Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
ERAF finansējums К списку тем
Daktere 17.04.2012 22:27
2 сообщения на сайте
2 сообщения на сайте
Ответы (22)
Manuprāt kā parasti
ES finansējums saņemšana uz ieņēmumiem, par PL var uzreiz ne uz ieņēmumiem ( nākošo periodu ieņēmumi ieņēmumi, kas taksācijas gadā neattiecas uz IIN aprēķināšanu, uz ieņēmumiem vienlaicīgi ar nolietojumu PL attiecīgā summa nākošajos taksācijas gados. ).Inventārs uzreiz izdevumi, PL izdevumi kas neattiecas uz IIN aprēķināšanu, koriģē par nolietojumu izdevumus.
ES finansējums saņemšana uz ieņēmumiem, par PL var uzreiz ne uz ieņēmumiem ( nākošo periodu ieņēmumi ieņēmumi, kas taksācijas gadā neattiecas uz IIN aprēķināšanu, uz ieņēmumiem vienlaicīgi ar nolietojumu PL attiecīgā summa nākošajos taksācijas gados. ).Inventārs uzreiz izdevumi, PL izdevumi kas neattiecas uz IIN aprēķināšanu, koriģē par nolietojumu izdevumus.
Manuprāt, ja tas ir finansējums vienalga kāds( ne peronīgais ieguldījums) to apliek ar IIN, jo tas taču ir labums, ka nokritis no gaisa. Bet no otras puses šis finasējums tiek kaut kam izlietots, pirkts inventārs - izdevumi uzreiz, rezultāts =0 ieņēmumi - izdevumi. Ja neliek saņemto finansējumu ieņēmumos ko apliek ar IIN, tad jau izdevumus arī nevar rādīt pie izdevumie, kas attiecas uz IIN aprēķinu. Vai arī gan ieņēmumus gan izdevumus liek pie darījumiem, ka neattiecas uz IIN aprēkinu. Nezinu kā pareizāk.Rezultāts tā kā vienāds abejādi.
Ilma - nesliecos uzreiz Jums piekrist.
Padomājiet pati - kurš pieteiksies uz šo finansējumu, ja no tā vēl jāsamaksā nodoklis (IIN).
Arī jautājuma autore raksta - jau tā ir 15% līdzfinansējums. Ja vēl arī 25% jāsamaksā... šaubos, vai kāds gribēs to naudu.
Katrā ziņā es pareizo atbildi uz šo jautājumu pagaidām vēl neesmu spējis nevienā valsts institūcijā atrast. Katrs atbild ko citu.
Domu gaita Jums loģiska, taču - vai tā arī tam jābūt - šaubos.
Padomājiet pati - kurš pieteiksies uz šo finansējumu, ja no tā vēl jāsamaksā nodoklis (IIN).
Arī jautājuma autore raksta - jau tā ir 15% līdzfinansējums. Ja vēl arī 25% jāsamaksā... šaubos, vai kāds gribēs to naudu.
Katrā ziņā es pareizo atbildi uz šo jautājumu pagaidām vēl neesmu spējis nevienā valsts institūcijā atrast. Katrs atbild ko citu.
Domu gaita Jums loģiska, taču - vai tā arī tam jābūt - šaubos.
kurš pieteiksies uz šo finansējumu, ja no tā vēl jāsamaksā nodoklis (IIN).
Manuprāt nodokli nemaz neiznāk maksāt.
Piemēram no ERAF saņemu 100 Ls ko lieku ar IIN apliekamos ieņēmumos, par 100 Ls nopērku inventāru ārstu paraksei - tas iet izdevumos. Nodoklis 0. Vēl 15 Ls mans ieguldījums , kas ar IIN neapliekas, bet tāpat nopērku par 15 Ls inventāru, tas atkal uz izdevumiem, un no darījuma kopā iznāk 15 Ls zaudējumi.
Toties sakarā ar saņemtiem inventāriem ražīgāk strādā un saņem lielākus ieņēmumus, kur valstij atkal labums.
Vai ne tā domāju
Manuprāt nodokli nemaz neiznāk maksāt.
Piemēram no ERAF saņemu 100 Ls ko lieku ar IIN apliekamos ieņēmumos, par 100 Ls nopērku inventāru ārstu paraksei - tas iet izdevumos. Nodoklis 0. Vēl 15 Ls mans ieguldījums , kas ar IIN neapliekas, bet tāpat nopērku par 15 Ls inventāru, tas atkal uz izdevumiem, un no darījuma kopā iznāk 15 Ls zaudējumi.
Toties sakarā ar saņemtiem inventāriem ražīgāk strādā un saņem lielākus ieņēmumus, kur valstij atkal labums.
Vai ne tā domāju
Наверное Айвар имеет ввиду, что 25% надо отдать сразу, а в расходы можно будет списать постепенно, через годовую амортизацию.
Jā, ja tas būs PL, bet varbūt var pielietot un sliecos domāt, ka tā, jo tā arī būtu pie divkāršā ieraksta, ka visu saņemto summu uzreiz neliek ieņēmumos, bet uz nākošo periodu ieņēmumiem un liek uz ieņēmumiem nākošajos periodos proporcionāli PL amortizācijai, kas iet uz izdevumiem. Kaut kā tas ir jāieliek arī vienkāršajā ierakstā.
Varbūt Jūs zināt, kāpēc šīs naudas izmaksātājs neiesniedz Paziņojumu par fiziskām personām izmaksātām summām...
Arī uz šo jautājumu man nav izdevies saņemt atbildi.
Arī uz šo jautājumu man nav izdevies saņemt atbildi.
Нет, думаю с простой записью это не пройдет. Все сразу в доходы.
Nu tad ja kas tāds ir padomā, jāpāriet uz divkāršo ierakstu
Nu tad ja kas tāds ir padomā, jāpāriet uz divkāršo ierakstu
Albīna
Kļūstiet par ģimenes ārsti, viņiem atvēlētajā aktivitātē vēl palika daudz līdzekļu. Jo daudzi nepieteicās tāpēc, ka projekta uzrakstīšana likās par sarežģītu, daudziem projektus "atsvieda" atpakaļ kā nekvalitatīvus.
Kļūstiet par ģimenes ārsti, viņiem atvēlētajā aktivitātē vēl palika daudz līdzekļu. Jo daudzi nepieteicās tāpēc, ka projekta uzrakstīšana likās par sarežģītu, daudziem projektus "atsvieda" atpakaļ kā nekvalitatīvus.
Nevajag mums vēl vienu sama dohtUr
Tāpat jau pietiek poliklīnikās un slimnīcās
Tāpat jau pietiek poliklīnikās un slimnīcās
Dinaro 18.04.2012 14:00
8241 сообщение на сайте
8241 сообщение на сайте
Lūk tā jau atkal ir cūcība un mūsu birokrātija.Lai cilvēks samaksātu naudu kvalitatīvai un sarežģītai projekta izstrādei, kura sākumā cilvēkam varbūt nemaz nav, nez vai atmaksāsies paši saņemtie līdzekļi.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть