Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pašnodarbinātā auto līzings un a/m norakstīšana vai pārdošana К списку тем
Pašnodarbinātā auto līzings un a/m norakstīšana vai pārdošana
Paziņa palūdza padomu kā labāk izdarīt, bet man nav ne jausmas - ar pašnodarbinātiem neesmu saskārusies. Situācija sekojoša:
Pašnodarbinātajam bij auto līzingā ar izpirkuma tiesībām. Līzings ir izmaksāts. Tagad viņš vēlās mašīnu pārrakstīt uz dēlu. Kā to labāk izdarīt - pirkšanas-pārdošanas līgums? Līgumā ir jānorāda tirgus cena a/m vai arī pietiek ar likvidācijas summu?
Ja kādam bij pieredze šajā jautājumā, būšu pateicīga, ja dalīsieties tajā. Paldies!
Ответы (6)
Vai a/m nolietojums bija norakstīts saimnieciskajā darbībā?
Cik sapratu no paziņas, tad auto bij PL sastāvā, tātad laikam arī nolietojums bija norakstīts.
Ja a/m bija izmantota saimn.darbībā, tad arī pārdošanas ieņēmumi būs saimnieciskie. Kas tā tāda būtu par likvidācijas summu viņa gadījumā?
Zem likvidācijas summas es domāju metāllūžņa vērtību.
Zem likvidācijas summas es domāju metāllūžņa vērtību.
Ja varēsiet pierādīt, ka auto bija tā "nojāts" (atvainojos), tad pārdodiet. Lai gan ZEM lūžņu vērtības pārdot nedrīkst nekā. Samaksājiet no starpības nodokļus - tad pārdodiet kā gribat.
Закрыть
Краткое описание нарушения