Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mikro uzņēmuma peļņa un PVN К списку тем
Mikro uzņēmuma peļņa un PVN
Sveicināti es daudz lasīju bet tomēr man ir šādi jautājumi:
- Ja esmu īpašnieks un man pieder Mikrouznēmums un es sev maksāju algu līdz 500 Ls, vai var būt vēl klāt mikrouzņēmumam peļņa un vai es varu sev izmaksāt ka īpašnieks klāt algai vel dividendes ?
- Un kādi nodokļi cik noprotu 9% par apgrozījumu un tad vel 10 % par dienvidiem ? Nevajag nekādu peļņas nodokļi maksāt ?
- Kad paliek par PVN mksātaju ir ta pat ka parastam SIA 35 000 Ls gadā apgrozījums ? Daži raksta internēta 10 000 Ls?
Paldies.
Ответы (12)
Jā var divcidendes nomaksājot 10% IIN.
Pelņas nodokli nevajag.
PVN tāpat 35 000.
Ilma paldies! a to es šaubījos ko vērt vaļa man mēģināja iestāstīt ka MU peļņas nevar būt un ja maksa algu nevar maksāt dividendes sev.
Un kur tur ir par peļņu ? (es jau lasīju)
Только непонятно в каком статусе плательщик микроналога. Может это ИК.
Только непонятно в каком статусе плательщик микроналога. Может это ИК.
SIA
Man patika šis:
... un tad vel 10 % par dienvidiem...
... par ziemeļiem jāmaksā 2 x vairāk - 20%...
Aivars man liekas kopēji jautājums diezgan skaidri uzrakstīts priekš cilvēka ar humanitāro izglītību.
Pats galvenais ka pa tēmu atbildēja tikai viens cilvēks normāli.
Ilma vēlreiz paldies!
Gribi nodarboties ar uzņēmējdarbību, tad lasi pats, nevis staigā pa tirgu un klausies, ko viena tante teica.Latviešu valodas gramatika arī spēcīgi pieklibo.
Nekā personīga.
Japaina man liekas jūs pārāk ņemiet pie sirds manu problēmu, protams man īsti nav saprotama jūsu metafora bet ar jūsu pieredzi es nestrīdēšos.
Lai arī Jums tik ļoti nepatīk Japainas viedoklis, es to atbalstu 100%.
Ja izlēmāt nodarboties ar uzņēmējdarbību, taču algot proefesionālu grāmatvedi nevēlaties (pats gudrs), tad citādu attieksmi arī negaidiet.
Protams, šeit ir pa kādam kolēģim, "Mātei Terēzei", kura visiem un vienmēr steigsies palīgā. Bet ticiet man:
1. tādi ir tikai daži;
2. nevienā baznīcā nav zvanīts, ka viņu atbildes ir vienīgās pareizās;
3. patiesi profesionāļi visbiežāk izvairās atbildēt šiem "biznesmeņiem", kuri paši pietiekami gudri.
Tagad varat arī par mani kaut ko līdzīgā stilā uzrakstīt, kā par Japainu. Tikai atbildēšu uzreiz - es Jūsu problēmu neņemu ne pie sirds, ne arīdzam kādā citā vietā.
Закрыть
Краткое описание нарушения