākas institūcijas.
Ja Anda pieņēma un akceptēja, un uzskata par labu esam, droši uz priekšu.
Nav citas augstākas institūcijas.
He, viss novīzēts un apstirpināts.
Paldies par atsaucību!
Закрыть
Краткое описание нарушения