Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kredītrēķini aktīvā GP
Sveiki, man jautājums radās taisot 1. GP. Ludzu dodiet iesacejam padomu.
Man ir izrakstīti daudzi kredītrēķini klientiem gada beigās,
kas veido sekojošu ainu GP
1000 pml
10 000 pirc un pasut paradi
- 1800 citi debitori (nodokli, nakamo periodu ienemumi)
12 000 nauda banka
Jautajums, vai tie -1800 var palikt ar - aktiva?
Paldies!
L
Ответы (29)
Kas ir "pml"?
Nākamo periodu izdevumi ar mīnusa zīmi ir KUR?
Kas ir "pml"?
pamatlidzekli
Anda, -1800 kā uzkrātie ieņēmumi kontā 2350.
sanāk kā izrakstītie kredītrēķini klientiem (par rēķiniem, kuri izrakstīti 2012.g. par 2011.g. pakalpojumiem) jeb iepriekšējo/ nākamo periodu ieņēmumi.Ar -, jo bija daudz kredītrēķinu.
Pašlaik bilances aktīvā konts stāv ar - zīmi...
Es laikam kaut ko nesaprotu, bet nevar izrakstīt kredītrēķinus par lielāku summu nekā bija izrakstīti rēķini, kā var sanākt ar mīnusu konta atlikums?
Es laikam kaut ko nesaprotu, bet nevar izrakstīt kredītrēķinus par lielāku summu nekā bija izrakstīti rēķini, kā var sanākt ar mīnusu konta atlikums?
Cleo, ne jau rēķini bija izrakstīti par lielāku summu, vienkārši uzkrātie ieņēmumi bija kredītrēķini, nevis rēķini!!!
Uzkrātos ieņēmumus uzrādu atsevišķā kontā, nevis parādos pircējiem un pasūtītājiem, un tā kā 2012.g. tika izrakstīti kredītrēķini par 2011.g. sniegtajiem pakalpojumiem, tad uzkrāto ieņēmumu konts sanāk ar mīnusa zīmi! Atvainojos, ja nesaprotami izsakos.
Vai varbūt vienkārši pielikt tos uzkrātos ieņēmumus klāt debitoru kontam - parādiem pircējiem un pasūtītājiem?
Cleo, ne jau rēķini bija izrakstīti par lielāku summu, vienkārši uzkrātie ieņēmumi bija kredītrēķini, nevis rēķini!!!
A, kas tas ir, varbūt man arī tā vajag?
Kaut kā es nespēju iebraukt- kas tur īsti ir uzkrātie ieņēmumi vai kredītrēķini/ Tas taču nav viens un tas pats!
Varbūt varat uzrakstīt kā tieši veicat grāmatojumus uzkrātajiem ieņēmumiem, sniegtajiem pakalpojumiem un kredītrēķiniem? Un vispār kāpēc tika izrakstīti kredītrēķini pakalpojumiem, vai tiešām tie netika sniegti?
Kaut kā es nespēju iebraukt- kas tur īsti ir uzkrātie ieņēmumi vai kredītrēķini/ Tas taču nav viens un tas pats!
Varbūt varat uzrakstīt kā tieši veicat grāmatojumus uzkrātajiem ieņēmumiem, sniegtajiem pakalpojumiem un kredītrēķiniem? Un vispār kāpēc tika izrakstīti kredītrēķini pakalpojumiem, vai tiešām tie netika sniegti?
Nu nav svarīgi kāpēc! Fakts kā tāds, ka man konts mīnusos un ko man darīt!
Izrakstam kredīt-rēķinus 2012.g. martā par sniegtajiem pakalpojumiem 2012.g. decembrī. Grāmatoju:
31.03.2012.
D 2350 uzkrātie ieņēmumi 100
K 2310 debitori -100
31.12.2011.
D 6110 ieņēmumi 100
K 2350 uzkrātie ieņēmumi -100
Rezultātā man 31.12.2011. ir -100 uzkrāto ieņēmumu kontā. Kur tos lai tagad liek?
Tādi savādi grāmatojumi.
Kāpēc savādi?
Parasti rēķins ir tā>>
D2310/K6110
D2310/K5721
Kredītrēķins ar pretēju grāmatojumu.
Parasti rēķins ir tā>>
D2310/K6110
D2310/K5721
Kredītrēķins ar pretēju grāmatojumu.
Nu jā, bet te ieņēmumi taču attiecas uz iepriekšējo finansu gadu, tāpēc tajā arī iekļauju. Tāpat kā ar nākamo periodu izdevumiem, iekļauju periodā, uz kuru attiecas.
Nu nav svarīgi kāpēc! Fakts kā tāds, ka man konts mīnusos un ko man darīt!
Izrakstam kredīt-rēķinus 2012.g. martā par sniegtajiem pakalpojumiem 2012.g. decembrī. Grāmatoju:
31.03.2012.
D 2350 uzkrātie ieņēmumi 100
K 2310 debitori -100
31.12.2011.
D 6110 ieņēmumi 100
K 2350 uzkrātie ieņēmumi -100
Rezultātā man 31.12.2011. ir -100 uzkrāto ieņēmumu kontā. Kur tos lai tagad liek?
Ja reiz 31.decembrī grāmatojat uzkrātos ieņēmumus, par kuriem rēķins izrastīts nākošā gada martā, tad kāpēc ieņēmumi ir debetā? Kā tos uzrādījāt PZA?
Uzkrātie ieņēmumi:
D 23XX
K 6110 summā bez PVN
Izrakstīts rēķins martā par sniegtajiem pakalpojumiem:
D 2310 Summa ar PVN
K 23XX summa bez PVN
K 5721 PVN (ja esat PVn maksātāji)
Man izskatās, ka Jums tur drīzāk veidojas nevis uzkrātie ieņēmumi, bet uzkrātās saistības, jo parādā tagad esat Jūs, nevis Jums.
Ja bija 2310 mīnusos (Aktīvā) tad uz 31.12., tie jāpāgrāmato 53** (Pasīvā). JO uz bilances sastādīšanas brīdi nedrīkst stāvēt mīnuss AKTĪVĀ. Sk. ->
Man izskatās, ka Jums tur drīzāk veidojas nevis uzkrātie ieņēmumi, bet uzkrātās saistības, jo parādā tagad esat Jūs, nevis Jums.
[ Nu nav svarīgi kāpēc! ]
Kā grāmatvedis vispār tā var pateikt - nav svarīgi kāpēc?
Spriežot pēc jautātajas atbildēt - cilvēkam vispār nav skaidrs, kas ir uzkrātie ieņēmumi, kas kredītrēķini un kad rodas vieni, kad otri!
Закрыть
Краткое описание нарушения