Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Darījumi ar valūtām К списку тем

Darījumi ar valūtām
Labdien.
Situācija šāda, ir divi norēķinu konti, viens LVL (2621), otrs - EUR (2622). Bankas darījumus importēju izmantojot sistēmu Tildes Jumis, EUR kontā visi grāmatojumi ir valūtā un virsgrāmatā sistēma pati sarēķina pēc kursa cik ir latos.
Darījumiem ar naudas izņemšanu un pārskaitīšanu starp kontiem izmantoju starpkontu 2650 (Nauda ceļā).
Sakiet lūdzu kurā operācijā man jārēķina valūtas svārstība, naudu izskaitot, vai ieskaitot? Respektīvi, ja es izskaitu no LVL konta 10 latus un pēc bankas kursa EUR kontā ienāk 14.19 eiro, kādi būtu grāmatojumi? Paldies.
Aigarsr
Aigarsr 04.06.2012 00:40
208 сообщений на сайте

Ответы (31)

Jumī var visu - ir 5 valūtas vienā dokumentā uzrādīt, i valūtas kursu svārstības, i konvertācijas sagrāmatot.

Starp citu - "nauda ceļā" domāts pavisam citiem darījumiem, ne konvertācijai.
Andaz 05.06.2012 09:56
Es jau minēju ka dokumentā var ielikt vairākas valūtas, bet vienam kontējumam var norādīt tikai vienu valūtu, no šajā diskusijā izlasītā, sapratu ka Zalktī var vienam kontējumam norādīt gan summu latos, gan summu valūtā.
Par "naudu ceļā", zinu, parasti to lieto izņemot naudu no bankomāta, var arī uztaisīt atsevišķu kontu, nezinu cik tas nozīmīgi...
A par problēmu meklēšanu programmās, es ne reizi neteicu, ka vainīga programma. Ar naudas konvertāciju darbojos pirmo reizi, kā arī ir vairākas metodes kā panākt vēlamo rezultātu, cits uzreiz nokontē zaudējumus no valūtas, cits mēneša beigās, bet abi tomēr to izdara...
Nu ņemot vērā visu, nonācu pie secinājuma, ka darījumi EUR kontā jākontē eiro un svārstības nokontē no konvertācijas konta uz izmaksām. Paldies.
Aigarsr
Aigarsr 05.06.2012 13:39
208 сообщений на сайте
Nevajag jaukt dokumentu ar kontējumiem.
Jā dokumentā ir tikai viena valūta, bet kontējuma rindiņas var sataisīt, cik sirds kāro ar visdažādākajām valūtām.
Nauda ceļā lieto, kad inkasācijas firma aiznes jūsu vietā naudu uz banku - tas gandrīz vienmēr ir citā dienā - naudas nav ne bankā, ne kasē - tā ir ceļā.

Ja ir jautājumi tieši par Jumi, jautājiet jumja atbalstam e-pastā vai jumja forumā, tur var arī bildes ielikt.
Andaz
Andaz 05.06.2012 15:47
27892 сообщения на сайте
Tik dārga programma un tik nedraudzīga grāmatojumiem ar valūtām?
Cleo 04.06.2012 21:56
Visbiežāk problēma jāmeklē nevis programmā, bet starp monitoru (datoru) un krēslu
Zinme 05.06.2012 11:39
Es neizteicu apgalvojumu, bet gan jautājumu, jo ja Zalktī to visu var, tad neticami šķiet, ka Jumī nevar.
Cleo
Cleo 05.06.2012 16:10
19234 сообщения на сайте
Nevajag jaukt dokumentu ar kontējumiem.
Jā dokumentā ir tikai viena valūta, bet kontējuma rindiņas var sataisīt, cik sirds kāro ar visdažādākajām valūtām.
Nauda ceļā lieto, kad inkasācijas firma aiznes jūsu vietā naudu uz banku - tas gandrīz vienmēr ir citā dienā - naudas nav ne bankā, ne kasē - tā ir ceļā.

Ja ir jautājumi tieši par Jumi, jautājiet jumja atbalstam e-pastā vai jumja forumā, tur var arī bildes ielikt.
Mēs nauda ceļā lietojam izņemot naudu no bankomātiem, jo gadās kad nozūd bankas kvītiņas, kā arī gadās kad izņem mēneša pēdējā datumā, un līdz ar to kasē ir ienākusi, bet konta izrakstā parādas tikai nākamajā mēnesī, tad arī, kā jūs teicāt, nauda "ir ceļā".
Par dokumentiem un valūtām, es atkārtoju, dokumentam ir viena valūta, bet katram kontējumam var piešķirt savu valūtu, tas ir tas pats ko Jūs rakstījāt. Vienā dokumnetā var n-tos kontējumus taisīt savā valūtā, bet vienam KONTĒJUMAM ir viena summa un viena valūta.
Aigarsr
Aigarsr 05.06.2012 16:26
208 сообщений на сайте
Tik dārga programma un tik nedraudzīga grāmatojumiem ar valūtām?
Cleo 04.06.2012 21:56
Visbiežāk problēma jāmeklē nevis programmā, bet starp monitoru (datoru) un krēslu
Zinme 05.06.2012 11:39
Es neizteicu apgalvojumu, bet gan jautājumu, jo ja Zalktī to visu var, tad neticami šķiet, ka Jumī nevar.
Cleo 05.06.2012 16:10
Katrā sistēmā ir savs risinājums, noteikti ka Tildes Jumī ir sava sistēma kā to kārtot, ir tas pats "Valūtas kursu svārstības aprēķins", kurš automātiski aprēķina vai periodā ir bijusi peļņa vai zaudējumi, bet man personīgi gribas tos zaudējumus pašam nokontēt, jo tas rīks neparāda ko ir aprēķinājis un kur, viņš tikai aprēķina, bet kad es pats grāmatoju, tad es zinu, kas, kur un kapēc
Aigarsr
Aigarsr 05.06.2012 16:30
208 сообщений на сайте
Vispār jau no sākuma jautājums bija par kārtību kādā to dara vispārīgi, pēc tam jau pārgājām uz Tildes Jumis un Zalktis īpatnībām
Aigarsr
Aigarsr 05.06.2012 16:32
208 сообщений на сайте
Nu tad beigu beigās tikāt skaidrībā kā to dara vispārīgi?
Cleo
Cleo 05.06.2012 16:37
19234 сообщения на сайте
Nu tad beigu beigās tikāt skaidrībā kā to dara vispārīgi?
Cleo 05.06.2012 16:37
Jā, izejošo naudu ieliek valūtas konvertācijas kontā un no šī konta ieskaita valūtu kontā nepieciešamajā valūtā un pārpalikumu kas rodas pēc LB kursa, iegrāmato uz zaudējumiem. Liels paldies
Aigarsr
Aigarsr 05.06.2012 17:10
208 сообщений на сайте
Nu super
Cleo
Cleo 05.06.2012 19:16
19234 сообщения на сайте
Aigarsr
Aigarsr 05.06.2012 21:45
208 сообщений на сайте
Ja AigarsR nebūtu lepns, sen būtu uzrakstījis savu jautājumu Jumja atbalstam un saņēmis atbildi ar visām bildēm un kontējumiem, lai redz kas un kā. Bet, ja cilvēks tomēr negrib uzzināt, kā to pareizi darīt, tad .....
Andaz
Andaz 06.06.2012 11:38
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.