Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Ka rikoties? К списку тем

Ka rikoties?
Sakiet ludzu ka rikoties sada situacja - darbinieks devas komandejuma - uz konferenci uz citu valsti. Tika nopirkta aviobilete.Betuznemsanas puse pec tam atmaksa so naudu - gan par aviobileti (vajadzeja panemt lidzi rekina kopiju), gan viesnicas izdevumus tur. Rekinu par viesnicu man neisniedza, jo tas ka attaisnojuma dokuments palika tur. Visa nauda kopa no sis organizacijas ienaks musu bankas konta (gan aviobilete gan viesnicas izd.) Protams par viesnicu no sakuma samaksaja pats darbinieks. Gala rezultats ir tads ka musu uznemuma nerodas nekadi komandejuma izdevumi iznemot dienas naudas kompensaciju (starp citu cik ta pienakas visa summa vai tikai 30%). Tagad nesaprotu ka man gramatot so aviobiletes rekinu un ka to naudu kas ienaks no tas firmas, jo to dalu - par viesnicu man vel jaatmaksa darbiniekam atpakal. Palidziet ludzu tikt skaidriba!
Katarinna_2004
Katarinna_2004 20.09.2004 09:38
189 сообщений на сайте

Ответы (2)

A kas tur briesmīgs?

Ja Jūs zinat, ka naudiņu atmaksās, tad biļetii grāmatojiet kā parādu: D 2350 K 2620, piemēram, 200.

Saņemot atmaksājamo summu (arī par viesnīcu): D 2620 K 2350, piemēram, 280.

Kontā 2350 atlikums ir tikai 200, tātad "prasās" vēl viens kredīts: K 5540 - 80 un tas ir parāds darbiniekam.

Beidzot: D 5540 K 2610 80 (izmaksa darbiniekam).

šeit Jums nav nekādu izdevumu.

Dienas naudas ierobežojums rodas tad, kad Jūsu rīcībā ir dokuments, ka uzņemošā viesu puse apmaksā arī visu pārējo uzturēšanu.

Tātad "domājiet", vai šāds dokuments ir Jūsu rīcībā vai tā "nav".
Mu-maija
Mu-maija 20.09.2004 10:23
15888 сообщений на сайте
Paldies!
Katarinna_2004
Katarinna_2004 20.09.2004 10:26
189 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.